نروژ که سالهای متوالی لقب بهترین و مرفهترین کشور جهان را به خود اختصاص داده بود، اکنون جای خود را به نیوزیلند داده است، چراکه این کشور توانست در شاخصهایی مانند آسودگی مردم در زندگی روزمره، افراد شاغل به کار تماموقت و حتی سرویسدهندگان امن اینترنتی نمرههای بهتری به دست آورد.
تامین ۲۴/نیوزیلند که در صدر جدول مرفهترین کشورهای دنیاست، در هردو زیرشاخص سرمایههای اجتماعی و کیفیت اقتصادی رتبه اول و در زمینههای محیط کسبوکار و حکومت رتبه دوم را کسب کرده است. نیوزیلند توانست امسال عنوان نخست ثروتمندترین، سالمترین، امنترین، شادترین و مرفهترین کشورهای دنیا در ۲۰۱۶ را از آن خود کند. نروژ نیز که هفت سال متوالی بهعنوان رتبه نخست مرفهترین کشور دنیا معرفی شده بود، در زیرشاخص حکومت بالاترین جایگاه و رتبه سوم را دارد و پس از نیوزیلند قرار گرفته است. فنلاند که سومین کشور مرفه دنیاست بهترین حکومت جهان را دارد.
سوئیس نیز اغلب به لطف سیستم آموزشی بینظیر و بهداشت و درمان عالی در صدر فهرستهایی مثل شاخص رفاه ظاهر میشود. این در حالی است که همسایه شمالی آمریکا طبق گزارش موسسه لگاتوم به طور قابلملاحظهای مرفهتر از ایالاتمتحده است. این کشور در زمینه سرمایه اجتماعی و محیط کسبوکار مقام سوم و در زمینه آزادی شخصی مقام دوم را کسب میکند.
رتبه رفاه استرالیا در جهان نیز در مقایسه با سال قبل یک پله بالاتر آمده و اکنون این کشور مقام ششم جهانی را دارد. در سال جاری هلند کاملا موفق عمل کرده است و در حوزههای آموزش و کیفیت اقتصادی رتبه دوم را دارد. هلند همچنین در دو زیرشاخص دیگر جزو پنج برترین کشور قرار گرفته است.
سوئد، که درست بالاتر از کشور همسایهاش دانمارک واقع شده، در زیرشاخص کیفیت اقتصادی رتبه سوم، و در زمینه حکومت رتبه پنجم را کسب کرده است. با این حال، سوئد در رتبهبندی کلی از رتبه پنجم در سال ۲۰۱۵ به رتبه هشتم سقوط کرده است. اسکاندیناوی به داشتن استانداردهای زندگی بالا معروف است، و دانمارک که در رتبه نهم قرار میگیرد درواقع بین کشورهای مرفه این منطقه پایینترین جایگاه را دارد. بالاترین رتبه آن مقام پنجم در زمینه امنیت و ایمنی است. جایگاه دهم فهرست مرفهترینها به انگلیس تعلق دارد که از رتبه پانزدهم سال گذشته پنج پله صعود کرده است.
آلمان هم که به موتور اقتصادی اروپا مشهور است، در تمام موارد بهجز سه دستهبندی شاخص رفاه در بین ده برترین کشور قرار گرفت. لوکزامبورگ نیز از نظر کیفیت در زمینههای آزادی شخصی و بهداشت و درمان در جهان در صدر قرار دارد. پس از لوکزامبورگ، ایرلند، ایسلند و اتریش در مقامهای سیزدهم تا پانزدهم جهان ایستادهاند.
با اینکه بلژیک در یک سال گذشته بهعنوان خانه عاملان حملات تروریستی پاریس متحمل فشارهای زیادی شده، یکی از مرفهترین کشورهای جهان است. بلژیک در زیرشاخصهای آزادی شخصی و آموزش در بین ده کشور برتر جهان قرار دارد. این در شرایطی است که آمریکا از رتبه یازدهم سال گذشته، در سال جاری به رتبه هفدهم سقوط کرده است اما این نکته نافی جایگاه آمریکا بهعنوان بزرگترین اقتصاد جهان نیست. پس از آمریکا، فرانسه هجدهمین کشور مرفه جهان به شمار میرود و پس از آن سنگاپور قرار دارد که در بسیاری از شاخصها ازجمله بهداشت و درمان و امنیت رتبههای خوبی به دست آورده است.
اما مقام بیستم فهرست مرفهترین کشورهای جهان به اسلونی تعلق دارد و پس از آن اسپانیا، ژاپن، هنگکنگ، مالت و پرتغال قرار دارند. اسپانیا و ژاپن با وجود نابسامانیهای اقتصادی چند سال اخیر همچنان جایگاه خود را در بین مرفهترین کشورهای جهان حفظ کردهاند. تحلیلگران بر این باورند که زیرساختها و سیستم مدیریتی این کشورها به گونهای است که در مقابل شوکهای گذرا و بحرانهای موقت احتمالی از شاخصهای رفاه اجتماعی حمایت میکند. به همین دلیل با وجود ادامه رکود اقتصادی در ژاپن این کشور هنوز در بین 25 کشور برتر جهان از نظر رفاه اجتماعی قرار دارد.
برترینهای رفاه اجتماعیتامین ۲۴وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی