تامین ۲۴/ با توجه به اهمیت و جایگاه حوزه فنی و مهندسی و همچنین تاثیرگذاری نقش مهم این حوزه در پروژه های ساخت و ساز، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصمیم به تجدیدنظر در مدیریت و ساختار تشکیلاتی حوزه فنی و مهندسی سازمان گرفت. بر همین اساس از اواخر شهریور ماه سال جاری با ابلاغ وی «علی فرج زاده ها» به عنوان مدیرکل دفتر فنی و مهندسی منصوب شد. به همین منظور به مناسبت فرارسیدن 5 اسفندماه و بزرگداشت روز مهندس گفت و گویی با علی فرج زاده ها انجام دادیم که در آن برنامه های آینده خود را تشریح کرد.
مدیرکل فنی و مهندسی سازمان تامین اجتماعی ضمن تبریک روز مهندس به همکاران مهندس با بیان این که برای ایفای کامل نقش خود در حوزه صنعت ساختمان وارد عمل شده، گفت: دفتر فنی و مهندسی براساس مستندات گذشته دارای وظایف مهمی بوده که متاسفانه در این سالها مغفول مانده و با توجه به تشکیلاتی که در ادوار گذشته برای آن تعریف شده، فاقد کارایی لازم در این زمینه است.
وی کنترل طراحی پروژه های ساخت و ساز در سازمان، نظارت عالیه بر پروژه های تکلیفی و ماموریتی و تعمیراتی سازمان و کنترل پروژه موضوع ساخت و ساز در سازمان را سه بخش اصلی و مهم از وظایف دفتر فنی و مهندسی سازمان دانست که برای انجام دادن آنها نیاز به بدنه کارشناسی بسیار قوی دارد.
فرج زاده ها افزود: بدنه کارشناسی قوی باید از نظر تشکیلات مناسب و کارآمدی و همچنین جذب کارشناسان متخصص در حوزه صنعت و ساختمان مورد توجه قرار گیرد، اما متاسفانه دفتر فنی و مهندسی از این لحاظ سالها با نواقصی رو به رو بوده است، به طوری که از چارت تشکیلاتی ضعیف برخوردار است که به هیچ وجه جوابگوی وظایف دفتر نخواهد بود و از طرفی کمبود کارشناسان متخصص و حرفه ای نیز یکی دیگر از مشکلات این حوزه به شمار می رود.
وی گفت: برنامه اول این دفتر بازبینی ساختار تشکیلاتی حوزه فنی و مهندسی است که از همان روزهای ابتدایی با هماهنگی کارشناسان دفتر فنی و مهندسی و بودجه و تشکیلات و حمایت مدیران این دو مجموعه به ویژه مساعدتهای مدیرکل تشکیلات و بودجه و معاونت امور استانها آغاز شد که قطعا ساختار بازبینی شده جوابگوی ایفای نقش دفتر فنی و مهندسی در حوزه ساختمان خواهد بود.
فرج زاده ها ادامه داد: با توجه به دیدگاه های مختلف و جمع بندیهای انجام شده بعد از 4 ماه تلاش، در نهایت در روزهای گذشته بازبینی ساختار تشکیلاتی توسط حوزه معاونت اداری و مالی برای مدیرعامل ارسال شد که در دستور کار هیات مدیره قرار خواهد گرفت.
امیدواریم با نگاه مثبت هیات مدیره و حمایتهای مدیرعامل بتوانیم تا پایان سال جاری، تشکیلات مصوب حوزه فنی و مهندسی را نهادینه کنیم و این امر قطعاً اولین گام مثبت در ارتقای جایگاه مهندسی در سازمان خواهد بود.
وی یکی دیگر از برنامه های اولویت دار خود را بازبینی و پیگیری پروژه های تکلیفی سازمان ذکر کرد که توسط شرکت طرح و اجرا در حال عملیاتی شدن است و در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر سازمان دارای 42 پروژه تکلیفی در 21 استان بوده که با سرعتهای متفاوتی در حال پیشرفت هستند، اما به علت ضعف نظارت عالی و ضعف تاثیرگذاری دفتر فنی و مهندسی در سالهای گذشته، سرعت پیشرفت این پروژه ها چندان مورد قبول نیست و تلاش می شود با سرعت بیشتری پیش بروند.
همچنین در سال جاری پروژه های مربوط به هتلینگ 42 بیمارستان در دستور کار این دفتر قرار دارد و برای این منظور حدود 57 میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است که با همیاری همکاران و مساعدت مسئولان عالی به سرانجام خواهد رسید.
در سال گذشته نیز تلاشهایی که از سوی حوزه های مرتبط و از سوی این دفتر انجام شد هتلینگ 11 بیمارستان ملکی طبق برنامه ریزی به سرانجام رسید.
فرج زاده ها افزود: در طول 4 ماه اخیر از طریق بازبینی طرح ها و هماهنگی و تعامل مناسب با شرکت طرح و اجرا که به عنوان یک همکار در کنار این شرکت قرار گرفته، شروع به رفع نواقص پروژه های تکلیفی و ماموریتی سازمان کرده ایم که خوشبختانه توانستیم درصد قابل توجهی از توقف هایی را که در پروژه های تکلیفی مطرح و به دفتر فنی و مهندسی مربوط بود، مرتفع کنیم. هرچند برخی از پروژه های تکلیفی سازمان به دلیل کمبود نقدینگی دچار تاخیراتی هستند.
وی تصریح کرد: برنامه بعدی تجهیز و تکمیل نیروهای کارشناسی دفتر فنی و مهندسی در حوزه درمان و بیمه استانها است، زیرا کارشناسان فنی و مهندسی صف نقش مهمی در مرحله اجرا و نظارت پروژه ها و تعمیرات اساسی دارند که متاسفانه در ادوار گذشته به دلایل مختلف این بدنه کارشناسی ضعیف نگه داشته شده و در مواردی در تعداد قابل توجهی از استانها فاقد کارشناسان فنی و مهندسی هستیم. از این رو یکی از اولویتهای ما این است که تا سال آینده در این استانها از طریق جذب کارشناسان دارای صلاحیت، این کمبود جبران شود.
مدیرکل فنی و مهندسی سازمان با اشاره به آموزش و به روز کردن علم مهندسان حوزه ساختمان در صف و ستاد، آن را یکی دیگر از اولویتهای کاری خود در دفتر فنی و مهندسی بیان کرد و گفت: در حوزه مهندسی سازمان تاکنون به آموزش و به روز کردن اطلاعات توجه خاصی نشده و بدنه فنی و کارشناسی سازمان فاقد دوره های مورد تأیید در حوزه صنعت ساختمان بوده است. از این رو با هماهنگی اداره کل آموزش و تبیین دوره های کارآمد در حوزه صنعت ساختمان به دنبال به روز کردن علم مهندسی همه کارشناسان هستیم تا با آموزش صحیح، تاثیرگذاری خود را در انجام دادن وظایف محوله به صورت شایسته به نمایش بگذارند که امیدواریم در سال آینده عملیاتی شود.
وی افزود: ضمن احترام به شرکت طرح و اجرا و با توجه به تعدد پروژه ها و توانمندی و ظرفیت های بالقوه برخی از استانها، چنانچه استانهایی از ظرفیت لازم برای اجرای پروژه های تکلیفی برخوردار باشند، این موضوع مورد توجه دفتر فنی و مهندسی خواهد بود و با هماهنگی مدیریت ارشد سازمان این واگذاریها به استانهای دارای صلاحیت انجام خواهد شد که به طورقطع این موضوع باعث ارتقای کیفیت ساخت و ساز در سازمان خواهد بود.
فرجزاده ها در ادامه افزود: در اواسط سال 1393 آیین نامه اجرایی شورای عالی فنی و عمرانی به تصویب هیات مدیره سازمان رسید و با حکم مدیرعامل سازمان، مسئولیت دبیری جلسات و رئیس دبیرخانه شورا به حوزه فنی و مهندسی سازمان واگذار شد که بر این اساس پیگیری همه امور ساخت و ساز اعم از آماده کردن مستندات برای ارائه طرح در دستور کار جلسات شورا و پیگیری مصوبات و ابلاغ، توسط دفتر فنی و مهندسی انجام می شود. با بازبینی این آیین نامه ایراداتی در آن یافت شد که با همکاری معاونت امور استانها و مدیرعامل سازمان در حال طرح موضوع و پیگیری آن هستیم تا در سال آینده با اصلاحات آیین نامه مذکور، آن را به روزتر و کارآمدتر کنیم.
وی تصریح کرد: توجه به شخصیت حرفه ای و اخلاقی کارشناسان حوزه فنی و مهندسی بسیار مهم و محسوس بوده، اما متاسفانه این امر به دلایل مختلف در دوره های گذشته مغفول مانده است. در بدو ورود به این مسئولیت، دفتر فنی و مهندسی از این لحاظ در شرایط نامتعارفی قرار داشت؛ به طوری که این موضوع کارهای اصلی دفتر را تحت الشعاع قرار داده بود. از این رو یکی از اولویتهای ما توجه به شخصیت حرفه ای و اخلاقی و ایجاد انگیزه لازم برای همکاران در حوزه دفتر فنی و مهندسی و سایر استانها است.
فرج زاده ها با اعلام این که قرار است برای اولین بار همایش روز مهندس همزمان با بزرگداشت روز مهندس در 5 اسفندماه در سازمان برگزار شود، افزود: قصد داریم با دعوت از کارشناسان استانها و ستاد و همچنین مدیرعامل و معاونتها، این انگیزه را در کارشناسان حوزه فنی و مهندسی ایجاد کنیم که برای مدیریت سازمان ارزشمند و موثر هستند.
به طورقطع برگزاری این روز در سازمان نهادینه و در سالهای آینده با شکوه بیشتری برگزار خواهد شد و هدفی جز افزایش انگیزه کاری کارشناسان این حوزه در صف و ستاد نداریم؛ زیرا به نفع پروژه های مهندسی و به ویژه به صرفه و صلاح سازمان خواهد بود.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.