
شماره ۱۰۲ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
یکصد و دومین شماره نشریه آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، امروز یکشنبه، بیست و چهارم اردیبهشت ما ۱۳۹۶ منتشر شد .
یکصد و دومین شماره نشریه آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، امروز یکشنبه، بیست و چهارم اردیبهشت ما ۱۳۹۶ منتشر شد .
تامین۲۴/ داستان جلد شماره جدید هفته نامه آتیه نو به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا اختصاص یافته است. آتیه نو تیتر «تصمیم سرنوشتساز» را برای این مطلب انتخاب کرده و در آن تلاش شده تا به این سوال پاسخ داده شود که رای دادن به عنوان یک وظیفه و حق شهروندی چه تاثیری بر کیفیت زندگی ما و شادابی جامعه میگذارد؟
در این مطلب تصریح شده است: هیچ آدمی دوست ندارد خود را دست و پا بسته ببیند. ببیند که او را مجبور به انتخاب کردهاند یا از اصول و قواعد فردیاش کوتاه آمده است. وقتی از اصول فردی خارج میشویم، در چارچوب اجتماع نیز چنین خواستهای داریم. دوست داریم در سرنوشت کلی خودمان نقشی موثر بازی کنیم و به دنبال کسانی میگردیم که شبیهتر به خواستههای ما کشور را اداره کنند. گاهی خواستههایمان جزئی است و گاهی دیگر نیازهایی کلیتر را مورد بررسی قرار میدهیم و سعی میکنیم مواضع سیاسی افراد را بسنجیم. در هر دو حالت این ما هستیم که نام فرد را در صندوق رأی میاندازیم و برمبنای شباهتهایمان فردی را بهعنوان رئیسجمهور انتخاب میکنیم، تا شاید یک قدم به امکان تعیین سرنوشت نزدیکتر شویم.
آسیبشناسی توسعه در ایران
اقتصاددانان در پنجمین همایش سالانه «مرزهای دانش اقتصاد توسعه» از توسعه گفتند. در چهاردهمین سالگرد درگذشت دکتر حسین عظیمی که کتابهایی ازجمله «مدارهای توسعهنیافتگی در اقتصاد ایران» و «ایران و توسعه» را نوشته، شاگردان، دوستان و همکاران او در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، پنجمین همایش سالانه مرزهای دانش اقتصاد توسعه را با عنوان «دولت توسعهگرا، پیوند خردورزانه اقتصاد و سیاست» برگزار کردند که در آن کمال اطهاری، حسین راغفر، علی رضاقلی، ابوتراب طالبی، محمد فاضلی، بایزید مردوخی، عباس منوچهری، فرشاد مؤمنی و احمد میدری به ایراد سخن پرداختند.
آثار ثبات اقتصادی بر زندگی کارگران
جهتگیریهای اقتصادی و رفاهی چهار سال گذشته در بهبود نسبی زندگی کارگران در شماره اخیر آتیه نو بررسی شده است. در این مطلب آمده: یکی از گزارشهای مرکز آمار ایران در سال 90، که به بررسی هزینه-درآمد خانوارهای شهری و روستایی ایران در سال 89 میپردازد، متوسط هزینه هر خانوار روستایی ماهیانه 570 هزار تومان و درآمد هر خانوار در ماه 490 هزار تومان است که این ارقام هردو زیر خط فقر روستایی است. در مورد خانوارهای شهری هم گزارش مرکز آمار نشان میدهد هزینه هر خانوار 947 هزار تومان بوده و درآمدی معادل 884 هزار تومان در سال 89 داشتهاند که این دو رقم هم فاصله معناداری با خط فقر 946 هزار تومانی اعلامشده از سوی برخی کارشناسان اقتصادی دارند.
چتر بیمهای هنرمندان بازتر شد
با امضای تفاهمنامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تامیناجتماعی، چتر بیمه ای هنرمندان بازتر شد و تعداد بیشتری از هنرمندان را تحت پوشش قرار داد. علاوه بر آغاز دور جدید حمایت بیمهای از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه، دو شعبه ویژه نیز به امور بیمهای آنها رسیدگی میکند.
بیمه درمان همگانی؛ کاهش رنج کم درآمدها
قانون بیمه درمان همگانی با تاخیر 20 ساله در دولت یازدهم اجرا شد و بیش از 11 میلیون شهروند دفترچه بیمه رایگان گرفتند. با وجود تمام کاستیهایی که ممکن است هر طرح کلان دیگری در مسیر اجرا با آن مواجه شود، بیشک میتوان اجرای بیمه رایگان همگانی را طرح مترقیانهای دانست که تاکنون فقط در نظامهای توسعهیافته سلامت اجرا شده است. 11 میلیون ایرانی کمدرآمدی که تحت پوشش بیمه درمان رایگان قرار گرفتند کسانی بودند که درآمدی کمتر از یک میلیون تومان در ماه داشتند و از خدمات هیچ بیمه درمانی بهرهمند نبودند. اجرای قانون بیمه همگانی و تحقق قانون برنامه پنجم توسعه در اجرای بیمه همگانی، دستاوردی بود که پس از 20 سال تاخیر حاصل شد.
گردشگری در ایران جان گرفته است
20 میلیون گردشگر خارجی طی 4 سال گذشته به ایران آمدهاند. بر اساس تازهترین آمار اعلامشده، حضور گردشگران در ایران در ششماهه اول سال 95 در مقایسه با 6 ماه سال 94 رشد چشمگیری داشته است. در این مدت شمار گردشگران فرانسه 104 درصد، چک 4/53 درصد، هلند 3/43 درصد، سوئیس 3/38، دانمارک 5/37، ایتالیا 8/33، انگلستان 33 درصد، لهستان 33، بلژیک 3/23، اتریش 28، اسپانیا 9/27، یونان 4/24، فنلاند 2/19، آلمان 6/16، و روسیه 6/13 رشد داشته است. درمجموع میتوان گفت ورود گردشگران اروپایی به ایران طی چهار سال اخیر 40 درصد رشد داشته است.
تغییرجهت آمارها به سمت بیمه اجباری
تعداد بیمهشدگان اصلی تامیناجتماعی به 13 میلیون و 737 هزار نفر رسید. دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تامیناجتماعی اعلام کرد تا پایان آذرماه سال گذشته، ۱۳ میلیون و ۷۳۷ هزار و ۴۱۳ نفر بیمهشده اصلی زیر پوشش این سازمان قرار گرفتهاند که ۹ میلیون و ۴۱۳ هزار و ۶۷۷ نفر از آنها (معادل 53/68 درصد) بیمهشده اجباری هستند. در گزارش این دفتر تعداد بیمهشدگان اختیاری، حرف و مشاغل آزاد و رانندگان زیر پوشش به ترتیب ۶۸۴ هزار و ۳۷، ۸۳۸ هزار و ۱۶۹ و ۹۷۹ هزار و ۲۹۷ نفر اعلام شده است. همچنین ۳۷۱ هزار و ۳۵۳ بافنده، ۹۸۳ هزار و ۱۹۲ کارگر ساختمانی، ۵۰ هزار و ۱۰۰ باربر، ۱۴۲ هزار و ۱۹۵ بیمهشده توافقی تا مدت زمان یادشده از خدمات این سازمان استفاده کردهاند. یکی از مهمترین اقدامات هر سازمان بیمهگر، بهخصوص سازمانهای تامیناجتماعی، افزایش افراد تحت پوشش آن است. اما آیا این پوشش باید به هر قیمتی صورت پذیرد؟ در پاسخ به این پرسش باید این نکته مهم را در نظر داشت که مهمترین موضوع برای هر سازمان بیمهای ادامه حیات به منظور خدمترسانی به نسلهای آینده است. یعنی باید گسترش پوشش بیمهای به نحوی باشد که ادامه حیات سازمان را به خطر نیندازد، بلکه بسترساز تداوم حیات آن و باعث بهبود اوضاع آن سازمان شود.
زنان گیوهباف روستا را متحد کردم!
آتیه نو در شماره اخیر خود با فرشته حسینی، کار آفرین روستای میوان گفتگو کرده است. وی در این مصاحیه می گوید: وقتی به فکر افتادم برای خودم کار کنم، همه تعجب میکردند. آن زمان که به همه گفتم بیایید با هم تعاونی بزنیم حرفوحدیثها شروع شد. با این همه من شروع کردم و از هیچچیز نترسیدم و این مسئله آینده را روشن کرد و باعث شد بقیه هم با من همراه شوند.» فرشته از آینده حرف میزند: دوست دارم گیوهبافی رونق جهانی بگیرد. برای همین باید روی گیوهها کار کنیم. به فکر افتادم که گیوههای رنگی هم درست کنیم. کارمان را ارتقا دهیم. خوشبختانه دیگر تنها نیستم.
پیک های موتوری نیازمند بیمهاند
گزارشی از سختیهای بزرگ و دلخوشیهای کوچک پیک موتوریهای تهران در شماره اخیر آتیه نو درج شده است. یک موتورسوار می گوید: تقریبا روزی 100 هزار تومان درآمد دارم. اما از صبح تا شب کار میکنم. خیلی کم پیش میآید که از این مبلغ کمتر کار کنم، یعنی تا این مقدار کار نکنم به خانه نمیروم. اما خطرهای کار ما خیلی زیاد است. همین چند روز پیش یکی از بچههای شرکت در یکی از مسیرهایش تصادف کرد و فوت شد. تقریبا هیچکدام از بچههایی که مثل ما کار میکنند بیمه نیستند. با اینکه چندین سال از آغاز به کار پیکهای موتوری میگذرد، گویا هنوز کسی شغل ما را به رسمیت نمیشناسد.
شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری
از آنجا که سوالات مربوط به بیمه بیکاری بخش اعظمی از سوالات خوانندگان محترم از مشاور آتیه نو را تشکیل میدهند؛ در این شماره تعدادی از آنها انتخاب شده و به آنها پاسخ داده شده است. گفتنی است میتوانید سوالات خود در حوزه کار و تامیناجتماعی را به آدرس ایمیل درجشده در صفحه مذکور بفرستید و پاسخ آنها را در همان صفحه در اسرع وقت دریافت کنید.
در دیگر مطالب شماره ۱۰۲ هفته نامه آتیه نو می خوانیم:
فاصله شعارهای پوپولیستی از مفاهیم رفاهی
تاثیر ثبات اقتصادی بر زندگی مردم
سرمایه گذاری رو نیاز مردم
عقلانیت راه توسعه حوزه تامین اجتماعی
فرصتی برای شکوفایی خلاقیت هنری
بهبهود دستمزدها، همراه با رشد اقتصادی
هنرمندان چه می گویند
بیانیه سازمان تامین اجتماعی درباره مواضع برخی نامزدهای انتخاباتی
جهش 21 پله ای توریسیم
پایش قوانین، راه افزایش رضایتمندی کارگران معدن
نمایشگاهی برای فروش ساندویچ و بستنی
روایت زندگی کارگری که قربانی شغلش شد
درآمدی بر حقوق تامین اجتماعی
آن دیگری را بشناس
و ...