
شماره ۹۱ هفتهنامه «آتیه نو» منتشر شد
نود و یکمین شماره «آتیه نو»، هفتهنامه تخصصی رفاه، تامین اجتماعی و بیمه، به همراه ویژه نامه انقلاب اسلامی، صبح امروز یکشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۳۹۵ منتشر شد.
نود و یکمین شماره «آتیه نو»، هفتهنامه تخصصی رفاه، تامین اجتماعی و بیمه، به همراه ویژه نامه انقلاب اسلامی، صبح امروز یکشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۳۹۵ منتشر شد.
تامین ۲۴/ داستان جلد این شماره با تیتر «انقلابی با آرمان عدالت خواهی» به بررسی ابعاد اجتماعی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ اختصاص دارد. در این ویژه نامه ۸ صفحه ای آتیه نو، مطالبی خواندنی در خصوص علل وقوع انقلاب، وضعیت آن روزهای جامعه و فعالیت های مردمی و نیز نقش حمایت های اجتماعی از انقلاب منعکس شده است. میراث رفاهی انقلاب، روزهایی که مردم بازار را تعطیل کردند، تکثیر انقلاب در پله نوروزخان، وقتی کارگران به انقلاب پیوستند، انقلاب در قاب دوربین، حکایت دو بیمارستان حیاتی پایتخت در بحبوحه انقلاب» برخی از عناوین این ویژه نامه است. همچین در دو صفحه میانی، گزارشی تصویری از آغاز احداث پروژه های درمانی و رفاهی و نیز شروع بهره برداری از برخی از این پروژه ها طی دهه فجر امسال درج شده است.
کار در سازمان تامیناجتماعی نوعی عبادت است
به گزارش آتیه نو، سومین اجلاس سراسری ائمه جماعات سازمان تامیناجتماعی در شهر مقدس قم برگزار شد. حضرت آیتالله جعفر سبحانی، از مراجع عظام تقلید، در دیدار با معاون فرهنگی و اجتماعی و ائمه جماعات فعال در سازمان تامیناجتماعی در حاشیه سومین همایش سراسری ائمه جماعات این سازمان، اظهار داشتند: «تامیناجتماعی از سازمانهایی است که صد درصد در خدمت مردم است و هیچ تهمتی در آن نیست.» همچنین، حجتالاسلاموالمسلمین محسن قرائتی در سومین همایش سراسری ائمه جماعات سازمان تامیناجتماعی که هفته گذشته در شهر قم برگزار شد، گفت: «فعالیت و تلاش روحانیون در سازمان تامیناجتماعی باید بهگونهای باشد که هرسال نسبت به سال گذشته، پیشرفت و ارتقا در حوزه فرهنگ مشهود باشد.» مشروح این گزارش را در این شماره آتیه نو بخوانید.
کارآفرینی اجتماعی پشتوانه رفاه
همایش و کارگاه آموزشی «آشنایی با کارآفرینی اجتماعی» توسط «مرکز رشد رفاه» وابسته به موسسه آموزش عالی علمی کاربردی بهزیستی و تامیناجتماعی در روز شنبه 23 بهمنماه جاری با حضور مسئولان، متصدیان و صاحبنظران مقوله کارآفرینی اجتماعی در محل سالن مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار میشود. معرفی کارآفرینی اجتماعی، موانع و راهکارهای توسعه کارآفرینی اجتماعی در کشور، تاثیر کارآفرینی اجتماعی بر کاهش آسیبهای اجتماعی و... ازجمله محورهای همایش و کارگاه آموزشی «آشنایی با کارآفرینی اجتماعی» را تشکیل میدهند. آتیه نو به منظور آشنایی بیشتر با این همایش و کارگاه آموزشی و همچنین بررسی اهداف راهاندازی مرکز رشد رفاه و سیاستها و رویکردهای فعالیت این مرکز، با دکتر وحیده نگین، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی بهزیستی و تامیناجتماعی گفتگو کرده است که ماحصل آن را می توانید در این شماره بخوانید.
گامی نمادین در احیای ناوگان هوایی
آتیه نو در این شماره نگاهی به تاثیر فرود اولین هواپیمای ایرباس خریداریشده در تهران و ویژگیهای آن دارد. در بخشی از این گزارش می خوانیم: ایران در قراردادش با ایرباس، سفارش ۴۶ فروند از خانواده ایرباس ۳۲۰ را داده که ۲۲ فروند از نوع «سیای او» و ۲۴ فروند از نوع پیشرفتهتر «نئو» هستند. اولین مدل تحویلی به ایرانایر هم در دسته «سیای او» قرار میگیرد که نسبت به مدل نئو قدیمیتر است. خانواده ایرباس ۳۲۰ شامل چهار مدل ۳۱۸، ۳۱۹، ۳۲۰ و ۳۲۱ است. انعقاد قرارداد بزرگ فروش هواپیما به ایران دوباره ایرباس را به صدر بازار هوایی جهان باز گردانده است.
آزمایش، تهدیدی برای منابع نظام سلامت
این که هر ایرانی، سالانه ۲.۵ بار به آزمایشگاه مراجعه میکند و در هر مراجعه چند آزمایش مختلف انجام میدهد موضوع گزارشی دیگر از این شماره آتیه نو است. در این گزارش آمده است: هنوز در کشور ما راهنمای بالینی درستی در اختیار نداریم که بر اساس آن معلوم باشد کدام پزشک آزمایش بجا و ضروری تجویز کرده و کدام پزشک، بدون دلیل موجه به تجویز آزمایش اقدام کرده است. در همه جای دنیا، تامینکنندگان بودجه نظام سلامت پیگیری میکنند تا ببینند تجویزهای آزمایشگاهی پزشکان منطقی بوده است یا خیر، اما در کشور ما این فرآیند بهدرستی انجام نمیشود. به همین دلیل هم مشاهده میکنیم که گاهی برخی پزشکان، آزمایشی را که باید در گام سوم درمان تجویز کنند، در همان گام اول درمان تجویز میکنند که به افزایش هزینههای نظام سلامت منجر خواهد شد.
درآمد میلیونی عاشقان گردشگری
در گزارش آتیهنو از مهارتهای لازم برای احراز شغل راهنمای گردشگری آمده است: راهنمای گردشگری یا تور لیدر؛ این اصطلاح حداقل یک دهه است که در ادبیات جامعه گردشگری ایران ایجاد شده و استفاده میشود. اگر زمانی صرفا مهارتی بود که هرازچندگاهی از آن استفاده میشد، در حال حاضر مهارتی برای به دست آوردن شغلی دائمی است. شغلی به نام «تورلیدری». البته باید توجه داشت که این شغل با تورگردانی متفاوت است، چون تورگردان کسی است که در دفاتر خدمات مسافرتی مستقر یا استخدام میشود و خدمات متفاوتی مانند طراحی تور و... را ارائه میدهد و با مفهوم راهنمای گردشگری متفاوت است. آتیهنو در گفتوگو با آرش نورآقایی، کارشناس حوزه گردشگری، به چموخم مسیر تورلیدر شدن پرداخته است. شغلی که در عین سختی شیرین است و خوشآبورنگ و از این رو بسیاری از جوانان را جذب میکند. خصوصا که این روزها با گشایشی که در فضای اقتصادی کشور و رفع تحریمها اتفاق افتاده، میزبان توریستهای بیشتری هستیم و نیازمند تولیدرهای بیشتری هم. با این گزارش همراه شوید تا در مورد شغل راهنمایی تور، مهارتهایی که باید برای یک راهنمای تور خوب بودن آموخت و دیگر جوانب آن بیشتر بدانید.
گفتوگو با کارآفرین صنایعدستی
قلاب و نخ، ابزار کسبوکار این زن است؛ زنی از خطه گیلان. با پشتکار و صبری مثالزدنی. نیره نعیمیگورابی کار و فعالیتش را در زمینه هنرهای دستی، از 13 سالگی و با 10 هزارتومان پول توجیبی آغاز کرد و حالا نامش جزو زنان کارآفرین ایران ثبت شده است. زنی که تا امروز بیش از یکصد نمایشگاه فردی و جمعی داشته و توانسته بیش از 18 هزار هنرجو را آموزش دهد. او جان و دلش را برای آموزش هنرهای دستی به زنان روستاهای دورافتاده و شهرهای کوچک محروم گذاشته است. با این همه سختی روزگار و موانع برای او کم نیستند؛ خودش تعریف میکند: «یکی از دلایل موفقیتم این است که میدانم چگونه دستاندازهای پیش رویم را بردارم. من زنی هستم که عشقم را برای کارم گذاشتم.»
مطالب دیگر آتیه نو
در این شماره از هفتهنامه «آتیه نو» علاوه بر این، مخاطبان نشریه میتوانند مطالب متنوع دیگری را هم مطالعه کنند. عنوان های برخی از مهمترین مطالب این شماره نشریه به این شرح است:
سیاست های کلی نظام در حوزه تامین اجتماعی در حال تدوین است
ساز و کاری تازه برای خدمات درمانی تامین اجتماعی
الزامات و واقعیات سرمایهگذاری در صندوقها
هزینه 950 میلیارد تومانی یک لایحه در سال 96 !
کدام ایرباسها؟
راه شناسایی ایدز، غربالگری نیست
روزگار خوب راهنمایان متخصص
ضرورتهای ارتباط کارآفرینی و کشاورزی
زندگی در همسایگی تنور داغ
مقرری بیکاری در چه شرایطی قطع میشود؟
و ...