معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه توسعه اشتغال در کشور مستلزم بزرگ شدن کیک اقتصادی است، افزود: از مواهب برجام تاکنون استفاده لازم را نبردهایم و برجام میتواند به عنوان پلی باشد که ما را به بازار جهانی متصل کند.
تامین ۲۴/ عیسی منصوری در نشست معاونان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ۱۳۰ سفیر جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، افزود: سال ۱۳۹۲ معادل ٧١٢هزار شغل و سال ۱۳۹۳ به دلیل شرایط نادرست، اشتغالی نداشتیم. در سال ۱۳۹۴ معادل ۶۶۷هزار شغل و در سال ۱۳۹۵ برابر با ۶۱۶هزار اشتغال در کشور ایجاد شد. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار گفت: سال ۱۳۹۵ رشد اقتصادی داشتیم اما این رشد به دلیل فروش انرژی بود. وی با اشاره به مصوبات اشتغال برای سال جاری گفت: امسال به نام سال تولید و اشتغال نامگذاری شده و برای توسعه اشتغال نیاز به حمایت دولت از بخش خصوصی است و باید دست بخش خصوصی را گرفت و آنان را به جلو راهبری کرد.
منصوری با بیان اینکه براساس برنامه پنجساله ششم توسعه کشور باید سالانه ٩٨٠هزار شغل ایجاد کنیم تا نرخ بیکاری سالانه ٠.٨درصد کاهش یابد، گفت: سیاستهای کارکردی در کشور تا حدی افقی است و این در حالی است که باید فضای کسب و کار بهبود یابد. وی تاکید کرد: تولید و اشتغال باید با هم دیده شود و سیاستهای اشتغال در سال جاری مبتنی بر در نظر گرفتن حوزهها و رستههای شغلی است. وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول هماهنگکننده بحث اشتغال در کشور است، گفت: وزارتخانه کار هماهنگی بین دستگاهها را برای توسعه اشتغال شروع کرده و مشخص کرده است چه رستههای شغلی میتواند در اولویت باشد. منصوری با بیان اینکه هم اکنون به دنبال ظرفیتهایی هستیم که بتوانند اشتغال بالایی را رقم بزند، به سهم ۱۴ میلیارد دلاری پوشاک در اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: در صورتی که روی رسته پوشاک سرمایهگذاری کنیم بهرهوری ملی افزایش مییابد. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: همه رستههای شغلی نظیر پوشاک یا فناوری اطلاعات در صورتی میتوانند کیک اقتصاد ایران را بزرگ کنند که به بازارهای جهانی اتصال یابند.
منصوری با بیان اینکه در سالهای ٢٠٠٨ و ٢٠١١ به ترتیب ٩٦ و ٨٨ درصد بنگاههای کشور به شبکه صنعتی مربوطه و به ویژه شبکه جهانی مربوطه متصل نبودند (به دلیل تحریم و سوءمدیریت) گفت: در صورتی که کالایی را تولید کنیم، اما با برند جهانی اتصال نباشد به شکل منفرد کسی آن را از ما نمیخرد. وی تاکید کرد: اگر اتصال برقرار و کیک اقتصادی بزرگ شود، سرمایهگذاری خارجی تحقق مییابد. به گفته منصوری، هم اکنون اتصال با برندها در رسته پوشاک برقرار شده که این اتصال میتواند بخش بزرگی از نیاز ۱۴ میلیارد دلاری پوشاک کشور که بخش عمده آن با قاچاق است را کاهش دهد. منصوری گفت: همچنین در حوزه فناوری اطلاعات باید با کشورهای کرهجنوبی، هند و آلمان متعامل شویم تا چتر حمایتی برای این رسته شغلی ایجاد کنیم. وی بیان کرد: رستههای شغلی در استانها مشخص شده است. کیک اقتصادی را میتوان از طریق همین رستهها بزرگ کرد. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح کارورزی که از سوی وزارت کار پیگیری میشود، گفت: این طرح در هشت استان کشور پایلوت شده که براساس آن فارغالتحصیلان میتوانند جذب بازار کار شوند. بر این اساس دستمزد آنها به اندازه یک سوم حداقل حقوق از سوی دولت پرداخت میشود. همچنین سهم بیمه کارفرما را هم تقبل میکنیم. وی با اشاره به اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: باید کشورها و نیازهای شغلی آنها مشخص شود تا بتوانیم نیروی کار را برای اعزام آماده کنیم. منصوری با بیان اینکه در صورتی که اعزام نیروی کار با مکانیسم درست انجام شود، روی تولید ناخالص ملی هم تاثیر دارد، از سفیران وزارت امور خارجه در این نشست خواست که نمایندگیهای ایران را در کشورهای خارجی با موضوع اعزام نیروی کار کمک کنند.
تلاش برای ایجاد نظام رفاهی متقابل برای ایرانیان شاغل خارج از کشور
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت: در تلاش هستیم که نظام رفاهی ما با کشورهای همسایه و به ویژه کشورهایی که ایرانیان شاغل زیادی دارند متقابل باشد به نحوی که افراد بتوانند با انتقال سابقه بیمهای خود، تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. ابوالحسن فیروزآبادی امروز در نشست با سفیران جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، ابعاد مختلف فعالیتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را تشریح کرد. وی درباره اهمیت تنظیم روابط کار، رویکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص کسب و کارهای خرد و متوسط، تعهد این وزارتخانه برای ایجاد رفاه اجتماعی و اقتصادی در جامعه، اهمیت حوزه تعاون و... توضیحاتی داد و افزود: وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به دلایل نوع فعالیتهای خود با تمام آحاد جامعه در ارتباط است.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیان اهمیت این نشست خاطرنشان کرد: در حوزه روابط کار با سازمانهای بینالمللی نظیر ILO در ارتباط هستیم و ایرانیان زیادی در خارج از کشور شاغل هستند و تبادل تجربیات با سایر کشورها در حوزههای مختلف اهمیت زیادی دارد. وی افزود: انتقال دانش کشور ما در حوزه تعاون و بهرهمندی ما از تجربه دیگر کشورها در زمینههای مختلف ضروریست. فیروزآبادی حوزههای مربوط به فعالیت صندوقهای بازنشستگی در توسعه اقتصادی کشور را با اهمیت ارزیابی کرد و بر برقراری ارتباط با بازارهای جهانی و جذب سرمایه خارجی تاکید کرد.
بازارهای اقتصادی با صندوقهای بازنشستگی معنا پیدا میکنند
معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت: بازارهای اقتصادی با صندوقهای بازنشستگی معنا پیدا میکنند چرا که این دسته از صندوقها و موسسات، عهدهدار تامین مالی، سپردهگذاری و سرمایهگذاری هستند و در دوران سالمندی مستمری پرداخت میکنند. حجت میرزایی، از سفیران حاضر در نشست خواست در دیپلماسی اقتصادی به سرمایهگذاری خارجی و افزایش صادرات توجه ویژهای داشته باشند.
وی بر نوسازی صنعتی با تعامل جهانی در بعد انتقال دانش و فناوری تاکید کرد و گفت: ٤٠ تا٦٠درصد این تکنولوژی باید در داخل ساخته شود. معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین بر شناسایی بازارهای مناسب خارجی جهت صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و لبنیات اشاره کرد و گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی و استفاده از خدمات مشاوره خارجی مورد تاکید است. میرزایی به اهمیت آموزشهای فنی و حرفهای جهت آمادهسازی نیروها به بازار کار اشاره کرد و یادآور شد: نیازمند زمینههایی برای مبادله کارشناس با سایر کشورها هستیم.