
حذف دفترچه تامین اجتماعی برنامه ای جهادی و ملی است
دکتر نوربخش اجرای طرح حذف دفترچه در مراکز ملکی این سازمان را یک حرکت جهادی و ملی عنوان و ابراز امیدواری کرد این طرح تا پایان سال در تمامی مراکز درمانی سازمان پیاده شود.
دکتر نوربخش اجرای طرح حذف دفترچه در مراکز ملکی این سازمان را یک حرکت جهادی و ملی عنوان و ابراز امیدواری کرد این طرح تا پایان سال در تمامی مراکز درمانی سازمان پیاده شود.
تامین ۲۴/ مدیرعامل شازمان تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر در زمینه پرداخت مستمری و ارائه خدمات درمان، با حجم دیتای فراوانی که در آن تولید می شود، از سال های قبل باید در حوزه آی تی گام برمی داشت.
وی با اشاره به اهمیت بحث فناوری اطلاعات در سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: از سال ١٣٥٠ با استقرار یک سیستم آی تی مستقر در این سازمان، گام موثری برداشته شد.
دکتر سید تقی نوربخش در همایش حذف دفترچه بیمه در مراکزدرمانی ملکی سازمان، با بیان اینکه بیشترین داده هایی که در کشور تولید می شود، مربوط به سازمان تامین اجتماعی است، گفت: حدود ٥٠ میلیارد رکورد سابقه در این سازمان از بدو تاسیس تاکنون تجمیع بوده و برای جمع آوری، تحلیل و مدیریت این دیتاها راهی جزء استفاده از فناوری های نوین نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در سازمان تامین اجتماعی در یک دهه اخیر حتی یک گام در حوزه آی تی برداشته نشده بود، گفت: در این مدت عقب ماندگی تاریخی انباشته در حوزه فناوری اطلاعات سازمان شکل گرفت.
دکتر نوربخش افزود: با یک برنامه ریزی منسجم و دقیق در بخش درمان و بیمه، در بحث پرداخت متمرکز مستمری و همچنین در رابطه با ایجاد نظام تعهدی در سازمان گام های خوبی برداشته شد و بخشی از خسران گذشته جبران شده یا حداقل زیرساختهای آن جبران شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به فعالیت های این سازمان در حوزه استفاده از فناوری اطلاعات و خدمات غیرحضوری ادامه داد: در ٢ سال اخیر دیتاسنتر نصب و پرونده الکترونیکی و سیستم اچ آی اس با همکاری بخش های مختلف سازمان ایجاد شد.
وی با بیان این که برای ٣٦ میلیون نفر در کشور SSN ایجادشده و این اقدام بزرگی است، گفت: هم اکنون بخشی از زیرساخت ها در قسمت نرم افزاری و سخت افزاری این برنامه محقق شده است.
دکتر نوربخش با بیان اینکه حذف دفترچه در مراکز درمانی ملکی از برنامه های مهم سازمان تامین اجتماعی است، گفت: این طرح مزایای بسیاری از جمله صرفه جویی ٦٠ میلیارد تومانی هزینه های سازمان در سال را دارد که بابت چاپ دفترچه های کاغذی انجام می شد.
وی ایجاد امکان سنجش هویتی برای صاحب دفترچه، جلوگیری از خطاهای پزشکی در نسخه نویسی و تسهیل و تسریع در سرویس دهی به بیمه شدگان را از دیگر مزایای طرح حذف دفترچه در مراکز ملکی سازمان اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در دنیای امروز نسخه نویسی سنتی با تعیین هویت و تجمیع اطلاعات به شکل فعلی غیرقابل انجام است و کشورهای دیگر سالهاست که نسخه نویسی الکترونیکی را اجرا کرده اند.
دکتر نوربخش افزود: در سازمان تامین اجتماعی سالهاست نسخه نویسی به صورت سنتی انجام می شود ولی باید در این زمینه تغییر کنیم. با بسترسازی، فرهنگ سازی و ایجاد زیر ساختها این برنامه تسهیل می شود.
وی با بیان اینکه طرح حذف دفترچه تاکنون در ١٣ استان کشور اجرا شده است، گفت: شاهد رضایتمندی بیمه شدگان و پزشکان در این زمینه هستیم.
دکتر نوربخش با تاکید بر اینکه تولید دیتا در سازمان تامین اجتماعی باید به صورت الکترونیک مدیریت شود، افزود: در حوزه درمان مستقیم و خرید خدمت باید به سمت تجمیع، تحلیل و مدیریت دیتا برویم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در اجرای طرح حذف دفترچه در مراکز درمانی ملکی بخش های مختلف این سازمان همکاری دارند، اظهار امیدواری کرد این برنامه برای کل کشور الگو شود.
پیشتازی سازمان تامین اجتماعی در حذف دفترچه های درمانی
دکتر محمدعلی همتی در همایش آموزشی حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان، اظهار داشت: مسائل حاشیه ای و شرایط خاص حاکم بر سازمان تامین اجتماعی، باعث شد این سازمان طی یک دهه از حوزه تحول آی تی عقب بماند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در دوره مدیریتی جدید و طی سه سال اخیر نهضت آی تی جان دوباره ای گرفت و برنامه های متعددی در این خصوص عملیاتی و اجرا شد.
دکتر همتی با بیان اینکه در حوزه درمان تامین اجتماعی برنامه های ٢٢ گانه ای انجام شده است، گفت: بخشی از این برنامه ها در حوزه آی تی و مهمترین آنها، حذف دفترچه های درمانی در مراکز ملکی سازمان بوده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین زمینه های رشد در حوزه های پزشکی استفاده از نرم افزارهای الکترونیکی است، افزود: علم پزشکی در دنیای امروز بدون فناوری اطلاعات، معنا ندارد.
وی اضافه کرد: در سازمان تامین اجتماعی به دنبال تحولات عظیم در حوزه آی تی هستیم.
دکتر همتی با اشاره به اجرای کامل سلامت الکترونیک در سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: مفاهیم پرونده الکترونیک، نظام ارجاع، سیستم HIS و غیره مجموعه مفاهیم مرتبط با سلامت هستند و باید در این سازمان، اجرایی شوند.
وی ادامه داد: دولت الکترونیک یک تکلیف است که در برنامه پنجم توسعه برای تمامی سازمانها تعریف شده است از این رو اعتقاد دارم باید به سمتی حرکت کنیم که سلامت الکترونیک را در کشور و سازمان تامین اجتماعی برای تمامی افراد جامعه از بدو تولد تا مرگ داشته باشیم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه مسائل آی تی در حوزه پزشکی زمینه های گسترده ای دارد، اظهار داشت: در حال حاضر سیستم ذخیره اطلاعات HIS بیمارستانی در ١٠ استان کشور انجام می شود و امیدواریم به زودی توسعه یابد.
وی با بیان اینکه سیستم اطلاعات دارویی بیماران، پیگیری درمان بیماران به خصوص بیماری های مزمن، پذیرش بیماران و غیره از جمله مواردی هستند که جای توسعه دارند، گفت: هدف از اجرای تمامی این سیستم ها، تسهیل خدمات درمانی و ایجاد رضایتمندی بیشتر برای بیمه شدگان و مردم است.
دکتر همتی اضافه کرد: از مزایای آی تی و خدمات الکترونیک، افزایش سرعت، نظم دهی و دقت، تسهیل ارائه خدمات به بیماران و کاهش خطاهای پزشکی است که تمامی این موارد در بحث حذف دفترچه های درمانی لحاظ شده است.
وی گفت: حذف دفترچه های درمانی در ابتدا در سه مرکز درمانی تهران انجام شد و سپس به سایر استانها تسری پیدا کرد.
وی ادامه داد: حذف دفترچه های درمانی در حال حاضر فقط در مراکز ملکی سازمان انجام می شود و بعد از آن در مراکز غیرملکی و طرف قرارداد نیز اجرایی خواهد شد.
دکتر همتی با بیان اینکه هدف نهایی سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان، سلامتی است، گفت: دو برنامه pax و pm را تا پایان سال جاری نهایی خواهیم کرد.
گام های موثری سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات درمانی
دکتر محمدعلی بیطرف در همایش آموزشی حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان، اظهار داشت: حذف دفترچه های درمانی در مراکز ملکی سازمان، بخشی از نهضت آی تی است و به دلیل آماده بوده زیرساختهای مناسب، به سرعت در حال اجرایی شدن است.
وی ادامه داد: تمام تلاشمان بر این است که تا پایان سال جاری، ١٠٠ درصد مراکز درمانی تامین اجتماعی را مجهز به حذف دفترچه نماییم.
دکتر بیطرف گفت: نظام تحول سلامت در کشور یکی از مهمترین برنامه های دولت تدبیر و امید بوده است که بخش عمده ای از منابع در این حوزه ساماندهی شد.
وی افزود: با اقدامات کارشناسی شده در بخش درمان، تحول عظیمی در این حوزه ایجاد شد هر چند همچنان مشکلاتی وجود دارد و برای تحول انقلاب الکترونیک در آغاز کار هستیم.
وی با بیان اینکه باید در حوزه درمان، به سمت خرید راهبردی حرکت کنیم، گفت: باید خدمات با کیفیت، با در نظرگرفتن هزینه و فایده خریداری شود.
دکتر بیطرف افزود: با خرید خدمات درمان، باید از هدررفت منابع جلوگیری کنیم و ارتقای کیفیت را فراهم آوریم.
وی اضافه کرد: نحوه ارائه خدمات و به روز بودن، از مهمترین مواردی است که در حوزه درمان باید مورد دقت قرار گیرد.
وی ادامه داد: سیاست سازمان تامین اجتماعی بر این است که تولید درمان را تحت یک نظام اقتصادی به پیش ببرد و از مراکز درمانی خرید خدمت نماید.
مشاور ارشد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور درمان گفت: تحول در مدیریت، ارائه خدمات با کیفیت درمانی و خرید خدمت و ایجاد انقلاب برای دریافت کنندگان خدمت، سه جزئی است که به عنوان تحول ارائه خدمات درمانی در کشور مطرح است.
دکتر بیطرف با بیان اینکه هدف اصلی مجموعه درمان، بیمار و ارائه خدمات با کیفیت به بیماران است، گفت: حذف دفترچه های درمانی و اقداماتی از این قبیل؛ صرفا مواردی هستند که سهولت ایجاد می کنند تا زودتر به اهدافمان دست یابیم.
حذف دفترچه در مراکز غیرملکی پس از نهادینه شدن کامل در مراکز درمانی ملکی
مدیرکل دفتر راهبری سیستم های سازمان تامین اجتماعی نیز در ادامه این همایش اظهار داشت: این برنامه از تیر ماه سال جاری از درمانگاه تأمین اجتماعی آزادی تهران آغاز شد و مجموعه های مختلف مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی در اجرای این برنامه همکاری دارند.
مهندس علی معیری افزود: این برنامه از یازدهم مرداد ماه سال جاری، با حضور دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دو مرکز درمانی ابوریحان و خاندان حکیم تهران، رسما راه اندازی شد و بعد از رسیدن به بلوغ کافی، در استانهای دیگر نیز توسعه یافت و اجرا شد.
وی اظهار داشت: اجرای برنامه حذف دفترچه در مراکز درمانی ملکی سازمان بعد از تهران، در ٧ استان کشور، سپس ١٢ استان دیگر و امروز در ١٣ استان، نهایی می شود و به اجرا در می آید.
وی ادامه داد: حذف دفترچه های درمانی در حال حاضر فقط در مراکز ملکی سازمان انجام می شود و بعد از نهادینه شدن کامل در مراکز درمانی سازمان، این طرح را در مراکز غیرملکی نیز آغاز خواهیم کرد.