به گزارش تامین 24، بررسی جزئیات این گزارش نشان میدهد که «سصوفی» توانسته با اتکا به رشد فروش، بهبود بهرهوری و کنترل اثربخش هزینهها، روندی مثبت در تمامی شاخصهای مالی کلیدی خود به ثبت برساند.
در کنار رشد درآمد، یکی از نکات قابل توجه در عملکرد سصوفی، کنترل هزینههای تولید است. با وجود افزایش ۶۴ درصدی بهای تمامشده، شرکت توانسته با بهرهگیری از روشهای نوین تولید، کنترل هزینههای سربار و استفاده بهینه از منابع، رشد بهای تمامشده را در مقایسه با رشد درآمد مهار کند. نتیجه این اقدامها، رشد قابل توجه سود ناخالص شرکت بوده است؛ سود ناخالص در این دوره با جهشی ۱۶۶ درصدی به ۸۰۹ میلیارد تومان رسیده است.این دستاورد نشان میدهد که حاشیه سود ناخالص شرکت به شکل محسوسی بهبود یافته و سودآوری آن از منظر عملیاتی تقویت شده است.
در ادامه بررسی عملکرد شرکت سیمان صوفیان، باید به نکته مهمی در ساختار سودآوری شرکت اشاره کرد که از دل صورتهای مالی استخراج میشود، نسبت سود خالص به درآمد عملیاتی (حاشیه سود خالص)، این نسبت در دوره سهماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۴ به حدود ۵۷ درصد رسیده است، که عددی بسیار قابل توجه در صنعت سیمان به شمار میآید.
در سالهای گذشته، حاشیه سود خالص در صنعت سیمان به دلایلی از جمله رشد نرخ انرژی، محدودیتهای تولید، رقابت قیمتی و نوسانات ارزی، معمولاً در سطوح پایینتری قرار داشت. بنابراین، سود خالص ۷۸۴ میلیارد تومانی در برابر درآمد عملیاتی 1.366 میلیارد تومانی، نشانهای از کارایی بالا در عملیات و ساختار باثبات هزینهای شرکت است.
به بیان سادهتر، شرکت در این دوره نه با استقراض بالا کار کرده، نه به رشد هزینههای سربار دامن زده و نه از سود غیرعملیاتی برای بهبود صورتهای مالی استفاده کرده است، بلکه عمده سود ایجادشده از دل عملکرد عملیاتی و واقعی شرکت بهدست آمده است.نکته حائز اهمیت دیگر، عدم وابستگی به درآمدهای غیرعملیاتی است.
با فرض اینکه تعداد سهام ثابت باشد، سود هر سهم (EPS) سالانه در حدود ۳۱۰ تومان خواهد بود. با فرض قیمت بازار سهام در محدوده ۱۵۰۰ تومان، نسبت P/E فوروارد (پیشبینیشده) شرکت کمتر از ۵ واحد خواهد بود. این نسبت در مقایسه با میانگین P/E صنعت سیمان و کل بازار سرمایه، نشاندهنده ارزندگی نسبی سهام سصوفی برای سرمایهگذاران بنیادی است.
شرکت کاشی و سرامیک الوند زیر مجموعه هلدینگ شستا که سهام آن با نماد «کلوند» در بازار بورس اوراق بهادار تهران معامله میشود، گزارش فعالیت ماهانه منتهی به خرداد ۱۴۰۴ و همچنین صورتهای مالی سالانه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ را منتشر کرده است.
امین شاکری، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران