به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی خوزستان، عبدالرضا روشنی در جلسه کارگروه حل مسائل و مشکلات شرکتها و موسسات دانش بنیان گفت: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در امور بیمه ای سازمان تأمین اجتماعی با موضوعیت ماده ۳ قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان توافقاتی را در راستای بهره مندی این شرکتها از ظرفیت های ذیل قانون تأمین اجتماعی و قانون رفع موانع تولید با سازمان تأمین اجتماعی انجام داده است
وی افزود: بر اساس توافق انجامشده، تمام شرکتها و مؤسسات دانشبنیانی که نام آنها در سامانه دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ثبت شده باشد، مشمول استفاده از تسهیلات و حمایتهای قانونی مربوط به شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی اختراعات خواهند بود. این حمایتها شامل فعالیتهایی است که در قالب قراردادهای پیمانکاری در حوزههای دانشبنیان انجام میشود، به شرط آنکه موضوع قراردادها به تأیید معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری رسیده باشد.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان بیان کرد: حق بیمه قراردادهای منعقده اینگونه شرکتها و موسسات بر اساس لیست و بازرسی خواهد بود و شعب تأمین اجتماعی باید در صورت نداشتن بدهی قطعی ضمن صدور مفاصا حساب ماده ۳۸ نسبت به بررسی لیست های ارسالی طبق ماده ۳۹ قانون تأمین اجتماعی و انجام بازرسی طبق ماده ۴۷ قانون اعم از کارگاهی و دفاتر اقدام کنند.
همچنین اسماعیل قنواتی، معاون تعهدات بیمه ای اداره کل تامین اجتماعی استان نیز ضمن پاسخگوئی به سوالات و طرح مشکلات شرکت های دانش بنیان گفت: سازمان تامین اجتماعی همواره با همکاری و همیاری در حل مسائل به گونه ای بوده که شرکت های کارآفرین دچار کمترین آسیبی نشوند.
همچنین سیروس جمالی راد، رییس اداره وصول حق بیمه این اداره کل بیان کرد: طبق بند ۱۹ بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمهای مقاطعهکاران، شرکتها و مؤسسات دانشبنیانی که از تسهیلات و حمایتهای قانونی مربوط به تجاریسازی اختراعات برخوردارند و در قالب قراردادهای پیمانکاری در حوزههای دانشبنیان فعالیت میکنند، مشمول مقررات ویژهای خواهند بود.
وی افزود: در صورتی که موضوع قرارداد این شرکتها به تأیید معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری رسیده باشد و توسط این معاونت معرفی شده باشد، حق بیمه آنها بر اساس لیستهای ارائهشده و بازرسی تعیین میشود. در این حالت، اگر شرکت بدهی قطعی نداشته باشد، واحدهای اجرایی باید نسبت به صدور مفاصا حساب قرارداد طبق ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی و بررسی لیستهای ارسالی بر اساس ماده ۳۹ اقدام کرده و بازرسیهای لازم را طبق ماده ۴۷ (اعم از بازرسی دفاتر یا کارگاه) انجام دهند.
جمالیراد تأکید کرد: بر اساس تبصره این بند، این تسهیلات فقط شامل قراردادهایی میشود که موضوع آنها کاملاً دانشبنیان بوده و به تأیید و معرفی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری رسیده باشند. سایر قراردادهای شرکتها و مؤسسات دانشبنیان که خارج از این چارچوب هستند، طبق مقررات معمول سازمان تأمین اجتماعی و با رعایت ماده ۴۱ قانون، محاسبه و پیگیری خواهند شد.