ایران پس از سالها دوری از چرخه بازیگران پرنفوذ جهانی، در چهار سال گذشته به خوبی جای خالی خود را پرکرد. آن هم به یمن توافقنامه «برجام» و افزایش مراودات بینالمللی با کشورهایی که سالها از آنها خبری نبود.
تامین ۲۴/ اگر ذائقه عمومی را دنبال کنیم، برای بسیاری این توافق با باز شدن دروازههای تجارت و افزایش قراردادها و معاهدات همکاریهای چندجانبه در حوزههای مختلف اقتصادی معنا مییابد. بدون تردید عرصههای دیگری هم بوده که در دو سال گذشته دستاوردهایی را برای کشور به همراه داشتهاند. مثال بارز در این مقوله، حوزه تامیناجتماعی است که یکباره جهشی اساسی به خود دید. در کنار چندین و چند قرارداد ساخت و همکاری اقتصادی میان تامیناجتماعی ایران و کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی، در این دوره در عرصه تعاملات با اتحادیه بینالمللی تامیناجتماعی (ایسا) نیز ایران بیش از هر دوره دیگری خوش درخشید و حتی موفق شد میزبانی سمینار منطقهای این اتحادیه را بعد از 14 سال دوباره به دست آورد. اینها و بعلاوه اقدامات دیگر در حوزه کاری اداره کل امور بینالملل سازمان تامبناجتماعی قرار میگیرد.
به مناسبت هفته تامیناجتماعی، روابط عمومی سازمان تامیناجتماعی گزارشی از عملکرد این اداره کل منتشر کرده که در ادامه متن کامل آن را میخوانید:
«در ایران به میزبانی ایران همه دورهها هم بوده که . میوه اداره کل امور بینالملل سازمان تامیناجتماعی، بهعنوان پل ارتباطی با مجامع تخصصی بینالمللی و متخصصان این حوزه در فراسوی مرزها، همواره سعی دارد با تکیه بر راهبردهای کلان سازمان، ضمن ارتقای جایگاه سازمان در نهادهای بینالمللی، به انتقال و توسعه و بهکارگیری دانش روز تامیناجتماعی در حوزههای بیمهای، درمانی و سرمایهگذاری کمک کند.
در خصوص گسترش ارتباطات و حضور موثر در مجامع بینالمللی و بهرهگیری از تجربیات تامیناجتماعی سایر کشورها، حوزه امور بینالملل اقدامات متعددی انجام داده است.
گسترش همکاریها و به عضویت درآوردن سازمان تامیناجتماعی در مجامع بینالمللی ذیربط با هدف شناساندن و معرفی سازمان بهعنوان یکی از بزرگترین نهادهای اجتماعی و بیمهای خاورمیانه، بهره گرفتن از مزایا و ظرفیتهای قابلاستفاده، عضویت در این مجامع و تعاملات دوجانبه و بهرهمندی از آخرین تجربیات بینالمللی با حضور در شبکههای تخصصی تامیناجتماعی در سطح جهانی، نقشآفرینی در سازمانها و مجامع بینالمللی ذیربط با شرکت فعال در مباحث کارشناسی، مدیریتی، شوراها و کمیسیونهای فنی و تخصصی این مجامع و زمینهسازی برای حضور کارکنان توسعهیافته و آموزشدیده سازمان در پستهای سازمانی و کرسیهای مدیریتی و کارشناسی این مجامع و تدوین و راهاندازی سایت خارجی سازمان ازجمله این اقدامات است.
اعزام همکاران بخشهای مختلف سازمان به نشستهای علمی و تخصصی تامیناجتماعی با هدف ارتقای توان علمی و اجرایی آنان و نیل به رهیافتهای جدید در حوزههای تخصصی، عقد قرارداد و موافقتنامههای همکاری با کشورهای دیگر در جهت ایجاد پوششهای بیمهای متقابل، و قابلیت انتقال سوابق و مشارکت در اجرای طرحها و پروژههای بینالمللی تامیناجتماعی و همکاری با سازمان ISSA در طرحهای آموزشی آن سازمان (The ISSA Training Consortium) از دیگر فعالیتهای حوزه امور بینالملل سازمان تامیناجتماعی در دولت یازدهم است.
به منظور مدیریت و انتقال دانش نوین تامیناجتماعی به سازمان از طریق روشهای کارآمد و موثر، فعالیتهای مختلفی از سوی این حوزه اجرا شده است، ازجمله: شناسایی و ایجاد بانک اطلاعات مراکز آموزشی و پژوهشی و متخصصان و کارشناسان بینالمللی در حوزه رفاه و تامیناجتماعی در سراسر جهان به منظور برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتهای علمی و اجرایی آنها، برگزاری دورههای آموزشی هدفمند براساس نیازسنجی با دعوت از متخصصان و مشاوران بینالمللی به سازمان، اعزام همکاران سازمان برای انجام پروژههای پژوهشی و مطالعاتی و تبادل تجربیات در مجامع و سازمانهای مرتبط بینالمللی، مدیریت و اجرای دورههای آموزشی از راه دور (Online Training Courses)، مدیریت دانش نوین تامیناجتماعی، انتقال و انباشت این علوم از طریق تدوین، ترجمه و تنظیم متون تخصصی تامیناجتماعی در حوزههای هدفگذاریشده. از دیگر اقدامات حوزه بینالملل تامیناجتماعی، مسئلهیابی و اولویتبندی چالشهای حوزههای تخصصی سازمان و یافتن راهکارهای کارشناسی برای آنهاست.
ازجمله این اقدامات به این موارد میتوان اشاره کرد: ایجاد شورای نمایندگان معاونتهای سازمان در بخش بینالملل و دبیرخانه دائمی برای آن به منظور ارتباط دائم و جریان مستمر نیازسنجی از حوزههای تخصصی سازمان به بخش بینالملل و تشکیل کارگروه ویژه در بخش بینالملل سازمان برای تشریکمساعی و یافتن راهکارهای تخصصی در حوزه بیمهای، درمانی و سرمایهگذاری در سطح جهانی. در دوره چهارساله دولت یازدهم، ۵۸ هیئت خارجی از سازمان تامیناجتماعی بازدید کردند و با مدیران این سازمان دیدار و گفتگو داشتند. در همین دوره ۳۵ جلد کتاب، مقالات تخصصی و گزارشهای سالیانه ایسا و همچنین ۹۱ عنوان مقاله در حوزه رفاه و تامیناجتماعی ترجمه و چاپ شد.
همچنین، در سال ۹۵ برای اولینبار در ایران سمینار منطقهای اتحادیه بینالمللی تامیناجتماعی (ایسا) در تهران برگزار شد.»
منبع: هفته نامه آتیه نو
بازدید از تامین اجتماعیتامین ۲۴سازمان تامین اجتماعی