
چالش تعیین اولویت های دارویی در کشور
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی: به هم خوردن تعادل منابع و مصارف بیمه ها به دنبال سیاست های غلط در تحمیل یارانه ها به داروهای وارداتی، امروز سازمان های بیمه گر را گرفتار کرده است.
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی: به هم خوردن تعادل منابع و مصارف بیمه ها به دنبال سیاست های غلط در تحمیل یارانه ها به داروهای وارداتی، امروز سازمان های بیمه گر را گرفتار کرده است.
تامین ۲۴/عباس کبریایی زاده در آیین تجلیل از شرکت های دارویی تامین که پیش از ظهر امروز- 27 مهرماه - در هتل همای تهران برگزار شد، عبور از رکودهای حاکم بر حوزه اقتصاد سلامت در کشور را یکی از اولویت های اصلی سازمان های بیمه گر و بهداشت و درمان کشور خواند و گفت: بخش عمده ای از وضعیت ناسالمی که بر اقتصاد کشور حاکم شده است برخاسته از شرایطی است که در گذشته بر کشور تحمیل شده و همه می دانیم که شرایط مطلوبی نیست ، چرا که تحریم ها ، رکودهای کشنده ای را بر کشور و اقتصاد حاکم کرده است که بازسازی آن هم زمانبر و هم نیاز به نگاه ویژه و جهادگرایانه دارد.
به گزارش تامین ۲۴ ، وی تصریح کرد: در حوزه دارو باید مراقبت شود که که منابع بر پایه اولویت ها هزینه شود. در حال حاضر از حدود 2 هزار و 760 قلم دارویی که در کشور نسخه می شود، 188 قلم آن معادل تقریبا 80 درصد از هزینه های سازمان های بیمه گر کشور است که متاسفانه سهم تولید از این 188 قلم دارو بسیار بسیار ناچیز است .
کبریایی زاده تمرکز بر نوآوری های دارویی را راه چاره افزایش سهم تولید شرکت های دارویی در اقتصاد ملی خواند و گفت: شاخص هایی مانند شاخص توسعه نوآوری در صنعت یکی از شاخص هایی است که می تواند از شاخص های مهم در تعیین استراتژی های های خاص مدیریتی هلدینگ داوریی و نیز مدیران شرکت های دارویی تابعه قرار گیرد.
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: از بعد تامین اجتماعی ما باید مدیریت منابع مان بر اساس اولویت ها صورت گیرد. چالش جدی که ما با وزارت بهداشت داریم در تعیین این اولویت هاست که اولویت ما در درمان مدیریت درمان بهینه دیابت با جمعیتی حدود 4 میلیون بیمار مبتلا باشد یا درمان یک اختلال ژنتیکال با 53 نفر مبتلا ، اینها بحث های جدی است که در اقتصاد مقاومتی باید به آن شاخص ها توجه ویژه شود.
کبریایی زاده با اشاره به تحمیل فهرست های لجام گسیخته به بیمه ها در پنج سال اخیر بیان کرد: به هم خوردن تعادل منابع و مصارف بیمه ها به دنبال سیاست های غلط در تحمیل یارانه ها به داروهای وارداتی، امروز سازمان های بیمه گر را در ورطه ای گرفتار کرده که نمی توانند پاسخ گویی لازم را داشته باشند.
وی نقش مدیریت تقاضا در اجرای درست برنامه طرح تحول سلامت را بسیار کلیدی خواند و گفت : در صورتی می توان پرداخت از جیب بیمار را کاهش داد که مدیریت تقاضا و هزینه کرد وجود داشته باشد که متاسفانه با بی توجهی به این اصل مهم با گسترش هزینه مواجه شده ایم.
کبریایی زاده افزود: یکی از ضرروت هایی که ایجاب می کند سازمان های تولید کننده ای مثل تی پی کو و... ورود پیدا کنند این است که این شرکت ها با تمام توان و ظرفیت انجام مطالعات اقتصادی با اولویت های اقتصاد سلامت را پیش گیرند و در مسیری حرکت کنند که بتوانند با ارایه گزارش های فنی شرکت های تابعه خود ، سیاست گذاران و صاحبان سیاست را نسبت به بروز اختلال در هزینه کرد منابع بدون توجه به اولویت ها آگاه کنند .
وی اضافه کرد: امروز سازمان های بیمه گر در ایران دچار نوعی تنهایی شده اند چرا که تنها سازمان های بیمه گر هستند که تلاش می کنند که سیاست گذاران را در مسیری قرار دهند که مدیریت هزینه بر پایه اولویت ها صورت گیرد و یک نوع پشتیبانی از سایر حیطه ها مثل وزارت بهداشت و ... عهده دار شده اند.
کبریایی زاده با اشاره به نقش حوزه خدمات داروسازی و خدمات دارویی در مدیریت بهینه و کارآمدمنابع بیان کرد: در این حوزه نیز اقدامات خوبی در معاونت علمی سازمان در خصوص تدوین استانداردها ( مثلا هرمون رشد و.... )انجام شده است که خوشبختانه تا حدودی میزان رشد مصرف این نوع از داروها کنترل شده است و باید این استانداردسازی گسترش پیدا کنند و حدود 50 قلم داروی اول مان، بیش از 30 درصد از منابع مان را به خود اختصاص داده است و امیدواریم در این زمینه اقدامات جدی تری صورت گیرد.
وی با اشاره به ضرورت فعالیت اجتماع مدارانه داروسازان و برگزاری انتخابات پیش روی انجمن داروسازان کشور بیان کرد: یکی از رسالت های ما در نظام مدیریت، منطقی کردن رفتارهای حرفه ای است و مهم ترین بخشی که در داروسازی باید دیده شود داورسازان مشغول در داروخانه ها هستند، چرا که بیش از 90 درصد فارغ التحصیلان این رشته نیز در داروخانه ها مشغول فعالیت می شوند و انتظار می رود که شرکت های دارویی و معاونت درمان سازمان در برقراری ارتباط و تعامل بیشتر خود با داروخانه و همکاران داروساز در این بخش توجه جدی تری داشته باشند .
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی انجمن داروسازان را تنظیم گر رفتارهای حرفه ای خواند و گفت: این انجمن به عنوان کمک کننده و ساختاری که می تواند رفتارهای حرفه ای را در جایگاه خود تنظیم کند در سیاست گذاری های حوزه سلامت کشور بسیار اثر گذار می تواند باشد و شرکت در انتخابات این انجمن را نقطه عطفی در جهت انتخاب لایق ترین های این عرصه و نیز هدایت سیاست گزاری های حوزه داروسازی کشور به سمت توسعه نوآوری و رشد تولید و صادرات عنوان کرد.
انتخابات انجمن داروسازان کشور ۳۰ مهرماه برگزار می شود.