به گزارش تامین 24، امروز ۱۹ تیرماه به عنوان نخستین روز هفته تأمین اجتماعی، روز «تأمین اجتماعی؛ پشتیبان اشتغال، تولید و سرمایهگذاری» نام گرفته است، چه آن که هدف اصلی و اساسی شکل گیری سازمان تامین اجتماعی، تامین خدمات درمانی و تامین آینده مالی و معیشتی قشر کارگر و در مجموع فراهم آوردن زمینه های آرامش اجتماعی و اقتصادی آنان بوده و هست.
بی گمان هدف غایی حمایت از نیروی انسانی در برابر مشکلات و معضلات اجتماعی و اقتصادی به عنوان یکی از نهاده های کلیدی تولید، کمک به روان تر شدن چرخ صنعت و اقتصاد است.از همین رو است که در چنین روزی میتوان بخشی از اقدامات این سازمان بزرگ را در حمایت از تولید و اشتغال مرور کرد. سازمانی که به واسطه تعداد افراد بیمه شده اصلی و خانواده آنان به بیش از ۴۱ میلیون نفر خدمات گسترده در بخش بیمهای، درمانی و بازنشستگی ارائه میدهد. البته گروه مستمریبگیران به عنوان خدماتگیرنده نیز با افراد تحت تکفل حدود ۹ میلیون نفر میشوند.
حمایت از فعالان عرصه اقتصاد و کسبوکار
پشتیبانی از حوزه کار و تولید یکی از اقدامات اثربخش سازمان تأمین اجتماعی است همانگونه که حمیدرضا نائب خسروشاهی، کارشناس بیمههای اجتماعی نیز پیشتر در گفتوگو با تامین 24 گفت: اولویت سازمان تأمین اجتماعی حمایت از کار و تولید و جامعه کارگری و کارفرمایی است. یکی از برنامههای محوری در این زمینه نیز اجرای طرح بخشودگی جرایم بیمهای برای نشان دادن این حمایتهای همهجانبه از کارگران بوده است.
خسروشاهی افزود: سازمان تأمین اجتماعی با داشتن آمار بالای کارگران تحت پوشش به نوعی از این فعالان عرصه اقتصاد و کسب و کار حمایت جدی دارد تا از این شیوه حمایتی بتواند به همه تعهدات خود برای افراد تحت پوشش در حوزه بیمهشدگان و مستمریبگیران ایفای نقش کند. البته این نهاد بیمهای برای خدماترسانی مطلوبتر به این گروههای هدف همه تلاش خود را به کار گرفته است.
نقش محوری تأمین اجتماعی در حمایت از تولید
جامعه کارفرمایی سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین شریک اجتماعی این سازمان، بیشترین خدمت را از این نهاد دریافت میکنند زیرا با وجود یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارگاه تحت پوشش، گروههای بیمهشدگان در بخشهای بیمههای توافقی، بیمه اختیاری، صاحبان حرف و مشاغل آزاد، بیمه فراگیر خانواده ایرانی و دیگر بیمهها، از خدمات تامین اجتماعی بهره مند می شوند و با خیالی آسوده در محیط های کاری متعلق به کارفرمایان اشتغال دارند.
در واقع، تامین اجتماعی تضمین کننده و ارتقا دهنده بهره ورری نیروی کار به شمار می رود. از سوی دیگر، نقش کارفرمایان در پرداخت حق بیمه کارگران بسیار تأثیرگذار است زیرا به هر میزان وصول حقبیمهها به موقع انجام شود سازمان تأمین اجتماعی نیز در راستای حمایت از جامعه کارگری و در نهایت حمایت از تولید و اشتغال نقش محوری خود را ایفا خواهد کرد.البته این موضوع بسیار مورد توجه است که در صورتی که اشتغال و تولید پابرجا باشد، تأمین اجتماعی نیز به واسطه وصول حقبیمههای بیشتر از سوی حوزه کارفرمایی میتواند حیات بهتر و مطمئنتری را برای خود تضمین کند، بنابراین همه این اقدامات نشان میدهد که تأمین اجتماعی و حوزه اشتغال و تولید به نوعی وابستگی به همدیگر دارند، هرچقدر تولید رونق داشته باشد، سازمان نیز میتواند با دریافت به موقع همه مطالبات خود از کارفرمایان، در راستای تعهدات همهجانبه خود برای بیمهشدگان و مستمریبگیران به بهترین شیوه عمل کند.با توجه به ارتباط چندوجهی تأمین اجتماعی و حوزه کار و تولید، حمایت از عرصه کسبوکار و رونق تولید از سیاستهای اساسی سازمان تامین اجتماعی برای کمک به فعالیتهای مولد در جامعه است.
این نهاد بیمهگر در حال حاضر ۷۰ درصد خدمات خود را به جامعه کارگری، فعالان عرصه کار و تولید ارائه میدهد. گستردگی خدمات به این گروهها نشان از حمایت همهجانبه تأمین اجتماعی از بخش تولید و کار دارد. در این حال، ضروری است، کارفرمایان نیز به تعهدات قانونی برای پرداخت حقبیمههای افراد تحت پوشش کارگاههای خود اقدام کنند تا نقش حمایتی سازمان تأمین اجتماعی از جامعه کارگران به نوعی پررنگتر از گذشته باشد، زیرا براساس آمارهای موجود حدود ۸۰ درصد منابع تأمین اجتماعی از وصول حقبیمهها تأمین میشود.
بازگشت مطالبات کارفرمایان به چرخه تولید
البته سازمان تأمین اجتماعی از سال ۱۳۹۵ تاکنون برای تشویق پرداخت حقبیمههای مربوط به کارگاههای بدهکار چندین مرحله طرح بخشودگی جرائم بیمهای را اجرایی کرده است تا از این طریق هم کمکی به چرخه تولید کشور شود و از طرفی تأمین اجتماعی نیز به منابع موردنیاز خود دسترسی داشته باشد و بتواند علاوه بر پایداری و ماندگاری این نهاد بیمهگر در بخش تعهدات نیز به همه بیمهشدگان و مستمریبگیران خدمات گستردهای ارائه دهند.
خسروشاهی یکی از برنامههای حمایتی سازمان را از جامعه کارفرمایی اجرای طرح بخشودگی جرائم بیمهای کارفرمایان عنوان کرده و گفته است: این طرح در سال ۱۴۰۲ نیز از اول خردادماه تا پایان مردادماه به مدت سه ماه برای بهرهمندی کارفرمایان بدهکار اجرایی شد. سازمان تأمین اجتماعی نیز در راستای حمایت از جامعه کارگری و عرصههای اقتصادی و تولیدی نسبت به اجرای این طرح پس از تصویب هیأت دولت اقدام میکند تا همچنان نقش حمایتی خود را از این فعالیتهای مهم جامعه کارفرمایی و کارگری نشان دهد.
این کارشناس بیمههای اجتماعی معتقد است، بازگشت جرائم بیمهای به چرخه تولیدی، علاوه بر رشد تولید، حمایت از جامعه کارگری و گسترش عرصه رقابتی در میان کارگاههای فعال و حتی کارفرمایان را به دنبال خواهد داشت. البته باید کارفرمایان فعال در عرصه تولید و اقتصاد، نسبت به پرداخت به موقع همه مطالبات خود اقدام کنند تا در چنین شرایطی سازمان هم بتواند به همه تعهدات جاری خود عمل کند.بی گمان، در صورتی که فعالان حوزه تولید و اقتصاد بتوانند با حفظ شرایط اشتغال و توسعه کسبوکار، حقبیمههای پرداخت نشده خود را در موعد مقرر پرداخت کنند، کارگران آنها از خدمات بهتر و مطلوبتر تأمین اجتماعی برخوردار خواهند شد، مساله ای که منجر به افزایش بهره وری تولید خواهد شد. سازمان تأمین اجتماعی نیز در این شرایط همچنان به عنوان حامی حوزه کارفرمایی برنامههای خود را برای کمک به رشد و رونق تولید اجرایی میکند.
تازه ترین گزارش سیاستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گویای آن است که طی ۱۰ سال گذشته تعداد افرادی که تحت عنوان «سخت و زیان آور» بازنشسته شدهاند، سیری صعودی داشته به گونه ای که از این کانال روند نگران کننده بازنشستگی زودهنگام تسریع شده است.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.