
درمانگاه ابوریحان، قطب درمان سرپایی تخصصی و فوق تخصصی
رییس درمانگاه ابوریحان با تاکید بر تکمیل بودن کادر درمانی این درمانگاه از نظر تخصص های متفاوت، این درمانگاه را قطب درمان سرپایی تخصصی و فوق تخصصی تهران معرفی کرد.
رییس درمانگاه ابوریحان با تاکید بر تکمیل بودن کادر درمانی این درمانگاه از نظر تخصص های متفاوت، این درمانگاه را قطب درمان سرپایی تخصصی و فوق تخصصی تهران معرفی کرد.
تامین ۲۴/«عبدالکریم چوب ساز» در معرفیامکانات دی کلینیک و خدمات مختلف درمانی درمانگاه ابوریحان گفت: ویزیت سرپایی، نوار قلب، مغز و عصب، تست ورزش آندوسکوپی اپتومتری، کشیدن بخیه، ادیومتری بخشی از خدمات کلینیک و پاراکلینیکی درمانگاه است.
وی در گفت و گو با تامین ۲۴ با بیان اینکه پزشکان و متخصصان متعددی در این درمانگاه مشغول ارایه خدمت به بیماران هستند، افزود: فوق تخصص قلب کودکان، فوق تخصص گوارش کودکان، فوق تخصص گوارش، فوق تخصص روماتولوژی، فوق تخصص زانو، فوق تخصص قرنیه و شبکیه، فوق تخصص نفرولوژی و فوق تخصص غدد بخشی از تخصص های موجود در درمانگاه هستند که براساس زمان بندی مشخص در طول هفته مشغول ارایه خدمت به بیماران هستند.
چوبساز در خصوص سیستم نوبت دهی درمانگاه اعلام کرد کهسیستم نوبت دهی در این مرکز برای گروه متخصص و فوق تخصص، اولویت به صورت نوبت دهی تلفنی و اینترنتی است، سپس نظام ارجاع داخلی و به میزان اندکی براساس مراجعه حضوری
رییس درمانگاه با یادآوری اینکهآمار سال جاری در حال بروزرسانی است در بیان گزارش عملکرد درمانگاه در سال گذشته گفت: در مجموع کل خدمات ارایه شده در سال 94، یک میلیون و 374 هزار و 621 مورد بوده است که با رشدی معادل 3.13 به یک میلیون و 417 هزار و 635 خدمت در سال 1395 رسیده است و در مجموع یک هزار و 458 نفر بیمار در این درمانگاه در بخش های مختلف بستری و 395 هزار و 602 بیمار نیز تحت درمان سرپایی در سال 95 قرار گرفته اند که در مقایسه با سال 1394 معادل 7.04 درصد ویزیت سرپایی و 13.5 درصد ویزیت بستری رشد داشته است. جراحی سرپایی با 4 هزار و 73 مورد در سال 94 و 5 هزار 483 نفر در سال 95، 34.6 درصد رشد داشته است.
چوبساز در تشریح نقاط قوت و ضعف درمانگاه از نظر پزشک متخصص و تجهیزات درمانی اظهار کرد: تکمیل بودن کادر درمانی به لحاظ تخصص های متفاوت، وجود مسوولان فنی واحدهای پاراکلینیک در کلیه ایام هفته و شناسایی مرکز به عنوان قطب درمان سرپایی تخصصی و فوق تخصصی از نقاط قوت کادر پزشکی درمانگاه به شمار می آید و وجود تجهیزات مدرن و مناسب از برندهای برتر تشخیصی– درمانی از جمله رادیولوژی و ماموگرافی دیجیتال،دستگاه لیزر یاگ،دستگاه سیستوسکوپی EMS (سنگ شکن درون اندامی)،دستگاه ویدئو آندوسکوپ،چارت پروژکتورهای الکترونیکی در واحد اپتومتری،دستگاه اسپیرومتری CHEST و
دستگاه سینوسکوپ (آندوسکوپی بینی)از نقاط قوت تجهیزات درمانی این درمانگاه است.
وی عدم وجود دستگاه های پلاسما برای استریل ابزار ارولوژی، اندوویژن جهت سیستوسکوپی،میکروسکوپ سقفی جراحی چشم و دستگاه پانورکس دیجیتال از کمبودهای تجهیزات درمانی ابوریحان عنوان کرد.
چوبساز درباره بیشترین و کم ترین مراجعه کننده به بخش های درمانگاه گفت: بیشترین مراجعه به پزشکان متخصص و فوق تخصص با آمار 227 هزار و 618 بیمار سرپایی و کمترین ۲ هزار و 554 بیمار سرپایی به بخش مامایی درمانگاه بوده است و بیشترین مراجعه در واحدهای پارکلینیک مربوط به داروخانه با 214 هزار و 847 بوده است و کمترین میزان با آمار 24 هزار و 522 نفر مربوط به مراجعه کنندگان بخش رادیولوژی است.
رییس درمانگاه ابوریحان در تشریح فرآیند اجرایی شدن حذف دفترچه کاغذی در درمانگاه گفت: در فرایند حذف دفترچه بیمار در بدو امر از طریق سیستم نوبت دهی تلفنی و اینترنتی رزرو نوبت صورت می گیرد و یا بیمار مستقیما به دستگاه استند نوبت دهی یا پرسنل پذیرش مراجعه می کند، در صورت مراجعه به دستگاه نوبت دهی با وارد کردن کد ملی یا خواندن بارکد توسط دستگاه، رزرو بیمار تایید شده و پرینت نوبت به بیمار داده می شود و سپس بیمار با کارت شناسایی معتبر و یا دفترچه بیمه به منشی پزشک و پزشک مراجعه و نسخ دارویی و تجویز اقدامات و درخواست های پاراکلینیک (آزمایش- رادیوگرافی- سونوگر افی و ....) از طریق سامانه مدیریت بیمارستانی HIS به صورت نسخه الکترونیکی به واحدهای ذیربط ارجاع داده می شود و با حضور بیمار به همراه برگ نوبت پذیرش، اقدامات در واحدهای پاراکلینیک اعم از: داروخانه و ... صورت می پذیرد و در نهایت تمامی داروهای تجویزی با دستورات دارویی تایپ شده و مشخص، به همراه پرینت نسخه پزشک معالج تحویل بیمار می شود.
چوبساز در خصوص نقاط مثبت این طرح گفت:چنانچه دارویی توسط پزشک دیگری تجویز شده باشد و پزشک معالج دارویی تجویز کند که دارای تداخل دارویی باشند، سیستم اطلاع رسانی می کند و سوابق تجویز دارو و پاسخ آزمـایشات، رادیوگرافی، سونوگرافی و... در سیستم موجود است و پزشک معـالج می تواند دسترسی به اطلاعات بیمار داشته باشد و براساس سوابق اقدام به درمان کند. پزشـک معـالج می تواند تشخیص اولیه و سابقه معـاینات بالینی و نیز سابقه بیماری های مزمن و خاص و یا حساسیت های دارویی بیمار را در پرونده الکترونیک بیمار ثبت کند .
وی افزود: در جهت رفع نقاط ضعف طرح پیشنهاد می شود که امضای دیجیتال پزشکان از طریق سازمان نظام پزشکی پیگیری و اخذ شود و با تسریع در استقرار نظام ارجاع داخلی در کل کشور این امکان فراهم شود که مراکز درمانی از طریق سامانه به یکدیگر متصل شده تا پزشک معالج از سوابق بیماران در سایر مراکز مطلع و از سوء استفاده و اتلاف منابع به علت عدم دسترسی مراکز به یکدیگر جلوگیری شود و امکان رصد و نظارت ستاد بر نسخ تجویزی پزشکان به صورت online و یا offline فراهم شود ، با درج تشخیص اولیه و یا شرح حال مختصر جهت درخواست های پاراکلینیک امکان بررسی اندیکاسیون ها توسط ناظران سازمان های بیمه گر فراهم می شود.
چوبساز تاکید کرد: با توجه به اینکه وظیفه ذاتی ستاد مرکزی سیاستگذاری و نظارت است، سیستم مذکور باید بتواند در حداقل زمان با سرعت و دقت تمام عمل کند و شاخص های کمی و کیفی را بررسی تا در سیاستگذاری کلان سازمان مورد استفاده قرار گیرد.