تامین ۲۴/ رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی، در همایش بزرگداشت هفته پژوهش که صبح سه شنبه ۲۳ آذرماه، در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: کشور ما از اقتصاد نفتی در حال حرکت به سمت اقتصاد دانش محور است و در این مسیر، رسالت ما این است که تفکر و رفتار پژوهشی را در دانش آموزان، دانشجویان و کارکنان جاری کنیم.
وی افزود: الان دانش آموزان ما با رفتار پژوهشی تربیت نمی شوند و دانشجویان سوال واقعی ندارند، بلکه در موقع فارغ التحصیلی با کمک استادان به دنبال سوالی برای طرح در پایان نامه می گردند.
به گزارش تامین ۲۴ محمدرضا سپهری با طرح این پرسش که چرا نظام آموزشی ما در مدرسه و دانشگاه نتوانسته پژوهش محور باشد گفت: پژوهش یک رفتار است که ما از آن فاصله داریم.
وی با بیان این که پژوهش نیازمند آموزش است و ما در مرحله اول باید به درک مشترکی از پژوهش برسیم، به تعریف پژوهش به معنای علمی آن پرداخت و گفت: پژوهش امری لوکس و فانتزی نیست و ما برای پیشرفت به آن نیاز جدی داریم.
دکتر سپهری تصریح کرد: یادگیری و پژوهش بخشی از عمر نیست و با فارغ التحصیلی تمام نمی شود.
وی در ادامه به تشریح چرخه دانش پرداخت و گفت: آموزش و پژوهش بر بهبود علمکرد سازمان تاثیر مستقیم دارد و باعث تقویت روحیه همکاری، تعالی سازمان، اجرای بهتر مقررات، ارتقای دانش سازمانی، جدیت در کار، افزایش انگیزه، بهبود فرایند تصمیم گیری، نهادینه سازی تفکر پژوهشی و ... می شود.
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی با اشاره به ضرورت و لزوم آسیب شناسی پژوهش گفت: تولید علم در کشور ما حتما باید در همه حوزه ها آسیب شناسی شود، اعم از حوزه های علل غایی، صوری، فاعلی، مادی و منابع انسانی.
وی از موانع فرهنگی، موانع ساختاری و تشکیلاتی، موانع قانونی و نارسایی های مدیریتی به عنوان برخی از علل نارسایی های پژوهش در کشورمان نام برد و گفت: پژوهش باید مدیریت شده باشد تا بر مبنای نیازهای واقعی شکل بگیرند.
رییس موسسه کار و تامین اجتماعی با طرح این پرسش که چرا مطالعات علمی در کشور منجر به تولید ثروت نمی شود، تاکید کرد: پژوهش باید تعالی سازمانی را به دنبال داشته باشد و منجر به تولید ثروت شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به مقوله پژوهش در کشورهای توسعه یافته گفت: تنها 20 درصد تحقیقات بنیادی است و در دانشگاه ها انجام می شود و 80 درصد تحقیقات دیگر کاربردی و توسعه ای است و در موسسات دیگر انجام می شود.
وی با اشاره به تاثیر اینترنت و فضای سایبری بر پژوهش گفت: فضای مجازی منابع زیادی در اختیار پژوهشگران گذاشته و از این رو در دنیای ارتباطات مجازی، باید شبکه های اطلاعاتی شکل بگیرند.
دکتر سپهری در خصوص اخلاق حرفه ای در پژوهش گفت: ما نیاز به منشور اخلاق حرفه ای داریم تاز از سرقت علمی و کپی کاری جلوگیری شود.
وی با اشاره به این که نشریه نیجر در شماره اخیر خود 56 مقاله را دارای مشکل ذکر کرده است، گفت: ما متاسفانه شاهدیم که الان روبروی دانشگاه تهران فروش پژوهش انجام می شود. باید در زمینه پژوهش برنامه ریزی کنیم تا این بساط تجاری کردن پژوهش و مقالات علمی برچیده شود.
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی تصریح کرد: اعتبارات مورد نیاز پژوهش باید تامین شود و پژوهش هم باید نیاز سنجی شود تا بر اساس آن برنامه ریزی شود، منابع آن مشخص شود و روش های اجرا مورد بررسی قرار گیرند و در نهایت از دستاوردهای پژوهشی باید استفاده شود.
گفتنی است در ادامه همایش بزرگداشت هفته پژوهش، کارگروه تخصصی درباره پژوهش با حضور کارشناسان این حوزه برگزار شد و در بخش پایانی، مراسم ویژه معرفی و تقدیر از پژوهشگران حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه نشست تخصصی آسیب شناسی حوزه پژوهش نیز برگزار شد.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.