رضا اکبری، رییس اداره بررسی و نظارت بر شکایات اداره کل تأمیناجتماعی شرق تهران در گفت وگو با تامین 24، در معرفی سامانه های ارتباطی موجود برای ثبت شکایات ذینفعان گفت: ذینفعان سازمان تأمیناجتماعی میتوانند از چهار سامانه مختلف برای ارسال شکایات و درخواستهای خود استفاده کنند. اولین سامانه، سامانه بازرسی کل کشور است که از طریق تماس با شماره ۱۳۶ یا مراجعه به سایت ۱۳۶.ir در دسترس عموم قرار دارد و شکایات دریافتی پس از ثبت به این اداره ارسال میشود.
اکبری سامانه نظارت مردمی سازمان تأمین اجتماعی سومین سامانه معرفی کرد و افزود: این سامانه در آدرس nazarat.tamin.ir با دو بخش اصلی شامل سامانه حراست سازمان و سامانه اداره بازرسی و نظارت بر شکایات قابل دسترسی است و کاربران میتوانند در هر دو بخش، گزارشات و شکایات خود را ثبت کنند.
اکبری با تأکید بر اهمیت رسیدگی سریع به شکایات گفت: این اداره مؤظف است با توجه به حجم متغیر و متنوع شکایات دریافتی، در کوتاهترین زمان ممکن به آن ها رسیدگی کرده و پاسخ را به ذینفعان اعلام کند.در مواردی که نیاز به بررسی بیشتر یا جمعآوری مستندات وجود داشته باشد، حداکثر تا ۷۲ ساعت پاسخگویی انجام میشود.
او با اشاره به محدودیتهای فنی افزود: سازوکار رصد آنلاین شکایات بهصورت مستقیم برای ادارات کل وجود ندارد و این امکان تنها در اختیار سازمان مرکزی است. بااینحال، ما در اداره کل شرق تهران با تهیه فایل اکسل، شکایات واصله و رسیدگیشده را ثبت و پالایش میکنیم، تا نمای کلی از آمار شکایات داشته باشیم اما پیشنهاد میشود امکان رصد آنلاین برای تسریع در فرآیندها فراهم شود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به تعدد سامانههای ثبت شکایت گفت: ادغام این سامانهها میتواند از هدررفت انرژی کارکنان و ارباب رجوع بکاهد، همچنین با توجه به مأموریت این اداره کل در حوزه بازرسی، نظارت و رسیدگی به شکایات درحال حاضر موارد فرعی و غیر مرتبط در این زمینه از جمله بعضاً واگذاری کمیتههای ابلاغ به این اداره محول می شود که انجام مأموریتهای اصلی در این اداره را ناخواسته به حاشیه می راند .
با توجه به اینکه سؤالات مربوط به بازنشستگی زیاد است و درخواستهایی نیز مبنی بر توضیح بیشتر شرایط بازنشستگی به دستمان رسیده، در این شماره شرایط بازنشستگی و موارد مربوط به آن را مطرح میکنیم و به سؤالات مرتبط پاسخ میدهیم.
گفته می شود، حدود ۳.۵ میلیون راننده فعال تاکسی اینترنتی در کشور وجود دارد که بیشتر از تعداد راننندگان تاکسی «اوبر» در جهان گزارش شده است. بی تردید همه 3.5 میلیون نفر راننده تاکسی اینترنتی در ایران به طور حرفه ای و تمام وقت دراین کار اشتغال ندارند و بخش قابل توجهی از آنها به عنوان شغل های دوم یا سوم به این کار مبادرت می کنند و از همین رو است که شرکت های تاکسی اینترتی از اعطای حقوق اجتماعی این دسته از رانندگان از جمله حق برخورداری از «بیمه تامین اجتماعی» طفره می روند. در این حال، حقوق مادی رانندگان تمام وقت تاکسی های اینترنتی نادیده گرفته می شود، حال آن که این دسته از رانندگان نیز مانند سایر شاغلان به عنوان شهروندان کشور دارای حقوق شهروندی از جمله برخورداری از پوشش بیمه ای و درمانی هستند. در چنین شرایطی چگونه می توان حقوق اجتماعی و بیمه ای رانندگان تمام وقت تاکسی های اینترنتی را به آنها اعطا کرد؟
تامین 24- حمیدرضا محمدی: «کارگزاریها» را می توان بهدرستی بازوی کمکی سازمان تأمین اجتماعی دانست. نهادی که مهر امسال به بیستمین سال فعالیت خود گام میگذارد و توانسته تسهیلگر امور سازمان متبوع خود باشد. بهسبب اهمیت این نهاد، با «امیرعلی ستایشسَرور»، رئیس دبیرخانۀ امور بیمهای کارگزاریهای رسمی سازمان تأمین اجتماعی گفتوگو کردیم.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.