
شماره ۱۰۳ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
یکصد و سومین شماره آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ منتشر شد.
یکصد و سومین شماره آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ منتشر شد.
تامین۲۴/ «#دوباره - امید» عنوان اصلی صفحه نخست این شماره از هفته نامه آتیه نو است. از آنجایی که انتشار شماره اخیر آتیه نو تنها یک روز بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی حسن روحانی انجام شده، بخشی از این شماره به بازخوانی مطالبات فعالان حوزه کار و تولید و کارشناسان رفاه و تامین اجتماعی از دولت دوازدهم اختصاص یافته است.
اولویتهای اقتصادی ایرانِ 1400
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری هم برگزار شد و حسن روحانی برای بار دوم بهعنوان رئیسجمهور در دولت دوازدهم کار خود را دنبال خواهد کرد. نقاط قوت و ضعف کارنامه دولت او در دوره گذشته، هرچه بوده گذشته و حالا باید به آینده نگاه و برنامهریزی کرد. رفع موانع تولید، ایجاد فرصتهای شغلی جدید، کاهش نرخ بیکاری، افزایش نرخ دستمزد بیش از تورم، پیشی گرفتن درآمد از هزینه خانوار، نرخ تورم تکرقمی و چندین دستاورد دیگر را میتوان از فعالیتهای دولت یازدهم برشمرد. هفته نامه آتیه نو در این شماره اولویتهای اقتصادی دولت دوازدهم را در حوزههای اشتغال، تولید و کارگری بررسی کرده و در گفتگو با چهار کارشناس اقتصادی، تلاش کرده اولویتهای اقتصادی که دولت دوازدهم باید در چهار سال مدیریت خود دنبال کند را بررسی کند. این چهار کارشناس عبارتند از: فرامرز توفیقی، فعال حوزه کارگری؛ علیرضا محجوب، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی؛ هادی حقشناس، فعال حوزه کارگری و یلدا راهدار، رئیس کمیسیون کسب و کار اتاق شیراز.
تمدید امید، پیگیری مطالبات
در شماره ۱۰۳ هفته نامه آتیه نو، فعالان و کارشناسان حوزههای کار، تولید، رفاه و تامیناجتماعی از مهمترین اولویتهای دولت دوازدهم به ریاست حسن روحانی میگویند:
سهجانبهگرایی، فرمول حل مسائل مغفولمانده، نوشته آرمان خالقی، عضو هیئتمدیره کنفدراسیون صنعت
تشکیل تعاونیهای کارگری، نیاز مبرم کارگران، نوشته اکبر شوکت، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور
تدوین استراتژی توسعه در دولت دوازدهم، نوشته مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران
جذب سرمایه گذاری خارجی و حمایت از تولید داخلی، نوشته محمدرضا نجفیمنش، رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران
اهمیت بازنگری اساسی درسیاستهای رفاهی، نوشته صابر شیبانی، عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی
دولت دوازدهم و مدیریت بحران صندوقها، نوشته عباس اورنگ، کارشناس تامیناجتماعی
مطالبات کارگری را فرصت بدانیم، نوشته حسین حبیبی، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار
ثبات سیاستهای علمی، ضامن خروج صندوقها از بحران، نوشته عباس خندان، عضو هیئتعلمی دانشگاه
امنیت، معیشت و تشکلیابی کارگران در دولت آینده، نوشته علی خدایی، عضو هیئتمدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار
تغییر رویکرد درمانمحوری به بیمهمحوری، نوشته رضا کاشف، کارشناس حوزه رفاه و تامیناجتماعی
انتظار حوزه تامیناجتماعی از رئیسجمهور آینده، نوشته فرخ ملکوندفرد، مشاور مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی
مطالبهگری مردم؛ شتابگر توسعه نظام سلامت
افزایش آگاهی و سواد سلامت موجب افزایش کیفیت خدمات درمانی خواهد شد. افزایش سهم سلامت از 5 درصد به 11 درصد در چند سال اخیر، همین اثر مطالبهگری مثبت را به جای گذاشته است، به طوری که دیگر مردم نمیپذیرند به شرایط چند سال قبل در حوزه سلامت برگردند. مثلا وقتی با افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی، حالا 11 میلیون فرد نیازمند توانستهاند دفترچه بیمه رایگان بگیرند و به خدمات ارزان نظام سلامت دسترسی پیدا کنند، حال نمیشود به همین چند میلیون نفر گفت که دیگر از این به بعد نمیتوانید مثل گذشته خدمات درمانی دریافت کنید.
بازارهای اروپا و آفریقا، میزبان تولید ایرانی
گزارش بانک جهانی از بهبود شاخص تجارت فرامرزی ایران از دیگر مطالب شماره اخیر هفته نامه آتیه است. در این گزارش آمده است: کمیسر انرژی اتحادیه اروپا میگوید میزان صادرات ایران به اتحادیه اروپا از زمان اجرای موافقتنامه هستهای به سه برابر افزایش یافته است. تحلیلگران میگویند صادرات ایران به اتحادیه اروپا سال 2016 به 5 میلیارد و 494 میلیون یورو رسید. این در حالی است که صادرات ایران به اتحادیه اروپا سال 2015 یک میلیارد و 235 میلیون یورو بود و یکی از دلایل این افزایش صادرات ازسرگیری واردات نفت از ایران پس از موافقتنامه هستهای بوده است.
دستان پینه بسته ای که شهر را سبز می کنند
کارگران فضای سبز از حالوروزشان میگویند: هفت سال است که اینجا مشغول هستم. اما تا به حال هیچوقت حقوقم را بهموقع پرداخت نکردهاند. اصلا هر شش هفت ماه یکبار به ما حقوق میدهند. به هر جایی هم که مراجعه کردهایم نتیجهای نگرفتهایم. شهردار یا پیمانکار میگوید چشم، پرداخت میکنیم اما عملا کاری انجام نمیدهند. بیمهمان را هم ناقص پرداخت میکنند یک ماه تمامکار میکنیم ولی بهاندازه نصف ماه برای ما بیمه میریزند.
چند پرسش بیمهای در مورد مشاغل آزاد
در این شماره نیز همانند شماره های پیشین، محمد حسین قشقایی، مشاور آتیه نو به سوالات شما پاسخ می دهد: هر فرد چندبار میتواند با سازمان تامیناجتماعی قرارداد بیمه مشاغل آزاد منعقد کند؟ گاهی پیش میآید که به خاطر بیکاری و مخارج ازدواج یا فرزندآوری و... شخص قادر به پرداخت حقبیمه نیست و مجبور میشود پس از مدتی مجددا اقدام به عقد قرارداد بیمه کند. هیچ محدودیتی از نظر تعداد دفعات وجود ندارد. فقط شرایطی از نظر سن مطرح است. کسانی که بیش از 50 سال سن دارند باید معادل اضافه سن، سابقه پرداخت حقبیمه قبلی داشته باشند.
سایر مطالب شماره 103 هفته نامه آتیه نو:
مردم و نظام، پیروز انتخابات
زمانه را به جلو راندید
توسعه خدمات تامیناجتماعی به نانوایان
دولت جدید، متخصصها را به بازار کار بفرستد
تغییر رویکرد درمانمحوری به بیمهمحوری
سازمان تامیناجتماعی ۶۰ درصد داروی کشور را تولید میکند
خطر بیماریهای غیرواگیر برای جامعه
رشد صادرات ایران به آمریکا
خنده بر هر درد بیدرمان دواست
از سینما به داستانها پناه میبرم
آرمان یک شعار
شکست خوردیم اما تسلیم نشدیم!
بیماریهای ویروسی در میان کارگران فضای سبز
چرا آمار مرگ کارگران مقنی بالاست؟
و ...