
شماره ۷۷ هفته نامه «آتیه نو» منتشر شد
هفتاد و هفتمین شماره هفتهنامه «آتیه نو»، تنها نشریه تخصصی بیمههای اجتماعی در ایران، با مجموعه مطالبی خواندنی در خصوص طرح تجمیع منابع بخش درمان بیمه ها، صبح امروز یکشنبه ۹ آبان ماه ۱۳۹۵ منتشر شد.
هفتاد و هفتمین شماره هفتهنامه «آتیه نو»، تنها نشریه تخصصی بیمههای اجتماعی در ایران، با مجموعه مطالبی خواندنی در خصوص طرح تجمیع منابع بخش درمان بیمه ها، صبح امروز یکشنبه ۹ آبان ماه ۱۳۹۵ منتشر شد.
تامین ۲۴/ در این شماره از هفته نامه آتیه نو به مقوله تجمیع منابع درمان صندوق های بیمه ای پرداخته شده است. روی جلد نیز به هشدار دکتر نوربخش در خصوص تغییر قانون 40 ساله تامین اجتماعی، میزگرد آتیه نو برای بررسی چرایی تفکیکی ناپذیری ارکان تامین اجتماعی، پاشنه آشیل طرح تحول سلامت در سخنان وزیر کار و رفاه، یادداشت معاون دبیرکل خانه کارگر به همراه نامه تشکل های کارگری به مقام معظم رهبری و نامه خانه کارگر به نمایندگان مجلس در اعتراض به ادغام درمان تامین اجتماعی اختصاص یافته است.
دست نگه دارید
آتیه نو در تازه ترین شماره خود به نشست خبری اخیر مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پرداخته است. دکتر نوربخش در این نشست خبری درباره موضوع تجمیع بیمه ها، مهمترین تناقض این طرح را قابل تفکیک نبودن بیمه درمان از کلیت نظام بیمه ای تامین اجتماعی عنوان کرد. دکتر نوربخش با طرح این موضوع که پوشش ریسک بیمه ها با تجمیع از بین می رود و تامین اجتماعی را حقوق بگیر دولت می کند، رفع چالش صندوق ها را نیازمند لایحه ای جامع دانست.
پاشنه آشیل سلامت کجاست؟
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسمی که به مناسبت سالروز تصویب قانون بیمه همگانی در سازمان بیمه سلامت با حضور مدیر عامل این سازمان، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی برگزار شد، با تاکید بر این که بیمه ها جزء جدایی ناپذیر سیاست های رفاهی هستند گفت: تامین نشدن منابع، پاشنه آشیل طرح تحول سلامت است نه بیمه ها.
نیاز به دور اندیشی
در این شماره آتیه نو، حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر طی یادداشتی به موضوع طرح تحول سلامت و ارتباط آن با تجمیع بیمه ها پرداخته است.
وی در بخشی از این یادداشت نوشته است: در حال حاضر متاسفانه از سویی شاهد افزایش غیرمنطقی تعرفههای خدمات سلامت گاه حتی در ابعادی بیسابقه و افزایش نرخ تورم در این حوزه- بهرغم کاهش تورم در کلیت نظام اقتصادی کشور- هستیم و از سوی دیگر طرح تحول سلامت که قرار بود جلوی زیرمیزیهای درخواستی برخی پزشکان را بگیرد از انجام آن ناکام مانده است. واقعیت آن است که بهدلیل رعایت نشدن عدالت در پرداختی به کادر پزشکی، در حال حاضر شاهد سرخوردگی قاطبه پرسنل حوزه سلامت غیر از پزشکان هستیم که اگر برای آن چارهاندیشی نشود، کشور با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد. با این حال تعجب من آن است که برخی به جای چارهاندیشی برای مشکلات اساسی و ساختاری نظام سلامت کشور، هنوز در فکر ادغامهایی هستند که هیچ سابقه موفقی از آنها وجود ندارد و تنها موجب اتلاف منابع کشور و از دست دادن فرصت برای اصلاحات واقعی شده است.
عباس باباگل زاده، مشاور مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی کشوری نیز در یاداشتی به موضوع تلاش برای کاهش تصدی گری در صندوق های بازنشستگی پرداخته و آن را امری شفابخش برای حل مشکلات صندوق های کشور ندانسته است.
همچنین دکتر منوچهر مشتاقی، عضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس سابق بیمارستان شهید اواسانی طی یادداشتی این پرسش را مطرح کرده است که این طرح ناشی از نگاه کارشناسی است یا سیاسی؟
نامه تشکل های کارگری به مقام معظم رهبری
در پی طرح بحثهایی مبنی بر جدایی بخش درمان سازمان تامیناجتماعی و ادغام آن در وزارت بهداشت، جمعی از تشکلهای جامعه کارگری کشور در نامهای به مقام معظم رهبری، از ایشان تقاضای استمداد کردند. متن این نامه در شماره اخیر آتیه نو درج شده است.
پاره تن تامین اجتماعی
همزمان با بررسی موضوع ادغام بیمهها در کمیسیون تلفیق مجلس، آتیه نو میزگردی برگزار کرد که در آن فرخ ملکوندفرد، مشاور مدیرعامل و نماینده تامالاختیار سازمان تامیناجتماعی در پیگیری و هماهنگی امور برنامه ششم توسعه، محمدعلی همتی، معاون درمان، و عبدالرحمن تاجالدین، معاون حقوقی و امور مجلس این سازمان نقدهایی اساسی به موضوع تجمیع بیمهها بهویژه از منظر قانونی و ساختاری وارد و تاکید کردند قانون تامیناجتماعی اجازه انفکاک هیچ یک از بخشهای خود را نمیدهد. ملکوندفرد به تجربههای پیشین جدایی بخش درمان و تبعات جدایی مجدد این بخش اشاره میکند. همتی از کارنامه تامیناجتماعی در همکاری با طرح تحول نظام سلامت دفاع میکند و تاجالدین نیز قالب برنامه ششم توسعه برای پیگیری موضوع صندوقها را فاقد ظرفیتهای لازم و کافی میداند. متن کامل این میزگرد مبسوط را در صفحات میانی آتیه نو بخوانید.
نامه سرگشاده خانه کارگر به نمایندگان مجلس
در اعتراض به طرح ادغام درمان تامیناجتماعی، خانه کارگر، نامهای سرگشاده به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارسال کرد. خانه کارگر در بخشی از نامه خود آوردهاند: به قرار اطلاع، اخیرا وزارت بهداشت در اقدامی غیرمتعارف با همکاری بخشی از اعضای محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برخلاف لایحه دولت، پیشنهادی را برای تجمیع بخش درمان سازمان تامیناجتماعی و انتقال به وزارت بهداشت ارائه کردهاند که در این زمینه تشکیلات خانه کارگر بر خود فرض میداند برای تنویر اذهان نمایندگان محترم مطالبی را معروض کند. متن کامل این نامه در شماره 77 آتیه نو آمده است.
کیمیای تدبیر در سرمایه گذاری
واکاوی قدر و نسبت سرمایه گذاری در عملکرد صندوق های بازنشستگی موضوعی است که موجب شد چندی پیش تنی چند از مسئولان رده های مدیریتی و مشورتی صندوق های بازنشستگی در نشست چهارم از سلسله پیش نشست های تخصصی همایش «صندو ق های بازنشستگی، تنگناها و راهکارها» که به ابتکار موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار می شود، در سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) گرد هم بیایند تا ضمن تبیین چالشها و مشکلات صندوقها، ضرورتهای سرمایه گذاری در این نهادها را برای برون رفت از شرایط کنونی به بحث بگذارند.
در آن نشست مهندس سید علی آذربادگان، مشاور امور سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و مدیرعامل اسبق شستا، به موضوع سرمایه گذاری بر روی ذخایر بازنشستگی و تمرکز ذخایر افراد در یک صندوق پرداخت. وی معتقد است ایجاد ذخایر برای بازنشستگی به معنای ذخیره سازی برای فاصله زمانی میان بازنشستگی تا پایان عمر و یا حتی استقلال مالی افراد تحت تکفل است و همین فاصله زمانی است که نیاز به ذخیره سازی را اثبات می کند. همچنین هوشنگ جنگی، معاون اقتصادی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح به موضوع نیاز صندوق ها به اتحاد اتراتژی؛ محمودرضا کشمیری، رئیس صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح به موضوع بحران وابستگی صندوقهای بازنشستگی به نفت و بودجه دولتی و جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح به این موضوع که باید پولهای صندوقها در امور سودآور سرمایه گذاری شوند و نگاه به صندوق ها به مثابه یک قلک جهت نگداری پول، نگاهی اشتباه و غیر اقتصادی است پرداخت.
ظرفیت های اشتغال زایی صنعت
آتیهنو در این شماره طی گزارش آماری به تحولات مهم بازار کار در دولت یازدهم پرداخته است. موضوعات بررسی شده در این گزارش شامل تعریف شاغل در گزارشهای آماری، نرخ بیکاری، نحوه کاریابی، مشارکت جو ترین استان ها در کار و اشتغال و ... است.
رشدی فراتر از انتظار
تحولات اخیر اقتصاد ایران از نظر مراجع مهم ارزیابی اقتصادی دنیا نظیر صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به احیا و بهبود اقتصاد ایران تعبیر شده، موضوعی که از نظر معاون صندوق بینالمللی پول فراتر از انتظار بوده است. گفته می شود افزایش ذخایر ارزی ایران در پی رونق صادرات و مهار تورم مهمترین دلیل تغییرات اخیر بوده است. منبع این گزارش «imf» و مترجم آن آزاده افتخاری است.
چالشی به نام پرستاران خانگی
آتیه نو در هر شماره به یکی از موضوعاتی که بار مضاعفی بر دوش نظام سلامت جامعه تحمیل می کنند می پردازد و در این شماره به سراغ پدیده پرستاران خانگی رفته است. بر اساس این گزارش بسیاری از موسسات اعزام پرستار خانگی، از نیروهایی استفاده میکنند که هیچ تخصصی در حوزه سلامت ندارند. در حال حاضر وضعیت ارائه خدمات پرستاری در منزل به گونهای است که هر فردی میتواند با پر کردن فرم درخواست کار در این موسسات و بدون گذراندن هیچ دوره آموزشی، راهی خانههای مردم شود و از سالمندان و بیماران مراقبت کند. از نگاه این پرستاران خانگی فاقد تخصص، که البته آنها هم از سر اجبار و بیکاری به این کار کشیده شدهاند، هیچ تفاوتی بین نظافت منزل و پرستاری بیماران وجود ندارد.
اشتغال زنان سرپرست خانوار با یک ایده
گفتوگو با شکوه حاجنصرالله، کارآفرین حوزه زنان سرپرست خانوار یکی از مطالب خواندنی این شماره آتیه نو است. زنی که مکانیک جامدات خواند، عاشق ادبیات کودک شد و حالا برای کمک به زنان سرپرست خانوار، کارآفرین شده است. او متولد سال 1337 است و زادگاهش شهر ری. حدود یک دهه در مدرسههای تهران ریاضی، جبر و هندسه تدریس کرده، عضو شورای کتاب کودک است و سه جلد کتاب در حوزه تاریخ نوشته و حالا پس از گذراندن فرازونشیبهای زندگی، کارآفرین شده است: با مشاهده مشکلات مالی زنان، به کارآفرینی روی آوردم. میخواستم به زنان سرپرست خانوار کمک کنم خودشان را باور کنند و استقلال مالی داشته باشند.
مشاوره حقوقی رایگان
در این شماره، مشاور آتیه نو توضیح می دهد که چرا بیمه مشاغل آزاد، مقرری بیکاری ندارد.
مطالب دیگر آتیه نو
در این شماره از هفته نامه آتیه نو، مطالب متعدد دیگری در حوزه های مرتبط با قلمروی رفاه و تامین اجتماعی منتشر شده است. عناوین برخی از این مطالب به این قرار است:
مهمانداری، ضیافت صبر و تحمل
عشق یعنی حالت خوب باشد
تاوان به تن داشتن لباس خاکی
چرا قطع یارانه نقدی فعلا عملی نیست؟
اهمیت روانشناسی مصرف کنندگان در طراحی تبلیغات
کارآفرینی و حوزه های فرهنگی
جذب سرمایه بازنشستگان با ارائه خدمات اجتماعی
و ...