تامین ۲۴/ مهدی پیرصالحی در نشست خبری چاره اندیشی بحران نقدینگی و قیمت گذاری دارو در محل کارخانجات داروپخش افزود: همیشه کمبودهای دارویی در زمینه داروهای وارداتی بوده اما امروز تعدادی از داروهای تولید داخل نیز دچار کمبود شده است.
به گزارش ایرنا، وی اظهار کرد: مدت های طولانی است که بدهی های بخش دولتی به صنایع داروسازی پرداخت نشده است.
مدیرعامل داروپخش گفت: امروز دربهترین حالت، مدت دریافت وجوه یا وصول مطالبات ، بیش از 300 روز طول می کشد درحالیکه برای تامین و ترخیص مواد اولیه دارویی حتما باید پول را به صورت نقدی، حواله کنیم و شرایط ال.سی هنوز مسائل خاص خود را دارد.
پیرصالحی افزود: اگرهم بخواهیم دارو را از تامین کنندگان داخلی تامین کنیم، آنها به علت کمبود نقدینگی نمی توانند مواد واسط را بخرند یا از گمرک ترخیص کنند.
وی با اشاره به طرح تحول سلامت، گفت: این طرح از طرح های خوب برای مردم و بیماران است اما هزینههای طرح تحول سلامت برای صنعت داروسازی دیده نشده است.
وی تاکید کرد: صنعت داروسازی کشور به شدت بیمار است و اگر این روند، ادامه یابد، صنعت داروسازی کشور، محتضر خواهد شد.
مدیرعامل داروپخش با بیان اینکه شرایط نقدینگی از بحران های اصلی ما است اظهارکرد: اصلاح قیمت دارویی می تواند این بحران را کاهش دهد.
پیرصالحی با اشاره به افزایش 15 درصدی حقوق کارگر و پرسنل و افزایش 15 درصدی قیمت مواد اولیه دارویی و ملزومات بسته بندی دارو افزود: اگر بحث اصلاح قیمت دارویی دیده نشود، صنعت دارویی، زیانده خواهد شد.
وی تصریح کرد: امروز برخی داروهای ما تولید نمی شود، عملا کمیسیون قیمت گذاری دارو سازمان غذا و دارو، تعطیل شده است و همین داروها با 8 تا 10 برابر قیمت از هند وارد می شود.
وی ادامه داد: شربت «پیریونیوم پاموات» و «کرم فنی توئین» برای بیماری های انگلی به ترتیب در داخل 10 هزار ویک هزار و هفتصد تومان تولید می شد اما اکنون برای واردات هرکدام از آنها به ترتیب، 80 هزار تومان و هفت یورو هزینه است.
مدیرعامل داروپخش بیان اینکه اگر قیمت داروها اصلاح نشود، طرح تحول سلامت با شکست مواجه خواهد شد، افزود: کمیسیون قیمت گذاری دارو در چهار ماه اول امسال تشکیل نشده است.
وی تصریح کرد: بیش از 70 میلیارد تومان بهره وام های بانکی را داده ایم و امروز تمام بحث های توسعه ای ما متوقف شده و حتی پول ترخیص جنس داروسازی خود را نداریم.
پیرصالحی افزود: بحث دارویی، قانون مدار است و گرفتاری دارد و گردش مالی آن به حدی نیست که منجر به تشکیل مافیا شود و بحث مافیای دارویی، یک بازی رسانه ای است.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.