به گزارش تامین24 به نقل از روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان ، کیوان مرتضوی با اشاره به ماهیت عمومی و غیردولتی بودن این سازمان و عدم برخورداری از بودجه دولت بیان کرد: منابع مالی این مجموعه برای ارائه تعهدات از محل وصول حق بیمه ها با مشارکت بیمه شدگان و کارفرمایان محقق میشود.
وی افزود: تعداد بیمه شدگان در گروههای اختیاری، مشاغل آزاد و رانندگان و کارگران ساختمانی و ... در مقایسه با بیمه شدگان اجباری کمتر بوده و نرخ درصد حق بیمه آنها هم سبب میشود تا میزان وصولی های ناشی از این بخش عملاً کمتر از ۳۰ درصد درآمدها باشد.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان ادامه داد: ایفای نقش توسط کارفرمایان در انجام تکالیف قانونی سهم بسزایی داشته و ارسال به موقع لیست و حق بیمه این قشر بابت بیمه شدگان اجباری مشمول قانون کار بالاترین تاثیر در تحقق منابع مالی برای مصارف تعهداتی سازمان را داراست.
مرتضوی با اشاره به ناترازی های شکل گرفته ناشی از بحران های مالی اقتصادی کشور در عرصههای تولیدی صنعتی، آثار و تبعات جنگ ۱۲ روزه و افزایش چشمگیر و غیرمتعارف مستمری بگیران و هزینه های درمانی، افزود: پر کردن شکاف شکل گرفته امری بسیار دشوار با ارقام چند ۱۰ هزار میلیاردی در هر ماه است و عدم انجام تکالیف قانونی توسط کارفرمایان، فرارهای بیمه ای و دستمزدهای غیرواقعی بر شدت این مسئله می افزاید .
وی با اشاره به لزوم همراهی تمامی شرکای اجتماعی سازمان برای عبور از شرایط خطیر حاکم بر سازمان، از کارفرمایان خواست تا ارسال لیست و پرداخت حق بیمه را به روز پایانی ماه موکول نکرده و در اسرع وقت نسبت به این مهم اقدام کنند.
مرتضوی در ادامه گفت: متاسفانه حدود ۵۰ درصد از وصولی استان که خود تنها نیمی از میزان مصارف تعهداتی در گیلان را پوشش میدهد در سه روز پایانی ماه تحقق می یابد و این درحالیست که همزمان در این روزها پرداخت مستمری بیش از ۲۰۰ هزار نفر در استان با رقمی بیش از ۳۱۰۰ میلیارد تومان باید انجام پذیرد.