تامین ۲۴/ کارخانه داروسازی کاسپین با همکاری شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین وابسته به سازمان تامین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و وزارت اقتصاد جمهوری آذربایجان و شرکت «آذرسون» در باکو احداث خواهد شد.
با بهره برداری از مرحله اول این کارخانه ٨٤ نوع دارو به شکل قرص و کپسول برای درمان بیماری های قلبی - عروقی، ضد دردها، اعصاب و روان، ضد حساسیت، ضد ویروس و مکمل های دارویی تولید و با برند مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با عنوان «کاسپین فارمد» عرضه خواهد شد. این کارخانه داروسازی در ده هکتار زمین و در مدت دو و نیم سال احداث و تکمیل خواهد شد.
دکتر علی ربیعی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در مراسم آغاز عملیات ساخت این کارخانه، هدف از ساخت این واحد تولیدی را در ابتدا کاهش واردات داروی جمهوری آذربایجان و به تدریج خودکفایی این کشور در حوزه دارو عنوان کرد و افزود: در مرحله بعد هدف ما صادرات دارو با مشارکت هم به روسیه، گرجستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان و دیگر کشورهای آسیای میانه است.
وی گفت: پیش بینی می کنیم در یک سال بعد از بهره برداری از این کارخانه، سالانه به ارزش ١٠٠ میلیون دلار دارو به کشورهای دیگر صادر کنیم.
شاهین مصطفی یف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز همکاری های دو کشور در حوزه های مختلف را با اراده روسای جمهور دو کشور، نه تنها در حوزه اقتصاد و صنعت بلکه در تمام زمینه ها در سطح عالی دانست و افزود: ما به این همکاری ها ادامه می دهیم و بعد از کارخانه های خودروسازی و داروسازی که عملیات آنها شروع شده است کارخانه های دیگر را شروع خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارخانه داروسازی بعد از کارخانه در دست احداث خودروسازی در جمهوری آذربایجان، دومین واحد صنعتی بزرگ است که با همکاری جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان ساخته می شود.
بر اساس این گزارش، دکتر ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فرودگاه بین المللی باکو نیز کلنگ زنی ساخت کارخانه داروسازی با مشارکت دو کشور را در باکو از عمده برنامه های خود در سفر سه روزه به جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت: براساس ارزیابی های به عمل آمده تولید دارو در جمهوری آذربایجان، زمینه صادرات داروی ایرانی با برندهای مشترک با جمهوری آذربایجان به بازار کشورهای منطقه را فراهم و مزیت جدیدی را برای کشورمان در این حوزه ایجاد خواهد کرد.
وی با اعلام اینکه اکنون داروهای ایرانی به برخی از کشورهای عربی و کشورهای منطقه حتی روسیه صادر می شود، افزود: این کارخانه داروسازی که عملیات ساخت آن با مشارکت جمهوری آذربایجان آغاز می شود این امکان را برای ما فراهم خواهد کرد که بتوانیم به حوزه هایی که جمهوری آذربایجان صادرات دارد ما نیز از این ظرفیت استفاده کنیم و دانش و سرمایه ایرانی را همراه با سرمایه جمهوری آذربایجان به دیگر بازارها صادر کنیم.
دکتر ربیعی دیدار با مقامات جمهوری آذربایجان را از دیگر برنامه های خود در این سفر اعلام کرد و گفت: آموزش های فنی و حرفه ای و تبادل دانش در این زمینه، گسترش توریسم سلامت و ساماندهی آن، پیگیری و تسریع در دو طرح جاده ای از جمله جاده آستارا - آستارا، فراهم کردن زمینه رفت و آمد مردم دو کشور در ٤٥ کیلومتری مرزهای داخلی دو طرف و بررسی زمینه های توسعه همکاری های دو کشور در بخش اقتصادی حوزه های همچون نفت، گاز، سیمان و فولاد از جمله موضوعاتی است که در این دیدارها پیگیری خواهم کرد.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.