محبوبه نقره خامه مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تاکید کرد: در کنار بسته حمایتی که در هشت بند از سوی این وزارتخانه پیشنهاد شده، یکی از موضوعات مهمی که برای بهبود شرایط کسب و کارها باید مورد توجه قرار گیرد بحث تحریک تقاضا است.
به گزارش تامین 24، اقتصاد ایران در سالهای گذشته با چالشهای متعددی از جمله تورم بالای 40 درصد در چند سال متوالی مواجه بوده و در نهایت مجموع شرایط وضعیت اقتصاد و تولید را آسیبپذیرتر از قبل کرده است. در این میان نبرد 12 روزه اخیر نیز چنان فشار را بر بخش تولید و کسبو کار ها مضاعف کرد که حتی برخی کارفرمایان در روزهای سوم یا چهارم جنگ دست به تعدیل نیرو زدند. حال با وجود اینکه همچنان چالشهای سیاسی و اقتصادی پابرجاست، بسیاری از فعالان صنعت از کم شدن تقاضا و پائین آمدن تاب آوری واحدهای تولیدی و صنعتی میگویند.
حسینی در گفت و گو با تامین 24، درباره اثرنبرد 12 روزه در بیکار شدن کارگران و تدابیر وزارت کار برای رفع چالشهای کسب و کارها، اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم برنامه ریزی جامعی داشته باشیم، باید از اطلاعات دقیق استفاده کنیم. بر این اساس لازم است حداقل تا پایان تیر ماه و حتی دو ماه متوالی پس از آن یعنی تا پایان شهریور ماه، اطلاعات بنگاه های اقتصادی و نیروی انسانی آنها را بررسی و لیست بیمه کارگاهها و تقاضای برقراری بیمه بیکاری را ارزیابی کنیم.
وی گفت: در حال حاضر، اطلاعات قابل اتکا نیست و افراد بر اساس مشاهدات خود در این باره اظهار نظر میکنند اما اظهارنظرهای دقیق و علمی نیازمند «داده» است. در زمینه جمع آوری اطلاعات نیز ما کار را شروع کردهایم و یک نظرسنجی آغاز شده است. امیدواریم در آینده نزدیک اطلاعات آن جمع آوری و احصا شود تا به جمع بندی برسیم که بدانیم کسب و کارها در دوره جنگ اخیر چگونه آسیب دیدهاند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بررسیهای ما نشان میدهد کسب و کارها به طور فیزیکی خیلی از جنگ آسیب ندیدهاند و بیشتر واحدهای نظامی و مسکونی از این حادثه تاثیر گرفتهاند. البته برخی واحدهای صنفی و تولیدی هم در این مدت آسیب دیدهاند اما تعداد آنها در برابر تعداد بنگاههای کشور بسیار اندک بوده و به معنایی ما تاثیرپذیری مستقیم از جنگ را در واحدهای صنفی و خدماتی نداریم.
حسینی در ادامه صحبتهای خود به وجهه دیگری که کسب و کارها را تحت الشعاع قرار داده اشاره کرد و گفت: موضوعی که بیش از خرابی واحدها از جنگ، نیاز جامعه است و ما نیز روی آن تمرکز داریم؛ آن است که جامعه و تولید را به مسیر و روال اصلی خود باز گردانیم. این یک سیاست کلان و استراتژی درست است که خود جامعه هم باید در کنار دولت کمک کند. اصولا برای تقویت بنگاهها باید میزان تقاضای موجود در بخش تولید و خدمات به حالت عادی برگردد و چنانچه نتوانیم تقاضا را به حالت قبل از جنگ و حتی بیش از آن برگردانیم، چالش پیدا خواهیم کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اکنون همه تلاش ما این است که بتوانیم تقاضا را دوباره زنده و تحریک کنیم و این رویکرد را در سیاست گذاری ها مد نظر داشته باشیم که از این طریق هم به اقتصاد بنگاه کمک شود. در زمینه حمایت از کسب و کارها نیز پیشنهاداتی در قالب هشت ماده به دولت ارسال کردهایم که در آن موضوعات متعددی مانند یارانههای دستمزد و یارانه های بیمه ای نیز دیده شده و این حمایتها ردیف بودجه موجود نیز دارد و تنها نیازمند تخصیص است. همچنین تنفسی برای برخی کسب و کارها از جمله کسب و کارهای حوزه آی تی که به طور مشخص معلوم است در این دوره آسیب دیدهاند در نظر گرفتهایم و بقیه کسب و کارها نیز در ادامه مسیر از طریق نظرسنجی بررسی میشوند تا جاهایی که فراوانی بیشتری دارد هدف گذاری شود و بتوانیم سرمایه را به آن سمت سوق دهیم.