
شماره ۱۰۷ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
تازه ترین شماره هفته نامه «آتیه نو»، نشریه تخصصی حوزه رفاه و بیمه های اجتماعی، صبح امروز یکشنبه ۲۸ خردادماه ۱۳۹۶ منتشر شد.
تازه ترین شماره هفته نامه «آتیه نو»، نشریه تخصصی حوزه رفاه و بیمه های اجتماعی، صبح امروز یکشنبه ۲۸ خردادماه ۱۳۹۶ منتشر شد.
تامین ۲۴/ از آنجا که آمارهای نهادهای داخلی و خارجی از رشد جذب سرمایه های خارجی و تاثیرات محتمل آن بر افزایش سرانه درآمد ایرانیان و نیز بهبود معیشت نیروهای مولد خبر می دهد، در شماره جدید هفته نامه آتیه نو، «سرمایه گذاری خارجی شتاب می گیرد» به عنوان داستان جلد انتخاب شده است. این گزارش با مجموعه یادداشت هایی به قلم سیدحمید حسینی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، حسین وثوق ایرانی، نایب رئیس اول کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی، مجید فانی نایب رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران، زهرا کریمی استاد اقتصاد دانشگاه مازندران و مشاور وزیر کار، سیدحسن سلیمی رئیس هیئت مدیره انجمن سرمایه گذاریهای مشترک ایرانی و خارجی و محمد لاهوتی نایب رئیس کنفدراسیون صادرات، پرونده ویژه این شماره آتیه نو درباره رونق سرمایه گذاری خارجی در کشور و ضرورت ها و اولویت های آن را تشکیل می دهند.
کارآفرینی، چالش اصلی آینده امیدبخش
طبق گزارش بانک جهانی، تراز حساب جاری ایران در سه سال آینده در مسیر صعودی قرار می گیرد. تحلیلگران بر این باورند که افزایش صادرات انرژی و درآمد بخش توریسم نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند. همین موضوع باعث شده تا آتیه نو طی گزارشی به بیم و امید گزارش های بین المللی از آینده اقتصاد ایران بپردازد.
چشم انداز اقتصاد ایران از نگاه استنفورد
گزارش جدیدی که به ابتکار دانشگاه استنفورد و با گرد هم آوردن شماری از کارشناسان برای تهیه تحلیل های مستقل آماری منتشر شده است، وضعیت اقتصادی کنونی ایران و چشم انداز آن را به تصویر کشیده است. برنامه مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد با نام «پروژه ایران 2040» در 8 ماه گذشته سرگرم تحقیق و بررسی موضوعات اقتصادی و فنی مرتبط با توسعه درازمدت و پایدار و برآورد تعابیر احتمالی آن در چارچوب جهانی بوده است. این پروژه «ایران 2040» نام گذاری شده زیرا ماهیت آن آینده محور است و بر تحلیل های طولانی مدت تمرکز دارد.
مهارت و خوداشتغالی، راهی برای درآمدزایی زنان
در این شماره، آتیه نو گزارشی تهیه کرده است از کسب و کارهایی که زنان راه اندازی کرده اند. در این گزارش و در گفتگو با محبوبه منفرد، تولیدکننده ظروف کریستال، و ناهید معزز، مؤلف ده ها جلد کتاب در زمینه مهارت آموزی و مدیر آموزشگاهی در همین زمینه، به بررسی روند کسب و کارشان و دیدگاه شان درباره رویکردهای دولت یازدهم در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی برای زنان پرداخته شده است؛ یکی با رویکرد تولید صنعتی و دیگری با رویکرد مهارت آموزی و راه اندازی کارگاه های تولیدی کوچک.
نسخه های میلیاردی، اقتصاد سلامت را می بلعد
بدون مدیریت منابع و مصرف در نظام سلامت، هر طرح خرد و کلانی در حوزه بهداشت و درمان شکست خواهد خورد. فقط با کاهش هزینه های غیرضروری و به صفر رساندن تقاضاهای القایی در نظام سلامت است که می توان به ارتقای سلامت عمومی جامعه امیدوار بود و انتظار داشت که چرخ بیمه های درمانی بچرخد. با وجود همراهی اکثریت جامعه پزشکی با این دغدغه جدی حوزه سلامت و رعایت اخلاق والای این حرفه از سوی طبیبان ایرانی، مواردی وجود دارد که نشان می دهد باید این آسیب را بیش از پیش جدی گرفت. به همین دلیل بارها کارشناسان حوزه سلامت نسبت به نسخه های گرانقیمت برخی پزشکان هشدار داده اند. آنها این نسخه ها را مصداق عینی افزایش غیرضروری هزینه های درمان می دانند.
باید نگاه ویژه ای به بازنشستگان مناطق محروم داشت
«آمارها نشان می دهد که در بین بازنشستگان تامین اجتماعی 30 درصد فاقد مسکن هستند و 60 درصد بازنشستگان هم مستمری حداقلی دریافت می کنند.» اینها بخشی از سخنان قربانعلی رمضانی، عضو هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی و رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان خراسان رضوی است که هر چند اعتقاد دارد دولت یازدهم تلاش کرده بیش از نرخ تورم، مستمری بازنشستگان را افزایش دهد، اما این نکته را هم مطرح می کند که این میزان افزایش مستمری هنوز نتوانسته است شکاف چند ده ساله مستمری بازنشستگان و حداقل های معیشت را جبران کند. او اعتقاد دارد در شرایطی که مستمری بسیاری از بازنشستگان زیر خط فقر است، باید در دولت دوازدهم تلاش بیشتری شود مستمری پرداختی به بازنشستگان، حداقل به همان خط فقر برسد تا بازنشسته ها از حداقل امکانات زندگی محروم نمانند. آتیه نو با این فعال تشکل های بازنشستگی درباره مشکلات معیشتی بازنشستگان و راهکارهای رفع این مشکلات گفتگو کرده که می توانید آن را در شماره اخیر بخوانید.
رفاه، به مثابه یک احساس و مقوله ذهنی
یکی از معدود تحقیق های مربوط به ابعاد ذهنی مقوله رفاه اجتماعی که در ایران انجام شده است، تحقیق دکتر عزت الله سام آرام، استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی است که در اردیبهشت ماه 1393 مقاله ای از آن با عنوان «ساخت مقیاس برای سنجش رفاه اجتماعی با تاکید بر رفاه ذهنی» در فصلنامه «برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی » به چاپ رسید. در شماره اخیر آتیه نو به اختصار به واکاوی محتوای این نوشته پرداخته شده است.
شکست برای ما پایان کار نبود!
شکست پل پیروزی رضا خلج بود. می پرسید چگونه؟ باید با ما همراه شوید تا ببینید قدم به قدم از زمانی که از دکتری نرم افزار انصراف داد تا زمانی که شرکت «امن پردازان سورنا» را راه اندازی کرد چه فراز و نشیب هایی را پشت سر گذاشت. پایان کارش چه می توانست باشد! او ناامید نشد و محکم تر از قبل ادامه داد تا سرانجام در سال 95 نامش در فهرست کارآفرینان نمونه ایران جای گرفت. او از چم و خم های راه اندازی شرکتی جدید می گوید. چشم اندازی که پیش روی این کارآفرین است، تبدیل شدن به یکی از 10 شرکت برتر منطقه در حوزه فناوری اطلاعات در 5 سال آینده است، به وسیله یافتن شرکای استراتژیک بین المللی، ایجاد نمایندگی و توسعه همکاری های پایدار.
عسلویه؛ حقوق اولیه کارگران را دریابید
این گزارش سعی دارد به این پرسش پاسخ گوید که زندگی کارگران ساده ای که در عسلویه کار می کنند، چطور می گذرد؟ یک روزهایی به هر جوانی که می خواست کار کند و خوب هم دستمزد بگیرد می گفتند برو عسلویه. می گفتند با درآمد ماهی 2 میلیون چند سال کار می کنی و زندگی ات که رو به راه شد برمی گردی تهران و با لذت پول هایت را خرج می کنی. اما حقیقت ماجرا چیز دیگری بود. کارگران پتروشیمی های مختلف پارس جنوبی هیچ وقت حقوقی بالاتر از یک میلیون و 200 هزار تومان نگرفتند. علاوه بر اینکه تعداد زیادی از آنها به علت شرایط بد کاری و آب و هوایی مجبور به ترک کار شدند. آن هم در حالی که ماه ها حقوق عقب افتاده داشتند. اعتراض های آنها برای دریافت حقوق هرچند وقت یک بار تیتر خبرهای کارگری می شود و بعد از مدتی دوباره همه چیز رو به فراموشی می رود.
طرح کارورزی و بیمه بیکاری
در این شماره آتیه نو، همانند شماره های پیشین، محمدحسین قشقایی، کارشناس تامین اجتماعی به سوالات بیمه ای خوانندگان پاسخ می گوید. محور پرسش و پاسخ در این شماره، طرح کارورزی و بیمه بیکاری است.
سایر مطالب
گزارش، مقالات، یادداشت ها و مطالب متعدد دیگری نیز در شماره 107 آتیه نو درج شده که می تواند برای علاقه مندان به مباحث بیمه، رفاه و اشتغال مفید و جالب باشد:
انتظارات جامعه کارگری از دولت یازدهم
تمایز سیاست اجتماعی با رفاه اجتماعی
رشد ملموس تولید در شهرک های صنعتی
همت مضاعف برای حمایت از بیماران مبتلا به سرطان
طرح جدید بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی
در این مطب پرذداخت ویزیت اجباری نیست!
دانشجویانی که خرج خودشان را در می آورند
دردهای شغلی را بشناسید
نفس کشیدن سخته؟
داغ شدن تب مهاجرت بازنشستگان جهان
و ...
atiyeno@