
رفاه و تامین اجتماعی از منظر آیت الله هاشمی رفسنجانی
یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی برای خدمت به مردم تامین بیمه اجتماعی جامع برای همه افراد از بدو تولد تا پایان عمر است.
یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی برای خدمت به مردم تامین بیمه اجتماعی جامع برای همه افراد از بدو تولد تا پایان عمر است.
تامین ۲۴/ در گفتمان انقلاب اسلامی، از دهه ها پیش از وقوع انقلاب تا به امروز، «عدالت اجتماعی» از مهمترین و کلیدی ترین مفاهیم بوده است. این مفهوم در قانون اساسی، سخنان بنیان گذار انقلاب، رهبر معظم انقلاب و رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام همواره مورد تاکید قرار داشته و به منظور نیل به این مفهوم والا و انسانی، ساز و کارهای مدیریتی و ساختاری زیادی پس از انقلاب اسلامی طراحی و اجرا شده است که از جمله آنها می توان به وزارت رفاه، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد. به مناسبت رحلت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، در ادامه بخش هایی از سخنان ایشان را مرور می کنیم، بخش هایی که به وظایف و عملکرد وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی در تحقق عدالت اجتماعی اشاره شده است.
مسئولان تأمین اجتماعی با صداقت و پشتکاری که دارند میتوانند کارها را سروسامان بخشند
آیتالله هاشمی رفسنجانی روز سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ در دیدار مدیر عامل، اعضاء هیأت مدیره، معاونین و مدیران سازمان تأمین اجتماعی، با تأکید بر اینکه دولت یازدهم نه تنها مخالف ادامه روند کارهای اجرایی به روال سالهای قبل است بلکه با پایبندی به اصول و قوانین، بدنبال حل بحرانهای ایجاد شده برای این سازمان است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی باید تضمین کننده امید نسبت به امروز و فردای آحاد مردم بویژه نیازمندان باشد اظهار امیدواری کرد: مسئولان آن با صداقت و پشتکاری که دارند بتوانند کارها را سروسامان بخشند.
ایشان تأمین اجتماعی را ازجمله ارکان تحقق عدالت در جامعه دانست و رسیدگی به موقع به امور بیمهشدگان و برخورداری آنان از پوششهای تأمین اجتماعی ازجمله درمان، بازنشستگی، تضمین معیشت، سلامت نیروی کار، ایجاد آرامشخاطر و امید به آینده آنان را مورد تأکید قرار دارد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با توجه به پیش بینی طرح تامین اجتماعی جامع در اواخر دولت سازندگی و عدم پیگیری آن در دولت اصلاحات بعلت عدم تامین مالی گفت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی برای خدمت به مردم تامین بیمه اجتماعی جامع برای همه افراد از بدو تولد تا پایان عمر است که امیدوارم در دولت جدید این طرح مهم پیگیری و به سرانجام برسد.
تأمین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی در شرایط جدیدی که سازمان بدلیل سوء استفاده ها و بی تدبیری های گذشته، با بحران های جدی روبرو است ازجمله شرایطی است که میتواند امنیت و آرامش خاطر بیشتر افرادی را که به این مجموعه چشم امید دارند برگرداند.
ایشان افزود: در این صورت افتخار بزرگی برای دولت و نظام اسلامی در جهت تحقق عدالت و تامین آینده همه اقشار مردم خواهد بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جذب مدیران در چارچوب اصول حرفهای با تحصیلات مرتبط و ایجاد ثروت با شرکت در پروژههای بزرگ ملی را مؤثر دانست و افزود: تقویت عوامل تولید و توانمندسازی نیروی کار و تشویق همکاریهای جمعی در ارتقاء درآمد طبقات کم درآمد و متوسط و استفاده آسان آنان از خدمات تأمین اجتماعی را بیش از پیش تسهیل میکند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در خاتمه، تأمین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی در شرایط جدیدی که سازمان بدلیل سوء استفاده ها و بی تدبیری های گذشته، با بحران های جدی روبرو است را ازجمله شرایطی دانست که میتواند امنیت و آرامش خاطر بیشتر افرادی را که به این مجموعه چشم امید دارند برگرداند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با توجه به پیش بینی طرح تامین اجتماعی جامع در اواخر دولت سازندگی و عدم پیگیری آن در دولت اصلاحات بعلت عدم تامین مالی گفت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی برای خدمت به مردم تامین بیمه اجتماعی جامع برای همه افراد از بدو تولد تا پایان عمر است که امیدوارم در دولت جدید این طرح مهم پیگیری و به سرانجام برسد.
تامین اجتماعی باید در خدمت کارگران باقی بماند
آیت الله هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ در مراسم تجلیل از کارگران زن که به مناسبت گرامیداشت هفته کارگر در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: این مجموعه از دسترنج خود کارگران و با عنوان خود کارگران به وجود آمده و هرکس در هر جایی چاره ای جز رعایت حقوق کارگران نخواهند داشت .
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی دارای خدمات و ظرفیت های درمانی ممتازی در کشور است، افزود: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید تلاش کند تا برنامه هایش برای قشر کارگر تحقق یابد و رضایت نسبی قشر کارگر را که بدون توقع سخت ترین کارها را انجام می دهند، شاهد باشیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: کارگران در طول انقلاب اسلامی هیچ گاه توقع زیادی نداشتند و ما همواره قناعت و صبوری آنان را شاهد بودیم به طوری که در طول دوران دفاع مقدس کارگران مقداری از حقوق ناچیز خود را به جبهه می فرستادند.
وی ادامه داد: کارگران سهم زیادی در پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن دارند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کارگران مهمترین نیاز مردم را با جوهر وجود خود تهیه می کنند گفت: زنان کارگر به رغم اینکه خانه داری هم می کنند اما می بینیم که با سعی و تلاش هم در محیط کار و هم در محیط خانه کار مضاعفی را انجام می دهند که این افتخار بزرگی است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به تشکیل خانه کارگر اظهار داشت: خانه کارگر از ابتدای انقلاب اسلامی یکی از شاخه های حزب جمهوری اسلامی بود که پس از تعطیلی این حزب کار خود را به صورت مستقل ادامه داد.
وی خاطر نشان کرد: خانه کارگر در مجلس شورای اسلامی و دولت مدافع حقوق کارگران است و هر چه در توان دارد در این زمینه انجام می دهد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به تدوین قانون کار در زمان ریاست خود بر مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: آن زمان قانون مترقی در مجلس شورای اسلامی نوشته شد که شورای نگهبان ایراداتی به آن گرفت و ما آن ایرادات را اصلاح کردیم و اگر امروز نیز احساس شود این قانون نیاز به اصلاح دارد باید این اصلاحات انجام شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه عدالت واقعی حقوق زن و مرد را اسلام به جامعه بشری داد گفت: اسلام حقوق زن و مرد را مساوی دانسته است و حقوقی اضافی برای هر کدام از آنان تعیین کرده است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: آنچه که اسلام از حقوق زن تعریف کرده است امروز ما شاهد آن هستیم که به طور کامل تحقق نیافته و ما در کشور باید برای رفع تبعیض ها تلاش کنیم؛ افکاری نیز در جامعه است که گاهی مزاحمت ایجاد می کند که زن و مرد مساوی دیده نشوند.
وی اظهار داشت: در منطق قرآن زن موقعیت خاصی دارد به طوری که قرآن خانم هایی از جمله همسر فرعون در محیط کفر نیز بودند اما خود را نجات دادند را تقدیس کرده است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اسلام عالیترین معارف را درباره زن دارد و با توجه به فطرت زن و مرد دارد حقوقی برای زن قرار داده که اگر مراعات شود و خود زن ها بخواهند خیلی بیش از این به دست می آید.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: زنی که در خانه کار می کند حق مزد دارد و اسلام این پیش بینی را کرده است که مرد باید نفقه همسرش را پرداخت کند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زنان به خصوص زنان کارگر قانع ترین و زحمتکش ترین هستند و نمی شود تصور مفت خوری یا بسیاری از کارهایی که قدرتمندان انجام می دهند به قشر کارگر نسبت داد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: کارگر با بازوی خود تلاش می کند اما شاید در بسیاری از مواقع آن مقدار که حق کارگر است داده نشود.
وی در ادامه خطاب به زنان کارگر گفت: به کمک شما انقلاب پیروز شده و دوام یافته است و امروز زنان موثرترین نیروها در عرصه کار و تلاش و خانه داری هستند که انشاءالله این موقعیت برای زنان با چند اصلاحیه ارتقا یابد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همچنین باید مجموعه بزرگ تامین اجتماعی که برای توسعه آن تلاش زیادی شده در خدمت کارگران بماند چرا که این مجموعه حق شما است و از دسترنج کارگران ایجاد شده و هر کسی چاره ای جز مراعات حق کارگری را ندارد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: کاری که در چند سال اخیر اتفاق افتاد یک کار استثنایی بود که برخلاف عدالت به وجود آمد و امیدواریم که دیگر تکرار نشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین ضمن تبریک هفته کارگر و روز کارگر زن گفت: زنان کارگر باید خود را به حضرت زهرا (س) نزدیک کنند چرا که ایشان علاوه بر ایفای نقش خانه داری کارهای ملی و اسلامی را دنبال می کردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی به نقش کارگران در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: یکی از اقدامات کارگران اعتصاب کارگران صنعت نفت در سراسر کشور بود که پشت رژیم شاه را شکست چرا که دنیا به نفت ایران احتیاج داشت اما این تحصن به گونه ای بود که کسی نمی توانست آن را بشکند.
تأمین اجتماعی از جمله مهمترین سازمان خدمتگزار به اقشار نیازمند کشور است
جمعی از کارکنان، اعضای هیأت مدیره و مدیران سازمان تأمین اجتماعی، شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۳، در سومین روز از هفته تأمین اجتماعی که به نام «تأمین اجتماعی و سیاست های کلی نظام سلامت» نام گذاری شده است با آیت الله هاشمی رفسنجانی دیدار و گفت و گو کردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در این دیدار تأمین اجتماعی را از جمله مهمترین خدمتگزار به طیف وسیعی از اقشار نیازمند کشور نام برد و افزود: از جمله کارهای بزرگ و قابل توجه جمهوری اسلامی ایران تأسیس سازمان تأمین اجتماعی برای دوران سخت بازنشستگی، بی سرپرستی، درمان و بیکاری است که نیروی کار، کارفرما ودولت در منابع مالی آن سهیم هستند.
ایشان به آسیب های وارده بر پیکر سازمان تأمین اجتماعی در دولتی که با شعار عدالت برسر کار آمد، اشاره و تصریح کرد: اگر به همین ترتیب ادامه پیدا می کرد، معلوم نبود دچار چه سرنوشتی می شد و چطور باید احیا می شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به الکترونیکی شدن فرایند فعالیت ها در سازمان تأمین اجتماعی خاطر نشان کرد: اجرایی شدن فرآیند کارها منجر به بالا رفتن سرعت عمل گردید که نه تنها کارگشا بود بلکه موجبات راحتی و آسایش ارباب رجوع و مخاطبان این سازمان را فراهم کرد.
ایشان از تلاش های دکتر نوربخش و همکاران در ترمیم بخش زیادی از آسیب ها تشکر کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه انسان ها باید از زمان تولد تا آخر عمر خیالشان از تأمین ضرورت های زندگی همچون تغذیه، تحصیل، بهداشت و درمان و شغل آسوده باشد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی وظیفه بزرگی در زمینه خدمت رسانی به مردم و تأمین مواردی که اشاره شد را برعهده گرفته است که امیدوارم همواره موفق باشد و لازم است برای این هدف و تأمین بیمه عمومی دولت و مجلس اقدام کنند.
سازمان تأمین اجتماعی بهتر از گذشته شده و زنده است
آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ در دیدار نوروزی با مدیرعامل و مدیران ارشد سازمان تأمین اجتماعی، با بیان اینکه همه ما میدانیم که این سازمان در گذشته چه شرایطی داشت؛ گفت: دولت جدید توانست در همین شرایط کشور و تحریمها توازن مثبتی ایجاد کند و درحال حاضر این سازمان بهتر از گذشته شده و زنده است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه دکتر نوربخش گزارش خوبی درباره عملکرد سازمان تأمین اجتماعی ارائه داد، اظهار داشت: همه ما میدانیم که تأمین اجتماعی در گذشته چه مسائل و مشکلاتی داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود اقدامات انجام شده در سازمان تأمین اجتماعی را در دولت تدبیر و امید مورد تأیید قرار داد و گفت: در نتیجه اقدامات و تلاشهای انجام شده در سازمان تأمین اجتماعی تعهدات این سازمان درقبال مستمری بگیران و بازنشستگان به موقع و مناسب درحال انجام است.
سازمان تأمین اجتماعی به اهداف ترسیم شده خود دست یافته است
آیتالله هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ در دیدار مدیرعامل، معاونین و جمعی از مدیران سازمان تأمین اجتماعی که به مناسبت هفته تأمین اجتماعی گرد هم آمده بودند، با اشاره به گزارش مدیرعامل این سازمان، خاطر نشان کرد: تقریباً سازمان تأمین اجتماعی به اهداف ترسیم شده خود دست یافته است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سوابق کارهایی که برای گسترش کمّی و کیفی تأمین اجتماعی در سراسر کشور انجام شده، گفت: یکی از انسانیترین و اسلامیترین کارها توجه به نیازمندان و تلاش برای رفع نیازهای آنهاست.
آیتالله هاشمی رفسنجانی بخش مهمی از کارهای سازمان تأمین اجتماعی را خدمت به بیماران و خانوادههای آنها دانست و با تأکید بر ضرورت تأمین رضایت آنها، گفت: خداپسندانهترین کار یک انسان کمک به دردمندان است.
ایشان سرکار داشتن با کارگران را که زحمتکشترین اقشار جامعه هستند، ویژگی سازمان تأمین اجتماعی توصیف کرد و گفت: هرکس در طول زندگی حق بیمهای پرداخت کرده، برای بهرهبرداری از مواهب آن در زمان بازنشستگی حساب باز کرده و نباید حق هیچ انسانی پایمال شود.
ایشان با ابزار خرسندی از نقد کردن منابع غیر قابل رویت سازمان تأمین اجتماعی، گفت: اموال سازمان از مصادیق روشن حقالناس است و جای تعجب است که کسانی دست در جیب این سازمان کردند و از حق کارگران جامعه برداشتند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حفاظت از اموال سازمان تأمین اجتماعی را وظیفه هر مسؤولی دانست و گفت: هر کسی که در این مسیر تلاش میکند، مطمئن باشد که توجه خداوند را به عنوان اجر و ثواب کارهای خویش خواهد داشت.
تأمین اجتماعی یک ضرورت بسیار مهم در تأمین آسایش مردم است
آیتالله هاشمی رفسنجانی، روز سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ در دیدار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیر عامل، معاونان و مدیران سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اهمیت مأموریت اصلی این سازمان در تأمین رفاه مردم، گفت: تأمین اجتماعی یک ضرورت و اصل بسیار مهم در تأمین آسایش و امنیت روحی و روانی مردم است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه با تحقق تأمین اجتماعی کامل، انسان از بدو تولد تا لحظهی مرگ، نباید هیچگونه دغدغهای در زمینه درمان، تغذیه، مسکن، تحصیل و شغل داشته باشد، اظهار داشت: اگر تأمین اجتماعی شامل همهی افراد جامعه شود و دیگر فردی نگران تأمین نیازهای اولیه و ضروری زندگی خویش نباشد و اگر امکان شغل نداشته نباشد و از حقوق بیکاری استفاده کند، جامعهای اسلامی، انسانی، آرام و با نشاط خواهیم داشت.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، افزود: وقتی نیازهای اولیه انسانها تأمین شود، آنهایی که علاقهمند به زندگی بهتر و موقعیت اجتماعی برتر هستند، طبیعتاً کار و تلاش بیشتری میکنند که به جایگاه مورد نظر خود دست یابند، ولی اگر افراد، درگیر رفع نیازهای ابتدایی خود باشند، قطعاً نمیتوانند رشد و پیشرفت قابل توجهی داشته باشند.
ایشان با ابراز خرسندی از بازگشت مجدد قطار سازمان تأمین اجتماعی به ریل قانون و قانونمداری، گفت: متأسفانه در دولت قبل این سازمان به جای صیانت از منابع و منافع مردم، به سازمانی شخصی با اهدافی غیر از خدمترسانی به بیمه شدگان تبدیل شده بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی باید محور نیرومندی برای حل مشکلات مردم نیازمند و رفع تبعیض باشد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی به لایحه فقرزدایی و تأمین اجتماعی همگانی در دولت سازندگی اشاره کرد و گفت: اگر این لایحه که با سالهای پایانی دولت مقارن شد، اجرا میشد، قطعاً انقلابی در زندگی مردم به لحاظ برخورداری از امکانات و ضرورتهای اولیه زندگی به وجود میآمد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، در بخش دیگری از سخنان خود، «رقابت» را اصلی اساسی و پذیرفته شده در اقتصاد دانست و افزود: اگر بخواهیم شاهد رونق اقتصادی و برخورداری مردم از زندگی ایدهآل و مناسب باشیم، باید به این اصل توجه ویژه داشته باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تفسیر اصل ٤٤ قانون اساسی را برگرفته از اصل مهم رقابت قلمداد کرد و گفت: براساس این اصل که رهبری انتظار انقلاب اقتصادی را در دولت سابق داشتند، دولت باید تمام فعالیت و کارهایی که مربوط به حاکمیت نیست، به مردم واگذار کند.
ایشان ادامه داد: اگر دولت زمینه ورود و فعالیت بخش خصوصی در همه پروژهها و بخشهای کشور را فراهم کند، با توجه به نیروی انسانی علاقهمند، توانمند و تحصیل کردهای که داریم، میتوانیم کشور را به یک کارگاه عمومی تولیدی برای سازندگی، توسعه، تجارت و ارائه خدمات مطلوب تبدیل کنیم و شاهد رونق تولید، خروج از رکود و رشد و توسعه کشور در همه زمینهها باشیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر اینکه کار، زندگی و فعالیت در فضای رقابت سالم، بسیار اثرگذار و سودمند است، گفت: افراد توانمند و با انگیزه اگر در این شرایط قرار بگیرند، برای اینکه از قافله عقب نمانند و خود را به دیگران برسانند، هر روز به تجربه و دانش خود میافزایند و سعی میکنند جزء بهترین و برترینهای حوزه کاری خود باشند.
اگر تأمین اجتماعی جدی گرفته میشد، شاهد فقر در سطح جهان نبودیم
آیتالله هاشمی رفسنجانی، روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ در دیدار آقای هانس هورست کنکلوسکی، دبیرکل اتحادیه بینالمللی تأمین اجتماعی (ایسا) وابسته به سازمان ملل، مسئولیت در هر سطح از تأمین اجتماعی را مهم توصیف کرد و گفت: تلاش برای کم کردن نیاز انسانها و در راستای فطرت انسانی، بسیار خوب است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأمین نیازهای زندگی مردم، به خصوص اقشار ضعیف را هدف تأسیس تأمین اجتماعی در سراسر دنیا خواند و گفت: نیازهای انسان به غذا، درمان، تحصیل، شغل و مسکن از ضروریترین نیازهاست که اگر برآورده شود، جامعه جهانی با رقابت در مسیر پیشرفت، به نتایج خوبی میرسد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با ابراز تأسف از گزارش رسمی سازمان ملل که اعلام میکند، یک میلیارد نفر گرسنه در کره زمین هستند، گفت: اگر تأمین اجتماعی در جهان جدّی گرفته میشد، الان شاهد فقر در سطح بینالملل و نیاز به غذای این تعداد انسان نبودیم.
ایشان با اشاره به تبعیت هیأت همراه از کشورهای هند، کره و نپال، گفت: باید در سطح جهانی این مسأله را فرهنگ کنیم که کمک به همنوعان در هر حالتی خوب است و باید ملتها و دولتها در این راه تلاش نمایند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری گزارشهای سالهای قبل مسئولان سازمان ملل که ادعا میکردند «میخواهیم تعداد گرسنگان زمین را کم کنیم»، گفت: در اخبار متعدد میبینیم که گروههای زیادی از مردم کشورهای مختلف برای رسیدن به غذا و تأمین امنیت، متأسفانه مجبور به فرار یا مهاجرت از کشورشان میشوند که در این راه خطرات فراوان غرق شدن و کشته شدن را به جان میخرند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به شعار یکی از نامزدهای انتخاباتی آمریکا که «من مهاجران را اخراج میکنم»، گفت: این ادعای غیرانسانی در حالی مطرح میشود که مسئولان آمریکایی میدانند آن همه قدرت و ثروت را از طریق چپاول منابع ملتها و تلاشهای همین مهاجران به خصوص از کشورهای آفریقایی به دست آوردهاند.
ایشان با اشاره به تجربه موفق کشورهای اسکاندیناوی، در اجرای تأمین اجتماعی، خطاب به دبیرکل و مسئولان سازمان تأمین جهانی، گفت: انتظار از شما این است که طرح و برنامهای بریزید تا نیاز اولیه انسانها در همهی کشورها، به خصوص کشورهای فقیر تأمین شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با «خطرناک توصیف کردن عدم توجه به نیازمندان برای جامعه جهانی»، گفت: جوانان عصبانی که به خاطر گسترش ابزار اطلاعرسانی، از همه چیز خبر دارند، به خاطر احساس تبعیض تبدیل به بمبهای ساعتی در جهت تهدید امنیت جهانی میشوند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، افزود: یکی از عوامل مهم رشد کمی و کیفی تروریستها، خشم مردم ناراضی از تبعیضهای استعماری و چپاول ملتها توسط استبدادگران است.
ایشان با تشریح اوضاع ملتهای گرفتار به وبای تروریست، در کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه، یمن، لیبی و حتی نیجریه و دیگر کشورهای آفریقایی، گفت: اگر ریشهی فقر شدید که عامل بسیاری از اقدامات تروریستی است، خشکانده نشود، مطمئن باشید این میکروب از طریق تروریستها در همه جای دنیا پخش میشوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر ضرورت تقویت قدرت اجرایی سازمان تأمین اجتماعی سازمان ملل، گفت: باید از طریق رسانهها، برنامههای خود را به گوش مردم در اقصی نقاط جهان برسانید تا هم از اقدامات شما خبردار شوند و هم به مسئولان کشورها هشدار دهید که برای رفع فقر کارهای عملی کنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، تأمین اجتماعی را برای تعمیق امنیت جهانی مهم دانست و گفت: انسان گرسنه و بیکار هر اقدامی را برای خود توجیه میکند و اگر خواستار امنیت جهانی هستیم، راهش تقویت تأمین اجتماعی کشورها در جهت تأمین نیازهای ضروری زندگی انسانها و خانوادههاست.