به گزارش تامین 24، دی ماه سال گذشته بود که مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی موضوع ۲۰ طرح تحولی در بخشهای مختلف سازمان را مطرح کرد. در پی آن، اعلام شد اجرای این طرحها باید به منشأ تحولات چشمگیر در حوزههای بیمهای، درمانی، اقتصادی، سرمایهگذاری و هوشمندسازی خدمات تأمین اجتماعی تبدیل شود، به همین منظور همه بخشها باید برنامهریزی جدی برای تحقق این اهداف بلندمدت داشته باشند.اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی، اصلاح ساختار مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی، بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب بیمهای، خدمات بیمهای فضای کسب و کار، سازماندهی بیمهای کسبوکارهای نوین، تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمهای، مدیریت تعهدات بیمهای، ارتقای مدیریت وصول منابع، سازماندهی مشاغل سختوزیانآور و اصلاح عناوین شغلی، هوشمندسازی و ارتقای بهرهوری بازرسی دفاتر قانونی و چشمانداز تأمین اجتماعی نوین بخشی از طرحهای تحولی بیستگانه تأمین اجتماعی به شمار میرود.همچنین ضابطه استعدادیابی و شناسایی و جذب نخبگان، ساماندهی و اصلاح روند انتصابات، پرداخت مبتنی بر عملکرد و بهبود پرداخت به کارکنان، رضایتمندی مبتنی بر نظارت مردمی و ارتقای نظام پاسخگویی، نظام یکپارچه مالی-تعهدی، بهرهوری منابع مالی سازمان، سرمایهگذاری و خروج از بنگاهداری و ساماندهی شرکتها و املاک به عنوان بخش دیگری از ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی محسوب میشود. در صورتی که این طرحهای تحولمحور زمینه اجرایی پیدا کند، تأمین اجتماعی هوشمند و توسعهمحور را شاهد خواهیم بود.
تأمین اجتماعی تمام همت خود را برای طرحهای تحولی بکار گرفته است
در همین رابطه، علیرضا حیدری، کارشناس حوزه تأمین اجتماعی درباره طراحی و اجرای 20 طرح تحولی در این نهاد بیمهگر گفت: بخشی از ۲۰ طرح تحولی سازمان تأمین اجتماعی که از دی ماه سال گذشته زمینه اجرایی شدن پیدا کرده است، به موضوعاتی همچون مدیریت تعهدات بیمهای یا طرح تسهیل خدمات بیمه فضای کسبوکار و حتی بیمه کسبوکارهای نوین برمیگردد.
حیدری در گفتوگو با تامین 24 افزود: سازمان تأمین اجتماعی به طور کامل تمام همت خود را بر این موضوع بسته تا این طرحهای تحولی را در بخشهای مختلف بیمهای، درمانی، حوزه دیجیتال، هوشمندسازی خدمات و بخش سرمایهگذاری و اقتصاد اجرایی کند.وی ادامه داد: بخشی از این تحولات مربوط به حوزه بازار کار است که طبیعتاً زمانی که بازار کار دچار انعطافپذیری میشود عملاً شکل ایجاد مشاغل و روابط کارگر و کارفرما از شکل واقعی سنتی خود خارج میشود و عملاً کارفرمای فیزیکی وجود ندارد، بلکه کارفرما به صورت مجازی خواهد بود.
تمرکز بر حوزه نظام بیمه متمرکز و تأمین اجتماعی هوشمند
کارشناس حوزه تأمین اجتماعی گفت: این روابط باید در تحقق و وصول حقبیمهها و موضوع بیمههای اجتماعی خود را نشان دهد که البته این بخشها به سازوکارها و قواعد جدیدی نیاز دارد برای اینکه بتوانند این پوشش را ایجاد کنند و قانون زمینه اجرایی پیدا کند که بخشی از این موضوع به فضای کسبوکار و به خصوص مدیریت هزینهها برمیگردد.وی بیان کرد: البته با توجه به قوانین موجود باید یک سازوکارهای جدیدی برای اعمال درست قانون فراهم شود که این میتواند هم بخشی باشد یعنی در حوزه معاونتهایی همچون بیمه یا درمانی شکل گیرد، هم بخشهای پشتیبان مانند بخش آیتی و فناوری اطلاعات میتوانند به این موضوع کمک کنند که روز به روز در حقیقت ما احساس نیاز بیشتری به این حوزهها داریم.
وی ادامه داد: به همین دلیل مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی روی حوزه نظام بیمه متمرکز و تأمین اجتماعی هوشمند متمرکز شده است تا دقت، سرعت و کیفیت کار را به لحظه برای همه بازیگران این حوزه اعم از کارگران، کارفرمایان و سازمان تأمین اجتماعی ایجاد کند. موضوع استخدام را واقعیتر کند و عملاً عدالت اجتماعی را در این حوزه بتواند به سمت موفقیت پیش برد.کارشناس بیمههای اجتماعی گفت: طبیعی است که سازمان تأمین اجتماعی با این گستره بزرگ که تحت پوشش دارد و بیش از ۵۰ درصد جمعیت را در حال حاضر پوشش بیمهای اجتماعی میدهد، خود این قضیه یک نوع امنیت اجتماعی را به دنبال خواهد داشت و باید از سازوکارهای پیشرفته و مدرن و به روز برای تحقق این برنامهها استفاده کند. همچنین باید دسترسی به اطلاعات بسیار گستردهتری داشته باشد چیزی که اکنون در سازمان تأمین اجتماعی ما با فقر آن روبرو هستیم.
شتاب بخشیدن به اجرای طرحهای تحولی
حیدری اظهار کرد: عملاً نبودِ دیتا و اطلاعات کافی و دسترسی به این دادهها کار را برای سازمان تأمین اجتماعی سختتر میکند و طبیعتاً چنین سازمانی به این گستردگی بدون داشتن اطلاعات متقن و قابل اتکا برای انجام برنامهریزی با سختی بیشتری همراه خواهد شد و در زمان اجرا امکان دارد دچار چالشهایی شود.وی بیان کرد: اگرچه این برنامههای تحولی به ذات موضوعات جدیدی نیست اما اراده ویژه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص شتاب بخشیدن به سرعت اجرا و در واقع نهادینه کردن این برنامهها به صورت جدی وجود دارد.وی ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان تأمین اجتماعی از حساسیت بالاتری در بخش دادههای آماری برخوردار است، با توجه به همت مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به صورت مستمر با همراهی تیمهای اجرایی در حال تحقق این برنامههای تحولی است، اجرای این برنامهها توسط این تیمها رصد میشود و میزان پیشرفت آنها با جدیت بیشتری دنبال میشود که امیدوارم محصول آن بسیار سریعتر در این سازمان نشان داده شود تا تحولات گسترده در این سازمان بزرگ ایجاد شود.سازمان تأمین اجتماعی که ۵۳ درصد جمعیت کشور در قالب حدود ۵۰ میلیون نفر را تحت پوشش دارد اجرای چنین طرحهایی میتواند توسعه فعالیتهای حوزه بیمهای، درمانی، سرمایهگذاری، اقتصادی و دیجیتال و هوشمندسازی را به دنبال داشته باشد تا علاوه بر گستردگی خدمات، رضایتمندی جامعه هدف و همه بیمهشدگان، مستمریبگیران و بازنشستگان نیز تحقق یابد.
سومین روز نامگذاری هفته تأمین اجتماعی به نام «تأمین اجتماعی، قانون و سیاستهای کلی، پشتوانه تحقق عدالت و رفاه اجتماعی» نامگذاری شده، سیاستهایی که از ۲۱ فروردین سال ۱۴۰۱ با اهداف و برنامههای توسعهمحور از سوی مقام معظم رهبری به این نهاد بزرگ بیمهگر ابلاغ شده است.
امروز بیستم تیرماه ۱۴۰۴ دومین روز هفته تأمین اجتماعی، به نام تأمین اجتماعی؛ تقویت سرمایه اجتماعی با توسعه خدمات بیمهای و درمانی نامگذاری شده است. سازمانی که با داشتن حدود ۵۰ میلیون بیمه شده و مستمریبگیر به دنبال توسعه پوشش بیمهای، ایجاد رفاه، برقراری عدالت و در نهایت تقویت سرمایه اجتماعی است. از طرفی دیگر ارائه خدمات رایگان در مراکز ملکی و توسعه فعالیتهای حوزه درمان برای کاهش هزینهها از جیب ذینفعان به عنوان محوریترین برنامه سازمان محسوب میشود.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.