تامین ۲۴/ مدیر امور نمایشگاهی شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین با اشاره به این که تعداد محصولات دارویی تولیدی با توجه به شرایط بازار تغییر می کند، گفت: در حال حاضر حدود ۹۰۰ قلم دارو را شرکت های وابسته به سازمان تامین اجتماعی در کشور تولید می کنند.
وی افزود: ما در سال قبل مراسم رونمایی از چند داروی جدید داشتیم و داروهای زیادی را هم در دست تحقیق و بررسی داریم که به زودی به بازار می آیند.
محمدهادی مورّعی در گفتگو با تامین ۲۴ ادامه داد: اواخر سال گذشته طی مراسمی که در شرکت کارخانه جات داروپخش برگزار شد، پنج شرکت ما تعدادی از داروهایشان را، با حضور وزیر کار، رئیس سازمان تامین اجتماعی و مقامات سازمان غذا و دارو رونمایی کردند. امسال هم رونمایی وسیعی از داروهای جدید خواهیم داشت که خیلی بیشتر از سال گذشته خواهد بود.
وی افزود: سال قبل از ۱۴ قلم داروی جدید رونمایی کردیم، ولی امسال بیش از ۳۰ قلم داروی جدید رونمایی خواهیم کرد.
مدیر امور نمایشگاهی تیپیکو در خصوص حضور در نمایشگاه ایران فارما که به تازگی در مصلی تهران برگزار شد، گفت: ما با ۲۵ شرکت و سه غرفه در نمایشگاه ایران فارما حضور داشتیم که در مجموع شامل ۶۰۶ متر فضای نمایشگاهی بود. این سه غرفه شامل «غرفه تامین مواد اولیه برای ساخت دارو، غرفه تولید محصولات دارویی و غرفه پخش و توزیع» بود.
وی از شرکت ها و کارخانه جات داروسازی فارابی، کارخانجات دارو پخش، داروسازی اکسیر، داروسازی ابوریحان، داروسازی زهراوی، لابراتوارهای رازک، داروسازی شهید قاضی، پارس دارو و ... به عنوان شرکت های معتبر دارویی کشور که در غرفه تولید محصولات دارویی تامین اجتماعی حضور داشتند، نام برد.
مورّعی افزود: در غرفه دیگر ما که غرفه تامین مواد اولیه بود ۸ شرکت حضور داشتند. البته چند شرکت دیگر هم در این حوزه داریم که چون آنها تامین کننده مواد اولیه دارویی نیستند در نمایشگاه حضور نداشتند. مثلا شرکت فرایندگستر و شرکت کلرپارس که کارشان تولید آب اکسیژنه و کلر است و مرتبط با دارو نبودند، حضور نداشتند. شرکت مدیریتی هلدینگ داروپخش هم که بزرگترین هلدینگ دارویی بعد از هلدینگ دارویی تامین محسوب می شود، طبیعتا حضور نداشت.
وی از شرکت های تولید مواد اولیه دارو پخش، شرکت شیمیایی ره آورد تأمین، آنتیبیوتیک سازی ایران و ... به عنوان شرکت های تامین مواد اولیه نام برد و افزود: در این بخش، شرکت توفیق دارو و شرکت دارویی آترا هم حضور داشتند که ضمن فعالیت در بخش تحقیق و توسعه (آر.اند.بی)، مواد اولیه هم تولید می کنند.
این فارغ التحصیل رشته مدیریت اجرایی افزود: در این بخش، شرکت شیرین دارو که عصاره ارزشمند شیرین بیان تولید می کند و عموما هم صادر می شود و در شهر شیراز مستقر است و شرکت ژلاتین کپسول که پوکه کپسول را برای داروها تولید می کند که هم صادرات دارند و هم سه شیفته مشغول کار هستند و کل تولیدات آنها به سرعت به فروش می رود، از شرکت های فعال و ارزشمند ما هستند.
وی با اشاره به قسمت پخش و بازرگانی دارویی تامین اجتماعی گفت: شرکت توزیع داروپخش و شرکت پخش هجرت، بزرگترین شرکت های توزیع دارو در ایران در مجموعه ما هستند.
مورّعی افزود: در نمایشگاه ایران فارما ۷ شرکت نظیر توزیع دارو پخش، پخش هجرت، شرکت پخش اچ.پی و شرکت پخش توزیع داروهای دامی حضور داشتند.
وی ادامه داد: ما شرکت گسترش بازرگانی داروپخش، شرکت اوزان که در زمینه واردات تجهیزات پزشکی کار می کند و شرکت سیماشیمی که به تازگی به مجموعه ما اضافه شده و زنجیره دارویی ما را تکمیل کرده است، در بخش بازرگانی داریم.
مدیر امور نمایشگاهی تیپیکو با تاکید بر اهمیت زنجیره تولید دارو در تامین اجتماعی گفت: این زنجیره از تحقیق و پژوهش (آر.اند.بی) آغاز می شود و تا تولید دارو ادامه پیدا می کند و نهایتا به بخش مدیریت داروخانه و داروخانه داری می رسد.
وی افزود: شرکت سیماشیمی در حال حاضر داروخانه بیمارستان میلاد را در دست دارد که گردش کاری آن به تنهایی چند ده برابر داروخانه های معمولی است و چند بیمارستان مهم دیگر را هم در دست قرارداد دارد و با عقد قرارداد بخش وسیعی از حوزه مدیریت داروخانه را پوشش خواهد داد.
مورّعی ادامه داد: داروخانه موضوع مهمی است، زیرا داروهایی که خودمان، از تامین مواد اولیه تا انتهای زنجیره تولید، مدیریت می کنیم در نهایت خودمان هم می توانیم به دست مصرف کننده برسانیم که این کار، ارزش افزوده خوبی را هم از لحاظ اعتبار و هم از لحاظ دستاوردهای مالی و اقتصادی برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد می کند.