در سازمانی که بیش از نیمی از جمعیت و ۱۳ میلیون نفر نیروی مولد کشور را تحت پوشش دارد و حمایت می کند حق نداریم به سمت یک گرایش سیاسی بغلطیم و شکاف های موجود در عرصه سیاسی را بین بیمه شدگان ببریم، اگر چه در نیروی های تحت پوشش این سازمان گرایش های مختلف وجود دارد.
تامین ۲۴/ ابراهیم رستمیان مقدم، مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در همایش روسا و کارشناسان روابط عمومی ادارات کل و مدیریت های درمان سراسر کشور و موسسات و شرکت های تابعه سازمان تامین اجتماعی گفت: روابط عمومی ها در صفوف مقدم برخورد با مسائل سازمان هستند که بار سنگینی بر دوش و مسئولیت بزرگی بر عهده دارند.
وی با اشاره به مظلوم واقع شدن نهاد روابط عمومی دستگاه های اجرایی گفت: در زمان بروز مشکلات و بحران ها، همه از روابط عمومی توقع تحرک بیشتر، مسئولیت پذیری و پاسخگویی دارند، ولی در سایر مواقع روابط عمومی به گوشه ای گذاشته می شود و توجه و اهمیتی که لازمه آن است به آن داده نمی شود.
به گزارش تامین ۲۴، مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور ارتباطات که در جمع مدیران و کارشناسان روابط عمومی های سازمان سخن می گفت، افزود: آن چه در سازمان تأمین اجتماعی روی داده به نوعی خِرق عادت بوده است، چرا که در سال های گذشته با وجود اهمیت و جایگاه بالای روابط عمومی و خدمات ارزشمند آن، نزد افکار عمومی منزوی و مورد هجوم و مطالبه نیروهای مولد کشور بود.
وی افزود: ما در سازمان اجتماعی بسیار مهمی کار می کنیم و باید ارزش این جایگاه را بدانیم. سازمان نیز باید به بازوهای اجرایی خود در حوزه های ارتباطی و فرهنگی اهمیت بدهد.
رستمیان مقدم ادامه داد: در ٨ سال دولت های گذشته مهمترین آسیبی که به سازمان تامین اجتماعی وارد شد، مربوط به اعتماد مخاطبان بود و حوزه روابط عمومی سازمان نیز بیشترین نقش را در ترمیم این آسیب داشته است.
وی با اشاره به وجود فراز و نشیب در عملکرد سازمان تامین اجتماعی در حوزه ارتباطی در چهار سال گذشته، افزود: دکتر نوربخش از نخستین روزهای فعالیت در سازمان (در دولت یازدهم) دغدغه احیای حوزه فرهنگی و ارتباطی را داشته است.
مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور ارتباطات احیای مجدد هفته نامه تخصصی «آتیه نو» را یکی از مهمترین کارهای رسانه ای انجام شده در دوره جدید برشمرد و افزود: موسسه آتیه اگر چه پیشینه ای ۱۵ ساله دارد اما در دوره ای از مسیر اصلی و حرفه ای خود خارج و وارد حوزه هایی غیرمرتبط با ماموریت خود شده بود.
رستمیان مقدم تصریح کرد: ما در سازمان تامین اجتماعی که بیش از نیمی از جمعیت کشور و 13 میلیون نیروی مولد کشور را تحت پوشش دارد و حمایت می کند حق نداریم به سمت یک گرایش سیاسی بغلطیم و شکاف های موجود در عرصه سیاسی را بین بیمه شدگان ببریم، اگر چه در نیروی های تحت پوشش این سازمان گرایش های مختلف وجود دارد.
وی با اشاره به ورود بخش رسانه ای سازمان تامین اجتماعی به حوزه مسائل سیاسی در سال های گذشته و تلاش برای بازگرداندن آن به مسیر اصلی ماموریت خود گفت: نشریه تخصصی آتیه نو مهمترین اخبار این سازمان را رصد و دیدگاه ها، انتظارات و مطالبات شرکای اجتماعی را نیز منتشر می کند و پشتیبان سیاست های سازمان است.
مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور ارتباطات، با انتقاد از عدم توجه کافی رسانه های عمومی کشور به مسائل حوزه نیروهای مولد کشور تصریح کرد: رسانه ها به ویژه صدا و سیما در این حوزه کوتاهی های جدی دارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از نقش های عمده روابط عمومی های سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور، می تواند بازنشر و انتشار مجدد اخبار و اطلاعاتی باشد که از طریق رسانه های سازمان در قالبی حرفه ای تهیه و تولید می شوند.
رستمیان مقدم افزود: محصولات رسانه ای و ارتباطی از طریق نیروهای حرفه ای رسانه ای در موسسه آتیه تولید و ارائه می شود و روابط عمومی های استانی می توانند تلاش کنند تا این خوراک بازتولید و در رسانه های استانی منعکس شود و از طریق کانال های دیگر ارتباطی به مخاطبان برسد.
وی تاکید کرد: در شرایطی که رسانه های عمومی از زاویه هایی خاص و با نگاه مطالباتی با مسایل سازمان تامین اجتماعی مواجه می شوند، فرهنگ سازی برای اصلاح نگاه های یک سویه وظیفه رسانه های تخصصی سازمان است و می توانند مرجع و مبنایی برای دیگر رسانه ها هم باشند.
مشاور ارتباطی دکتر نوربخش در بخش دیگری از سخنانش به استقبال «ماهنامه قلمرو رفاه» از سوی مجامع دانشگاهی و تحقیقاتی کشور اشاره کرد و افزود: این ماهنامه تخصصی به صورت عمیق تر و بادامنه وسیع تر به مسائل تأمین اجتماعی می پردازد و باید قلمرو رفاه و آتیه نو و نیز سایت تامین ۲۴ (رسانه های تخصصی حوزهرفاه و تامین اجتماعی) را مکمل یکدیگر بدانیم.
وی با اشاره به اهمیت طیف مخاطبان ماهنامه قلمرو رفاه، تاکید کرد: باید گروه های مرجع و بازخوردگیری از آنان را جدی بگیریم. بازخوردگیری و نظرسنجی از مهمترین نیازهای ما برای ارزیابی میزان اثرگذاری فعالیت های رسانه ای است و باید در این بخش کمک کنیم.
وی گفت: روابط عمومی های استانی سازمان تامین اجتماعی در برقراری ارتباط با گروه های مرجع استانی می توانند در فراز و نشیب ها همیار و پشتیبان سازمان باشند.
رستمیان مقدم افزود: روابط عمومی موفق در کنار درگیری های روزانه، باید در مسائل کلان سازمان نیز تأمل کند و در مواقع لازم در کنار مدیریت قرار گیرد.
از فضای سایبر به درستی استفاده کنیم
مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور رسانه ای در همایش روسا و کارشناسان روابط عمومی موسسات و شرکت های تابعه این سازمان، از گسترش ناگزیر شبکه های اجتماعی در کشور، حرکت دستگاه های اداری و اجرایی به سمت فضای سایبر و تحول ارتباطات مردم با دولت در فضای جدید خبر داد و خواهان استفاده درست روابط عمومی ها از این فضای جدید شد.
علیرضا امیرپور گفت: حقوق بشر اداری نیز از مباحث جدید حقوق بشر است که هر دو این موضوعات ارتباط وسیعی با روابط عمومی دارند.
وی افزود: آرمان روابط عمومی این است که در واحدهای سازمان صفی وجود نداشته باشد و آن زمان حقوق بشر اداری در سازمان محقق شده است.
دکتر امیرپور با اشاره به اهمیت بهره گیری از شبکه های اجتماعی گفت: گسترش شبکه های اجتماعی در ایران ناگزیر است، همه دستگاه های اداری به این سمت خواهند رفت و ارتباط مردم با دولت در فضای جدید متحول خواهد شد، لذا باید از فضای سایبر به درستی استفاده کنیم.
کمترین زاویه بندی در روابط عمومی ها نداریم
مدیرکل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی در همایش روسا و کارشناسان روابط عمومی موسسات و شرکت های تابعه این سازمان، از نبود کمترین زاویه بندی بین روابط عمومی های سازمان و برقراری تعامل بین بخشی خوب در این حوزه خبر داد .
امیرعباس تقی پور افزود: همه واحدهای سازمانی با حوزه روابط عمومی با حسن نیت همکاری دارند و تعامل بین بخشی در سازمان تأمین اجتماعی به بهترین وجه برقرار است.
وی گفت: موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه فرصت ارزشمندی برای سازمان تأمین اجتماعی است که دارای تخصص و دانش رسانه ای است و علاوه بر این با کارکرد سازمان تأمین اجتماعی نیز آشنایی دارد و برای ترویج ادبیات تخصصی در حوزه تأمین اجتماعی فعالیت اثربخشی دارد.
جایگزینی ارتباطات افقی به جای ارتباطات عمودی در ارتباطات شبکه ای
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در همایش روسا و کارشناسان روابط عمومی موسسات و شرکت های تابعه این سازمان، گفت: هر تکنولوژی که توسط بشر ساخته می شود، در ابتدا تبعات و نتایج آن به طور کامل قابل شناسایی نیست.
دکتر منتظرالقائم افزود: هر جامعه ای که بتواند زودتر و عالمانه تر و با تفکر، نحوه کاربری و اثرات و نتایج آشکار و پنهان را زودتر درک و عملیاتی کند، می تواند از تبعات مثبت تکنولوژی بیشتر بهره گیرد و تبعات منفی را کمتر کند. این کار بر اساس بسترهای زیربنایی و معرفتی انجام می شود و جوامع مختلف آمادگی های متفاوتی در این رابطه دارند.
وی با بیان اینکه سازمان ها برای استفاده از تکنولوژی های جدید باید دارای آمادگی و بستر مناسب باشند، گفت: همواره در بین دانشمندان علوم اجتماعی حسرت بازگشت به ارتباطات افقی وجود داشته است و همیشه ارتباطات افقی جوامع سنتی در برابر ارتباطات عمودی دنیای صنعتی مطرح می شد. با ظهور تکنولوژی های دیجیتال و نظامات شبکه ای این امر در حال تحقق است.
این استاد دانشگاه تهران افزود: برای استفاده از شبکه های اجتماعی باید با مراقبت و احتیاط پیش برویم تا از کارکردهای مثبت بهره بگیریم و از پیامدهای منفی جلوگیری کنیم و باید فرهنگ و دانش مورد نیاز برای فعالیت در این حوزه را فراهم کنیم.
توجه بیشتر به خبرهای استانی سازمان
مدیرعامل موسسه آتیه در همایش روسا و کارشناسان روابط عمومی موسسات و شرکت های تابعه سازمان تامین اجتماعی نیز از رویکرد موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه در انعکاس بیشتر اخبار استانی سازمان در رسانه های زیر مجموعه خود خبر داد.
بیژن رمضانی گفت: از سال ٩٢ با تغییراتی در موسسه آتیه، تلاش شد تا اخبار استانی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و در همین راستا به زودی بخشی را در سایت تأمین ٢٤ برای پوشش بیشتر اخبار استانی ایجاد می کنیم و آماده استفاده از نقطه نظرات و پیشنهادات همکاران روابط عمومی تأمین اجتماعی درباره محتوای رسانه ها و نشریات موسسه هستیم.
ابراهیم رستمیان مقدمامیرعباس تقی پوربیژن رمضانیروابط عمومی تامین اجتماعیموسسه فرهنگی و هنری آهنگ آیته