دکتر مصطفی فلاحی، مدیر درمان تأمیناجتماعی استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه گفت: بخش جراحی و اتاق عمل مغزواعصاب بیمارستان امام علی(ع) شهرکرد یکی از بهترین و مجهزترین بخشهای جراحی استان بهشمار میرود و بهعنوان سانتر جراحی مغزواعصاب استان شناخته میشود.
وی افزود: تاکنون اعمال جراحی تخصصی پیچیدهای در این مرکز انجام شده است و جراحی کرانیوپلاستی با تکنولوژی سهبعدی نیز برای نخستینبار در استان در بیمارستان ما اجرا شد. امیدواریم این خدمت ماندگار در استان در حوزه درمان تأمیناجتماعی بتواند رضایتمندی مردم را در پی داشته باشد.
دکتر رامین کمالی، پزشک جراح که عمل جراحی کرانیوپلاستی توسط او و تیم جراحی انجام شد، در گفتوگو با صداوسیمای استان چهارمحال و بختیاری، گفت: این عمل در بهبود وضعیت بیمار برای به دست آوردن سلامتی و در درجه دوم زیبایی نقش بسزائی داشته و استفاده از تکنولوژی پرینت سهبعدی با استفاده از مواد بایوکامپتیبل علاوه بر اینکه با بدن انسان سازگار است، میتواند بهبودی سریعتری داشته باشد و به امید جدیدی برای جایگزینی روشهای قدیمی مانند مش تیتانیوم، شود.
وی افزود: برای انجام این عمل، ابتدا متخصصان مهندسی پزشکی از جمجمه بیمار اسکن سهبعدی تهیه کردند و سپس الگوی دقیق قسمت از دست رفته جمجمه توسط پرینتر سهبعدی ساخته شد. پس از آن بیمار در بیمارستان تأمیناجتماعی امام علی(ع) تحت جراحی قرار گفت و قطعه ساخته شده با موفقیت در جمجمه بیمار قرار داده شد. حال عمومی بیمار رضایتبخش است و ظرف مدت چند روز از بیمارستان ترخیص میشود.
کمالی اظهار امیدواری کرد: استفاده از این روش جدید که برای اولین بار در استان چهارمحال و بختیاری در بیمارستان امام علی(ع) انجام شد، بتواند امید تازهای در بیماران مشابه ایجاد کند.یادآوری میشود؛ تکنولوژی پرینتر سه بعدی یک روش ساخت افزایشی است که در آن یک مدل سه بعدی در نتیجه قرار دادن لایههای متوالی از مواد تشکیل میشود. پرینترهای سه بعدی دستگاههایی هستند که یک قطعه فیزیکی را از مدل سه بعدی توسعه یافته در نرم افزار مدلسازی یا یک مدل حاصل از اسکن سه بعدی تولید میکنند.