
دولت یازدهم سیاست صدقهای به روستاییان را کنار گذاشت
علی ربیعی: سیاستهای رفاهی دولت یازدهم برخلاف رویکرد سیاست صدقهای که در دولت قبل با ایجاد رضایت کوتاهمدت و بدون اثر میانمدت و بلندمدت انجام میشد، در رأس فعالیتهای مسئولان وزارتخانه قرار گرفت.
علی ربیعی: سیاستهای رفاهی دولت یازدهم برخلاف رویکرد سیاست صدقهای که در دولت قبل با ایجاد رضایت کوتاهمدت و بدون اثر میانمدت و بلندمدت انجام میشد، در رأس فعالیتهای مسئولان وزارتخانه قرار گرفت.
تامین ۲۴/ دیروز صبح روستای «کاسگرمحله» و مردم روستاهای اطراف، میزبان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، استاندار مازندران و جمعی از مقامات محلی بود تا ضمن اهدای لوح و تندیس این صندوق به ١٠ نفر از روستاییان، طرح بازنشستگی پیش از موعد رسما به مرحله عمل برسد.
«علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که برای شرکت در این مراسم و حضور در جمع روستاییان و کشاورزان استان مازندران به محل مراسم آمده بود، با اشاره به نگاه و سیاستهای صدقهای که بعضی از افراد نسبت به روستاییان دارند، گفت: «در دولت تدبیر و امید این نگاه تغییر کرد. سیاستهای رفاهی دولت یازدهم برخلاف رویکرد سیاست صدقهای که در دولت قبل با ایجاد رضایت کوتاهمدت و بدون اثر میانمدت و بلندمدت انجام میشد، در رأس فعالیتهای مسئولان وزارتخانه قرار گرفت.»
به گزارش تامین ۲۴ به نقل از رونامه شهروند، وی با اشاره به مطالعات عمیق صورتگرفته درباره روستاهای کشور از لزوم توجه جدی به توسعه این روستاها سخن گفت: نمیخواهیم فریبکارانه به روستاییان بگوییم که در خانه بنشینند و به آنها پولی دهیم اما ٦ ماه بعد آن را به طرق مختلف از آنها پس بگیریم؛ توانمندکردن روستاییان برنامه بوده و ادامه پیدا خواهد کرد.
ربیعی در ادامه به افزایش اعتبار ۵۰۰ درصدی دفترچه روستاییان در این دولت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر همه روستاهای کشور از نظر نوع خدماتی که میتوانند ارایه دهند، شناسایی شدهاند و اکنون ما میدانیم در همه روستاهای کشور چه میگذرد. برنامههای توانمندسازی با کمک سازمان فنی و حرفهای از مناطق محروم کشور شروع شده است. امروز خدمات اینترنتی به تمام روستاهایی که بالای ۴۰ خانوار دارند، ارایه میشود و اکنون به سمتی حرکت میکنیم که در آینده نزدیک به روستاهایی که ۱۰ خانوار در آن سکوت میکنند نیز اینترنت برسانیم. نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم، موضوع گازرسانی به روستاها است و تلاشی که عوامل اجرایی انجام میدهند تا پایان سال ۹۶، ١٠٠درصد روستاها گازرسانی خواهد شد.»
ربیعی همچنین از فعالیتهای انجامشده در این دولت جهت توانمندسازی روستاییان و ایجاد انگیزه و شرایط لازم برای مهاجرت از شهر به روستا سخن گفت: «ما برای فعالیت تعاونیها در روستاها ۳میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان اختصاص دادیم. برنامه دیگری که دولت برای خدماترسانی به روستاییان در دستور کار دارد، ایجاد صندوقهای خرد است. این صندوقها به روستاهای بدون کار کمک ویژهای خواهد کرد. ما برای این صندوقها ۵۱۸میلیارد تومان اختصاص دادهایم. ما برای خدماترسانی بهتر به روستاییان با تلاشهایی که انجام دادیم، توانستیم سابقه ۱۵سال بازنشستگی روستاییان را به ۱۰سال کاهش دهیم.»
بازنشستگی پیش از موعد 250 هزار نفر از کشاورزان و عشایر کشور در سال جاری
به گزارش تامین ۲۴، پیش از سخنان ربیعی، «محمدرضا رستمی» مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر توضیحاتی درباره عملکرد این صندوق و طرح بازنشستگی پیش از موعد اعضای آن بیان کرد: «صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یکی از صندوقهای چهارگانه بیمهای کشور است که با ۱۲ سال سابقه، حدود یکمیلیون و ۵۰۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار داده است.»
محمدرضا رستمی روز شنبه در مراسم اعطای اولین احکام بازنشستگی پیش از موعد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در بابلسر افزود: بر اساس قانون جدید تمامی کسانی که 10 سال سابقه پرداخت بیمه و 70 سال و بالاتر سن داشته باشند، بازنشسته می شوند و از حقوق و مزایای این صندوق برخوردار خواهند شد.
وی ادامه داد: این قانون در سال 93 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و پس از تائید شورای نگهبان در یک فرایند قانونی ، دولت تدبیر و امید آن را به اجرا درآورده است.
رستمی گفت: همچنین علاوه بر 250 هزار نفر تا پایان سال 96 تعداد 50 هزار نفر دیگر نیز از این قانون برخوردار و بازنشسته پیش از موعد خواهند شد.
وی افزود: این طرح چهار هزار میلیارد تومان برای دولت بار مالی دارد که خوشبختانه دولت این مبلغ را تامین کرده است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان اظهار داشت: براساس قانون، افرادی که عضو این صندوق هستند باید برای بازنشستگی حداقل 15 سال حق بیمه پرداخت کرده و 65 سال سن داشته باشند، ولی در قانون جدید بازنشستگی پیش از موعد برای افراد 70 سال به بالا تعریف شده است.
وی افزود: هم اکنون یک میلیون و 500 هزار خانوار تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند و سهم استان مازندران 70 هزار خانوار است.
رستمی جمعیت زیر پوشش را 6 میلیون نفر اعلام و تاکید کرد که دولت تلاش می کند تا افراد بیشتری از کشاورزان، روستائیان و عشایر زیر پوشش این صندوق قرار گیرند.
بیمه توامان کشاورزان و محصولات کشاورزی
«ربیع فلاح جلودار» استاندار مازندران هم که در دوره استانداریاش تلاش کرد تا کشاورزان و روستاییانی را که تحت پوشش هیچکدام از بیمههای تأمین اجتماعی قرار نگرفتند به عضویت در این صندوق تشویق کند، از مزایای این بیمه برای کشاورزان و عشایر سخن گفت. او که با گویش مازنی سخن میگفت، درباره عملکرد دولت درباره روستاییان گفت: «تمام تلاشها براین بوده است که هم روستاییان و هم محصولات آنها بیمه شود. در کنار توجه به بیمه محصولات کشاورزی و توانمندسازی روستاییان، توجه به بیمه افراد هم ضروری است. کاری که در این دوره انجام گرفته و باید ادامه پیدا کند.»
دیروز ۱۰ نفر از اعضای این صندوق در مراسمی، مشمول بازنشستگی پیش از موعد شدند که نام «علیاصغر سرایدار منصور» بهعنوان نخستین فردی که از این صندوق مستمری دریافت خواهد کرد، ثبت شد. او ۷۴ ساله و با سابقه نزدیک به ۵۰ سال کشاورزی و دارای ۴ فرزند است. سرایدار منصور ساکن یکی از روستاهای اطراف بابل است و خدا را شکر میگوید که در این سن دیگر مجبور نیست کار کند: «ما کشاورزان و روستاییها عادت کردیم که فقط زحمت بکشیم و وقتی هم که پیر شدیم، هیچ پشتیبانی نداریم. خدارا شاکرم که این طرح راه افتاد و امیدوارم همه کشاورزان و روستاییان خود را بیمه کنند.»
در ادامه این مراسم اولین احکام بازنشستگی پیش از موعد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر توسط وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به 10 نفر از بازنشستگان این صندوق اعطا شد.