سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان، درباره طرح بیمه متمرکز و یکپارچه سازی شعب سازمان گفت: این طرح با هدف تمرکز اطلاعات بیمهشدگان، کارفرمایان و مستمریبگیران و ارائه خدمات بدون وابستگی به مکان و زمان، تحولی اساسی در نظام خدمترسانی این سازمان ایجاد میکند.
به گزارش تامین24 به نقل از روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان، مسعود محمدی با بیان این مطلب افزود: این طرح با رویکرد «مشتریمحوری بهجای شعبه محوری» تحقق ارتقای کیفیت خدماترسانی و کاهش مراجعات حضوری، بهبود شفافیت، دقت و کارایی فرایندهای بیمهای، حذف همپوشانی فرایندها و کاهش هزینههای اداری، بهروزرسانی ساختارها و بخشنامههای قدیمی بر پایه تحلیل دادههای متمرکز و تقویت حکمرانی داده و زمینهسازی برای نظارت هوشمند را دنبال میکند.
وی ادامه داد: با توجه به الزامات تحول دیجیتال، فشارهای اجتماعی برای شفافیت و عدالت در خدمات بیمهای و نیاز به پاسخگویی فراگیر، اقدام سازمان تأمین اجتماعی برای بازطراحی ساختار ارائه خدمات بیمهای ضروری است. این اقدام مبتنی بر اسناد بالادستی همچون سیاستهای کلی تأمین اجتماعی (ابلاغی مقام معظم رهبری)، برنامههای تحول دیجیتال دولت و قوانین توسعهای کشور است.
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی «طرح بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب» را بهعنوان یکی از طرحهای بیستگانه تحولآفرین و توسعهای تعیین کرد تا با متمرکز کردن اطلاعات مخاطبان و ارائه سرویس بهصورت متمرکز، امکان بهرهمندی ذینفعان سازمان از خدمات غیرحضوری بیشتر فراهم شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در مواردی که دریافت خدماتی نیازمند مراجعه حضوری به شعب تأمین اجتماعی باشد، ذینفعان و مخاطبان امکان دریافت آن را از همه شعب سازمان خواهند داشت. در چارچوب طرح «بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب سازمان تأمین اجتماعی»، تجمیع و متمرکزسازی تمامی سامانههای بیمهای در قالب سامانه متمرکز (یکپارچهسازی داده و فرایند و سیستم)، متمرکزسازی شعب سراسر کشور برای ارائه خدمات خدمتمحور (بهجای جغرافیامحور)، تأمین دیتاسنتر پشتیبان، تدوین کارنامه سوابق بیمهشدگان (حساب انفرادی بیمهشدگان) و تدوین کارنامه سوابق بیمهپردازی کارفرمایان (حساب انفرادی بیمه پردازان) برنامهریزی شده است.
محمدی با بیان اینکه تلاش سازمان تأمین اجتماعی بر این بوده تا از تکنولوژیهای روز بهویژه از آخرین دستاوردهای فناوری اطلاعات برای دستیابی به اهداف مهم استفاده کند گفت: نخستین گام در دستیابی به این مهم، تولید نرمافزارهایی بود که در هریک از شعب تأمین اجتماعی بهصورت مجزا نصب میشد و هیچگونه ارتباطی بین اطلاعات شعب مختلف وجود نداشت. بنابراین بیمهشدگان سازمان در زمان دریافت هرگونه خدمت تأمین اجتماعی، ناچار بودند به شعبه بیمهپردازی خود مراجعه کنند.
وی ادامه داد: با گذشت زمان و پیشرفتهای تکنولوژی، نرمافزارهای موجود در شعب ارتقاء پیدا کرد و این امکان بهوجود آمد تا بخشهایی از اطلاعات مخاطبان بهصورت متمرکز جمعآوری شود. با دستیابی به مکانیزم انتقال اطلاعات از شعب به مرکز، یکی از موفقیتهای سازمان تأمین اجتماعی در حوزه بیمهای اتفاق افتاد.
محمدی با اشاره به گسترش خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی گفت: تاکنون ۶۷ خدمت این سازمان بهصورت الکترونیکی و غیرحضوری در اختیار ذینفعان قرار گرفته است. با این حال، در برخی موارد، بیمهشدگان و کارفرمایان همچنان ناچارند برای دریافت خدمات خاصی به شعب تأمین اجتماعی، و حتی در برخی موارد به یک شعبه مشخص مراجعه کنند. در راستای رفع این محدودیتها و بر اساس سیاستهای راهبردی سازمان مبنی بر توسعه خدمات غیرحضوری و اتصال به میز خدمات الکترونیکی دولت، طرح «بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب» بهعنوان یکی از طرحهای بیستگانه تحولآفرین و توسعهمحور تعریف و در دستور کار قرار گرفت.
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان در ادامه با اشاره به برخی دیگر از چالشهای گذشته در حوزه شعب گفت: «مقاومت ساختاری در شعب، نبود شرح وظایف شفاف، تعارض منافع درونسازمانی»، «پیچیدگی مقررات، نیاز به بازنگری بخشنامهها و دستورالعملهای موجود»، «کمبود زیرساخت سختافزاری، محدودیت منابع انسانی متخصص»، «هزینه بالای توسعه سامانه و زیرساخت»، «لزوم جلب حمایت کارکنان و اقناع بیمهشدگان و کارفرمایان برای پذیرش الگوی جدید» و «لزوم مدیریت تغییر و اجرای فازبندی شده پروژه، بدون اختلال در خدمات جاری» نیز بخشی از چالشهای گذشته در حوزه شعب است که به واسطه آنها، تحول در حوزه بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب اتفاق افتاد.
وی افزود: بدیهی است که برای اجرای طرح بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب سازمان تأمین اجتماعی، لازم است گامهای اولیه بهدرستی پایهریزی و با استفاده از تجربیات این سالها، چالشها و نقایص، شناساییشده در پروژههای گذشته مرتفع شود. برهمین اساس سازمان تأمین اجتماعی، شناسایی و تحلیل مجدد و اصلاح و بهبود فرآیندها براساس تغییرات بخشنامهای جدید در راستای رفع همپوشانی در تمامی مسیرهای ارائه خدمت را برنامهریزی کرده است.
محمدی ادامه داد: همچنین علاوه بر تقویت زیرساختهای سختافزاری و مرکز داده فعلی، تأسیس مراکز داده دیگری جهت بالابردن سطح پایداری ارائه خدمات، افزایش امنیت اطلاعات و افزایش رضایت ذینفعان تأمین اجتماعی در دستور کار است.
وی گفت: با اجرای طرح مذکور، ارتباط هر یک از واحدهای کشور با پایگاه داده متمرکز، بهصورت مستقیم و با نظارت لایههای مافوق صورت خواهد پذیرفت. از سوی دیگر بهدلیل متمرکز بودن اطلاعات، گردش و پالایش اطلاعات بهصورت کاملاً مکانیزه انجام خواهد شد و امکان گسترش خدمات غیرحضوری و افزایش ابزارهای دریافت این خدمات آسانتر خواهد بود.
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان یکی دیگر از دستاوردهای اجرای طرح بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب سازمان تأمین اجتماعی را انجام فرآیندها بهصورت اتوماتیک و هوشمند عنوان کرد و در ادامه بیان کرد: انجام این فرآیندها بهگونهای است که برای دریافت بسیاری از خدمات، مخاطبان سازمان نیازی به ارائه درخواست نخواهند داشت و سیستم بهصورت اتوماتیک این خدمات را در اختیار ذینفعان قرار خواهد داد.
محمدی با اشاره به یکی دیگر از دستاوردهای مهم اجرای این طرح برای سازمان و مخاطبان آن، ارتقای سطح امنیت و صیانت هرچه بیشتر از اطلاعات ذینفعان و افزایش پایداری خدمات را از نتایج قابل توجه این طرح برشمرد و افزود: «ارتقای کیفیت و سرعت ارائه خدمات به بیمهشدگان و کارفرمایان»، «کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش بهرهوری سازمان»، «شفافسازی فرایندها»، «ایجاد حساب انفرادی دقیق برای ذینفعان بهمنظور ارتقای عدالت اجتماعی»، «بهبود پاسخگویی نهادی و توسعه حکمرانی مبتنی بر داده» و «تقویت رضایتمندی و اعتماد عمومی به نظام تأمین اجتماعی» از دیگر دستاوردهای حاصل از اتمام فرایند عملیاتیشدن طرح بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب به شمار میروند.