به گزارش «تامین 24»، آمارهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نشان میدهد، ۱۱۰ هزار و ۹۶۸ مستمریبگیر بازنشسته، ۱۰۴ هزار و ۶۶۴ بازمانده و ۱۲ هزار و ۷۴۱ نفر ازکارافتاده مشمول این صندوق هستند، این در حالی است که اعضای صندوق سه میلیون و ۳۵۲ هزار و ۹۵۳ نفر و تعداد بیمهشدگان فعال نیز به رقم ۲ میلیون و ۶ هزار و ۱۵۱ نفر رسیده است.
همین آمارها نشان از ضریب پشتیبانی بالای این صندوق نسبت به دیگر صندوقها و سازمانهای بیمهگر دارد، به طوری که تا پایان سال ۱۴۰۲ ضریب پشتیبانی این صندوق ۱.۷ درصد افزایش داشته و طبق دادههای موجود به حدود عدد ۱۰ رسیده است، عددی که نشانهای از ماندگاری و پایداری این صندوق بیمهگر دارد.
از آنجا که حفظ نسبت پشتیبانی و تراز مالی صندوقها از مهمترین عوامل پایداری صندوقهای بازنشستگی محسوب میشود، برآوردها نشان میدهد، عدد ۶ تا ۷ حد تعادل برای ضریب پشتیبانی صندوقها است و در چنین شرایطی پایداری این نهادها و بیمههای اجتماعی به ثبت میرسد. براساس اطلاعات موجود در حال حاضر همچنان این ضریب پشتیبانی یک نفر مستمریبگیر به ۱۰ نفر بیمهشده در صندوق بیمه اجتماعی حفظ شده است.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در حالی بیست سال از عمر خود را میگذراند که در حال حاضر با اقداماتی در راستای پوشش بیمهای همه گروههای مشمول، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جامعه هدف در میان کشاورزان، مردم مناطق روستایی و عشایری را تحت پوشش دارد.
پرداخت ۲۰ هزار تسهیلات به مستمریبگیران
براساس اعلام صندوق بیمه اجتماعی کشاور زان، روستاییان و عشایر، تعداد چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون ریالی برای ۲۰ هزار نفر از مستمریبگیران فراهم شد. این اقدام در راستای حمایت از معیشت و رفاه این قشر زحمتکش جامعه است و گامی مهم در راستای ارتقای سطح زندگی آنان قلمداد میشود.
حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ۲۶ فروردین ماه با اشاره به اهمیت نقش مستمریبگیران در توسعه جوامع روستایی و کشاورزی، گفت: مستمریبگیران، گنجینههای ارزشمند صندوق هستند که سالها عمر خود را در راه آبادانی و رونق تولید در مناطق روستایی و کشاورزی سپری کردهاند. وظیفه صندوق این است که در دوران پیری، از آنان حمایت کرده و زمینههای یک زندگی آرام و با عزت را برای این قشر فراهم کند.
قادرمرزی با تشریح جزئیات طرح پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به مستمریبگیران افزود: با تلاش و پیگیریهای صورت گرفته تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر تسهیلات خود را دریافت کردهاند و سایر مشمولان در مرحله دریافت تسهیلات هستند. به منظور تسریع در فرآیند پرداخت و رفاه حال مستمریبگیران، لیست اسامی مشمولان به مدیریتهای استانی و موسسات کارگزاری ارسال شده است. مستمریبگیران میتوانند با مراجعه به این مراکز، نسبت به دریافت تسهیلات خود اقدام کنند.
شرایط دریافت این تسهیلات، داشتن حداکثر ۷۰ سال سن برای مستمریبگیران است. وامهای اعطایی بدون نیاز به ضامن و هرگونه مراجعه حضوری و صرفاً بر مبنای عقد قرضالحسنه و با کارمزد چهار درصد به مستمریبگیران صندوق اعطاء میشود. بازپرداخت این تسهیلات نیز به صورت ۳۶ ماهه در نظر گرفته شده است.
فعالیت ۱۶۰۰ کارگزاری برای خدماترسانی به مشمولان
اکنون یک هزار و ۶۰۰ کارگزاری برای خدماترسانی به جامعه هدف و گروههای تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به صورت جدی فعالیت دارند تا همه بیمهشدگان و اعضای صندوق بتوانند از طریق این کارگزاریها خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. صندوق در همه مراکز استان و شهرستان کارگزاری دارد و امکان ثبتنام و دریافت خدمات غیرحضوری از طریق سایت صندوق نیز فراهم است.
با توجه به توسعه فناوری و گسترش اینترنت در مناطق روستایی، اقداماتی در زمینه دسترسی غیرحضوری اعضا به خدمات انجام شده است که در همین رابطه، اعضا میتوانند از طریق وبسایت صندوق به آدرس www.roostaa.ir و همچنین اپلیکیشن جدید این صندوق، ثبتنام و تمدید بیمه خود را انجام دهند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تلاش میکند تا با افزایش آگاهی عمومی، جذب منابع مالی پایدار و توسعه خدمات، به یکی از نهادهای پیشرو در ارائه خدمات بیمه اجتماعی تبدیل شود.
مهمترین موضوع و مشکل در پوشش جمعیت بیمههای اجتماعی، نبود نظام بیمهای مناسب و استمرار نداشتن پوشش بیمهای برای شاغلان غیرمزد و حقوقبگیر است. میانگین کشوری این شاخص برای سه سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح طبق آخرین دادههای آماری برابر با ۶۶ درصد است به این معنا که ۶۶ درصد جمعیت کل کشور تحت پوشش این سه صندوق بیمهای کشور قرار دارند و از ۶ درصد باقیمانده نیز چهار درصد به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و ۲ درصد به سایر صندوقها اختصاص دارد.
پرداخت فقط یک سوم حقبیمه از سوی بیمهشدگان
یکی از مهمترین مزایا برای افراد مشمول در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان این است که ۷۰ درصد حق بیمه اعضای این صندوق را دولت پرداخت میکند که این موضوع به عنوان یکی از حمایتهای مطلوب برای افراد تحت پوشش این نهاد بیمهگر به شمار میرود. براساس اطلاعات موجود و برای تسهیل دسترسی افراد تحت پوشش، بیمهپردازان فقط ۳۰ درصد حق بیمه خود را ماهانه به این صندوق بیمهای پرداخت میکنند.
براساس آمارهای موجود حدود ۳۰ میلیون نفر از جامعه روستاییان، عشایر، کشاورزان، فعالان در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، زنان سرپرست خانوار و مادران غیرشاغل روستایی دارای سه فرزند و بیشتر امکان دریافت خدمات از این صندوق را دارند اما با توجه به تعیین محدوده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال تعداد افراد مشمول به ۱۰ میلیون نفر میرسند.با توجه به اینکه دولت ۷۰ درصد از حقبیمه پرداختی این افراد را به عهده دارد، بنابراین فرصت مناسبی برای مشمولان در راستای برخورداری از خدمات این صندوق، توسعه پوشش بیمهای و بهرهمندی از مزایای خدمات بیمهای و بازنشستگی برای این گروهها فراهم شده است.
مشمولان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان
ساکنان دائمی روستاها، مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستاها، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر، اعضای شرکتهای فنی مهندسی، مشاورهای، نظام دامپزشکی، نظام مهندسی، شاغلان بخش کشاورزی، مشاغل فصلی، کارگران ساختمانی، دارندگان مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، قالیبافان، ورزشکاران، مربیان قرآنی، شاغلان در بخش صنایع دستی و دارندگان کارت عضویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میتوانند به عنوان اعضا و مشمولان صندوق بیمه اجتماعی محسوب میشوند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان برای همه افراد تحت پوشش و بیمهپردازان سطوحی را در نظر گرفته است که در همین رابطه، سطوح درآمدی مبنای وصول حق بیمه بیمهشدگان این نهاد در هشت سطح تعیین شده که مبلغ درآمد ماهانه مبنای وصول حق بیمه بیمهشدگان تحت پوشش، پنج درصد حق بیمه سهم بیمه شده بابت یکسال و ۱۰ درصد حق بیمه سهم دولت بابت یکسال مشخص شده است؛ به این واسطه همه افراد بیمه شده آگاهی دارند که میزان حق بیمه پرداختی آنها در سال جاری چه میزان است.
طبق اعلام صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سطح یک، بیمهشدگان تحت پوشش مبلغ درآمد ماهانه مبنای وصول حق بیمه آنان ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان، در سطح ۲ نیز مبلغ ۲ میلیون و ۵۶۵ هزار تومان، در سطح سه همچنین بیمهپردازی ماهانه سه میلیون و ۲۴۰ هزار تومان، سطح چهار نیز سه میلیون و ۹۱۵ هزار تومان، برای سطح پنج بیمهپردازی هم چهار میلیون و ۸۶۰ هزار تومان، در سطح ششم برای هر فرد بیمهشده پنج میلیون و ۹۴۰ هزار تومان، سطح هفتم نیز هفت میلیون و ۲۹۰ هزار تومان و در نهایت سطح هشتم سطوح درآمدی این صندوق هشت میلیون و ۷۷۵ هزار تومان تعیین شده است.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.