
جامعه کارگری از دولت دوازدهم چه انتظاراتی دارد؟
یک کارشناس روابط کار مهمترین خواسته جامعه کارگری از دولت دوازدهم را کسب و کار پایدار و فعالیت تمام وقت کارگران دانست.
یک کارشناس روابط کار مهمترین خواسته جامعه کارگری از دولت دوازدهم را کسب و کار پایدار و فعالیت تمام وقت کارگران دانست.
گفتگو از احسان احمدی
تامین۲۴/ولی الله صالحی، کارشناس روابط کار افزود: ایجاد کسب و کار پایدار حائز اهمیت فروان است و کارگران باید با دریافتی ماهانه خود بتوانند معاش خانواده را تامین کرده و مشکلی در مصارف خود نداشته باشد .
نماینده کارگران کشور در شورای عالی کار در گفتگو با تامین24 ادامه داد: در رفع مشکلات حوزه کارگری باید هر سه قوه، فعالیت منسجم داشته باشند و مسئولیت، صرفا بر عهده قوه مجریه نیست .
وی تصریح کرد: در ارتباط با مشکلات حوزه کسب و کار باید شرایط را به گونه ای فراهم کرد که به سمت مشاغل مولد و اشتغال تولید محور قدم برداریم.
صالحی با اشاره به اینکه یکی دیگر از معضلات جامعه کارگری، وجود واسطه های فراوان در حوزه کسب و کار است اظهار کرد: این پیمانکاران هستند که در قالب واسطه اقدام به جذب کارگران می کنند و این عاملی است در جهت تضییع حق کارگران.
مشاور ارشد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: عدم ارتباط مستقیم کارگران با کارخانه در رابطه با مسائل مربوط به قرارداد، موضوعی است که امنیت شغلی کارگران را به شدت تضعیف می کند.
وی گفت: انتظار این است که در کارهایی که دارای ماهیت دائمی هستند و در قانون کار به صراحت به آنها پرداخته شده کارگران پس از طی دوره آزمایشی، جذب کارگاه شده و شرایط رشد و شکوفایی در بنگاه مربوطه نیز برای کارگران فراهم شود که البته این بستر در حال حاضر فراهم نشده است.
امنیت معیشتی مورد توجه دولت دوازدهم باشد
صالحی اضافه کرد: موضوع دیگری که در خصوص کارگران در دولت آینده باید مورد توجه قرار گیرد «امنیت معیشتی» و فرایند خدمات تامین اجتماعی و صندوق های بیمه بیکاری است.
وی افزود: در این ارتباط با توجه به مشکلات و بحران هایی که برای کارگاه ها قابل پیش بینی است، کارگران باید بدون معطلی به صندوق های حمایتی از جمله صندوق بیمه بیکاری وصل شده و حداقل معیشت کارگران دچار چالش نشود.
این فعال جامعه کارگری گفت: سازمان تامین اجتماعی در کمک به رفع مشکلات مذکور نیاز به منابع حمایتی از طرف دولت دارد و البته در این سازمان در حال حاضر صندوق بیمه بیکاری فعال است و این صندوق برای استفاده افرادی است که به صورت غیر ارادی شغل خود را از دست داده اند.
صندوق بیمه بیکاری فراگیرتر باشد
ولی الله صالحی ادامه داد: اعتقاد من این است که صندوق بیمه بیکاری باید فراگیرتر باشد و افرادی را که به هر دلیلی بیکار هستند، تحت پوشش قرار دهد و البته همانگونه که قبلا گفته شد منابع این کار باید از طرف دولت تامین شود.
تشکل های کارگری تقویت شوند
صالحی با بیان اینکه تقویت تشکل های کارگری که در قانون کار به صراحت بیان شده و یکی از مهمترین خواسته های جامعه کارگری از دولت دوازدهم است، گفت: این موضوع با هدف ایجاد و تقویت اتحادیه های کارگری مطرح و پیگری می شود.
وی اضافه کرد: با تقویت این تشکل ها،کارگران باید بتوانند ضمن کار در کارگاه ها، برای احقاق حقوق خود فعالیت های قانونی را داشته باشند.
مشاور ارشد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اظهار کرد: امروزه باید نگاه دولت به شکلی باشد که به جذب سرمایه های هر چند اندک افراد در بخش تولید اهمیت دهد و در جذب این سرمایه ها تلاش کند. البته جذب این سرمایه ها،جز با ایجاد انگیزه سرمایه گذاری امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: تولید صادرات محور و دارای کیفیت لازم در بازارهای رقابتی است که می تواند موجب رونق در کسب و کار و اشتغال شود .
صالحی گفت: در راس همه موارد ذکر شده موضوع امنیت سرمایه گذاری داخلی در بخش تولید راهگشای مشکلات حوزه کسب و کار است و ثبات بخشی به عرصه سیاسی و اقتصادی، موجبات جذب سرمایه گذاری خارجی را نیز فراهم می کند.