تشکیل کمیته مشترک تأمین اجتماعی و اتاق بازرگانی ایران
تشکیل کمیته مشترک تأمین اجتماعی و اتاق بازرگانی ایران
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به مسائل مشترک بین سازمان تأمین اجتماعی و اتاق بازرگانی را راهگشا دانست و گفت: این کارگروه برای اجرای بهینه مسائل مورد توافق و همچنین رسیدن به توافق در مواردی که اختلاف نظر و یا تفاوت در برداشت ها وجود دارد می تواند بسیار مفید باشد.
تامین ۲۴/ دکترسیدتقی نوربخش در نشست اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران اظهار کرد: همکاری و همفکری برای رفع مشکلات و تحقق اهداف از برنامه های اصولی سازمان تأمین اجتماعی در ارتباط با شرکای اجتماعی است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، وی افزود: برای عبور از محدودیت ها و چالش های اقتصادی نیازمند همکاری و توافق با شرکای اجتماعی سازمان بویژه کارفرمایان و اعضای اتاق های بازرگانی کشور هستیم.
دکتر نوربخش با بیان اینکه امروز سازمان تأمین اجتماعی به صورت حرفه ای اداره می شود و مدیران سازمان از افراد پاکدست هستند، گفت: سازمان های بیمه اجتماعی را کارفرمایان برای افزایش آسایش خاطر و امنیت نیروی کار به وجود آورده اند و اقدامات و خدمات سازمان تأمین اجتماعی نیز در راستای آسایش خاطر و امنیت نیروی کار است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه بخشودگی جرائم کارفرمایان خوش حساب با پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی تمدید شده است، افزود: همچنین به پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی شرایط مناسب تری نیز برای استفاده از این قانون فراهم شده است. مشمولان برخورداری از بخشودگی افزایش یافته اند و برای تقسیط بدهی نیز به جای ضمانت نامه بانکی می توانیم چک دریافت کنیم.
دکتر نوربخش استفاده حداکثری از فن آوری اطلاعات را مهمترین برنامه سازمان تأمین اجتماعی عنوان کرد و گفت: در این رابطه اقدامات اصولی انجام شده است که نتیجه آن کاهش سه میلیون مراجعه حضوری به سازمان است. با تکمیل برنامه پرونده الکترونیک در شعب سازمان تأمین اجتماعی تمامی خدمات به افراد تحت پوشش از همه شعب قابل انجام خواهد بود.
منافع مشترک اتاق بازرگانی و سازمان تأمین اجتماعی
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران نیز در این نشست گفت: اتاق بازرگانی و سازمان تأمین اجتماعی جدایی ناپذیر و دارای منافع مشترک هستند و لازم است که بین این دو مجموعه تعامل سازنده و گفتگو به صورت مرتب انجام شود.
وی افزود: بر همین اساس تصمیم گرفته شد که یک کمیته مشترک کاری بین سازمان تأمین اجتماعی و اتاق بازرگانی تشکیل شود که مسائل و مشکلات موجود بر سر راه سازمان تأمین اجتماعی و فعالان اقتصادی مورد بررسی قرار دهد و پیشنهاد رفع این مشکلات را ارائه دهند تا اقدامات لازم انجام شود.
شافعی با تأکید بر اینکه اتاق ایران و سازمان تأمین اجتماعی دارای منافع مشترکی هستند، اظهار کرد: بایستی در رابطه با تعالی و رفع مسائل تأمین اجتماعی تلاش کنیم و سازمان تأمین اجتماعی نیز با درک شرایط فعالان اقتصادی به حل مشکلات و مسائل کمک کند.
رئیس اتاق ایران با بیان اینکه در این جلسه چند تصمیم قطعی گرفته شد، گفت: قرار است که شوراهای گفتگوی همه استان ها چگونگی اجرای بخشنامه های سازمان تأمین اجتماعی را پایش کنند و چگونگی اجرا را گزارش کنند که اگر در جایی مشکلی وجود داشت این مشکل رفع شود.
شافعی اظهار کرد: اگر قرار باشد سازمان تأمین اجتماعی به درآمد بالاتری برسد این می تواند حاصل رونق کار باشد؛ چگونگی ایجاد رونق هم این است که به فعالان اقتصادی کمک کنیم تا به سمت رونق پیش روند و در تنگناهای موجود مضایق فعالین اقتصادی را درک کنیم تا از وضعیت بحران خارج شوند.
محمدحسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی در این جلسه گفت: در سازمان تأمین اجتماعی تنقیح بخشنامه ها در دستور کار قرار دارد و برای تنقیح بخشنامه های مرتبط با کارفرمایان نیز آماده دریافت نظرات اتاق بازرگانی هستیم و در حوزه های مختلف این کار با همکاری حوزه پژوهشی سازمان در حال انجام است.
وی تشکیل جلسات منظم را برای بررسی و رفع مشکلات و ارتقاء خدمات سازمان تأمین اجتماعی ضروری ارزیابی کرد و گفت: برقراری ارتباط آنلاین بین سازمان تأمین اجتماعی و اتاق بازرگانی باید برقرار شود تا از این طریق صدور کارت بازرگانی به صورت ساده تر انجام شود.
ولی الله افخمی راد، معاون اقتصادی و برنامه ریزی سازمان تأمین اجتماعی نیز گفت: نگاه حاکم بر سازمان تأمین اجتماعی این است که این سازمان تسهیل گر فضای کسب و کار باشد و سازمان تا جای ممکن وظیفه تسهیل گری در فضای کسب و کار را انجام می دهد. سازمان تأمین اجتماعی با تصمیمات درست می تواند در فضای کسب و کار اثرگذار باشد.
وی افزود: در جلساتی با نمایندگان اتاق بازرگانی مسائل مشترک را بررسی کرده ایم و عزم و اراده جدی برای رفع مشکلات و بهبود فضای همکاری در دو طرف کاملا وجود دارد.
دکتر منصور اعتصامی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی گفت: برای رفع مشکلات باید با همکاری و هم افزایی اقدام کنیم و موارد مورد توافق را با جدیت تا اجرای کامل آنها پیگیری کنیم.
وی افزود: در دولت تدبیر و امید انتظارات و توقعات از سازمان تأمین اجتماعی نیز افزایش یافته است که این موضوع ناشی از ارتقاء امید در اقشار مختلف جامعه و افزایش سرمایه اجتماعی است و باید برای پاسخگویی مناسب به خواسته ها و انتظارات اقدام شود.