مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران، خصوصی شدن را راهکاری برای عملکرد بهتر و بهره وری بیشتر بنگاه ها خواند و گفت: به طور قطع خصوصی شدن و التزام به شفافیت بیشتر، می تواند در بهره وری و کارایی بنگاه ها اثرگذار باشد.
تامین ۲۴/ علی مقدس زاده، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران، وابسته به سازمان تامین اجتماعی درباره روند فعالیت های اخیر این شرکت، گفت: استفاده از دانش و منابع خارجی در ساخت بیمارستان سیاست این شرکت است و در این راستا از حدود دو سال پیش مطالعات آغاز شده و تمام مراحل اجرایی از انتخاب سرمایه گذار و پیمانکار تا شرایط عقد قرارداد به کمک طیفی از مشاوران طی شده است.
وی افزود: برای ساخت بیمارستان عمومی ۲۲۰ تختخوابی شیراز، پروژه بیمارستان شهید لواسانی و بیمارستان تخصصی سرطان، قراردادهایی با شرکت ها و بانک های خارجی منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران در نمایشگاه «صندوق های بازنشستگی؛ پیشران توسعه ملی» که هم اکنون در مصلی تهران در حال برگزار است، در گفتگو با تامین ۲۴ تاکید کرد: ما بزرگترین سازنده فضاهای درمانی در کشور هستیم و مشاوران ژاپنی شرکت معتقدند بر اساس مطالعات انجام شده، این رتبه در خاورمیانه هم به شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران تعلق دارد.
وی درباره مهمترین مشکل قراردادهای خارجی گفت: تاکنون توافقات زیادی هم میان ما و هم سایر شرکت های ایرانی با شرکای خارجی انجام شده است. آنها تعهداتی را روی کاغذ می آورند اما در عمل برای پرداخت پول و در فرآیند اجرا به مشکلاتی برمی خورند. بنابراین اولین مشکل ما اطمینان از توانایی متعهدین به انجام تعهداتشان است.
علی مقدس زاده، ایده تخصصی شدن هلدینگ ها را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: هر تصمیمی مجموعه ای از تاثیرات خوب و بد به همراه دارد. به نظر من در مجموع ایده تخصصی شدن هلدینگ ها خوب بوده است. همین طور گمان می کنم که در صنعت ساخت و ساز فرصت های زیادی وجود دارد. تنگناها آدم ها را مجبور می کند که بهره وری بیشتری داشته باشند و عرصه برای حرفه ای ها بازتر شود.
وی به ارزیابی وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی این شرکت پرداخت و تصریح کرد: این مساله در چشم انداز هلدینگ دیده شده و از چند سال گذشته هم برنامه ریزی های آغاز شده است . مثلا در سال ۹۳ در عراق، گفت و گوهایی با وزیر بهداشت و درمان این کشور برای ساخت دو بیمارستان در دارالعماره و بصره داشتیم اما مساله داعش و تحولات اخیر سیاسی در این کشور پروژه های عمرانی را کند کرد و در حال حاضر مذاکرات متوقف شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایران، در مورد پروژه های در دست ساخت این شرکت گفت: هلدینگ ساختمان شستا در حال حاضر 450 هزار متر مربع پروژه در دست ساخت دارد. همچنین هزار و 500 واحد مسکونی در شهرهای تبریز، زنجان و چالوس در حال اتمام است. با این مقیاس به نوعی بزرگترین انبوه سازی هستیم که همزمان این تعداد واحد را در حال ساخت دارد.
وی سرعت در اجرای پروژه، ارتقای کیفیت اجرا و کاهش هزینه تمام شده را مهمترین مزیت های این مجموعه خواند و گفت: با استقرار هیات مدیره جدید در این هلدینگ، رویکرد افرایش بهره وری در چارچوب اقتصاد مقاومتی هدف اصلی تیم مدیریتی بود که با سرعت قابل قبول به اجرا رسید. بیمارستان بیرجند در طول ۴ سال و نیم 60 درصد پیشرفت داشت، 40 درصد باقیمانده در 11 ماه تمام شد. ساخت مجتمع زنجان بعد از 7 سال و نیم کمتر از 70 درصد پیشرفت داشت اما در یک دوره 18 ماهه به اتمام رسید. پروژه 200 واحدی چالوس هم به همین ترتیب پیش رفت، به طوری که با 75 درصد پیشرفت در طی 9 سال و نیم به یک پروژه زیان ده بدل شده بود اما ظرف 18 ماه تمام شد.
مقدس زاده در پاسخ به این پرسش که "آیا تصمیمی برای بورسی شدن هلدینگ و شرکت های تابعه دارید؟" گفت: به طور قطع خصوصی شدن و التزام به شفافیت بیشتر، می تواند در بهره وری و کارایی بنگاه ها اثرگذار باشد. حقیقت این است که تصمیم به بورسی شدن باید در وقت مناسبی و با زیرساخت های مناسب صورت بگیرد که از منظر من زیرساخت ها در این هلدینگ آماده شده است.
سازمان تامین اجتماعیشرکت سرمایه گذاری خانه سازی ایرانعلی مقدس زادهنمایشگاه صندوق های بازنشستگی پیشران توسعه ملی