معاون تدارکات و انبار اداره کل پشتیبانی درمان سازمان تامین اجتماعی از تدوین و تالیف دایره المعارف کاربردی تجهیزات پزشکی برای اولین بار در کشور خبر داد.
تامین ۲۴/ دکتر فاطمه شجاعی ضمن بیان این خبر اظهار داشت: تجهیزات پزشکی، بویژه تجهیزات مصرفی و نیمه مصرفی، جزئی لاینفک از فرآیندهای تشخیص و درمان بیماری ها به شمار می روند و سالیانه سهم قابل توجهی از هزینه های نظام سلامت کشور را به خود اختصاص می دهند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، وی افزود: همزمان با پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی، به تنوع و کاربردهای ملزومات پزشکی نیز افزوده می شود و از نقش های نوینی در این عرصه رونمایی می شود.
دکترشجاعی با بیان اینکه پیشگیری، پایش، تشخیص، تسکین و درمان بیماری ها، از جمله کاربردهای متنوع این تجهیزات هستند، گفت: کیفیت و کارایی فعالیت های بهداشتی و درمانی، رابطه تنگاتنگی با کیفیت و ایمنی لوازم پزشکی پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل تنوع و گوناگونی این محصولات، شاهد افزایش مداوم تقاضا برای استفاده از ملزومات پزشکی و به تبع آن، افزایش هزینه ها در این بخش هستیم، گفت: ضروری است برای تجویز، نگهداری و استفاده بهینه از این سرمایه بزرگ، تدابیر موثری اتخاذ شود.
شجاعی افزود: همچنین استفاده نابجا و نادرست از وسایل پزشکی، گاها می تواند ایمنی بیماران را با مخاطرات جدی مواجه نماید.
وی ادامه داد: توجه به این نکات مهم، ایجاب می کند اقدامات ویژه ای برای ارتقاء سطح ایمنی، کارایی و بهینه سازی مصارف در این حوزه طراحی و مورد اجرا گذاشته شوند و قطعا یکی از اقدامات موثر، ارائه آموزش ها و اطلاعات کافی به کاربران در این زمینه است.
دکتر شجاعی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی با دارا بودن حدود ٨٠ بیمارستان و دی کلینیک و ٢٧٥ مرکز درمانی سرپایی، بعنوان دومین تولید کننده خدمات درمانی در کشور شناخته می شود.
وی تصریح کرد: به دلیل تنوع و حجم قابل توجه خدمات ارائه شده در این مراکز، معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی، علاوه بر نظارت مستمر بر کیفیت این خدمات، توجه ویژه به مدیریت بهینه مصارف و استفاده صحیح و مناسب از وسایل و ملزومات پزشکی را به منظور حصول اطمینان از رعایت استانداردهای مربوطه و کاهش خطاهای احتمالی ناشی از استفاده نادرست از ابزار و وسایل پزشکی بعنوان یکی از اولویت ها مد نظر داشته و با هدف آگاهی بخشی و ارتقاء دانش و معلومات کاربران، تدوین مجموعه ای در این زمینه را در دستور کار خود قرار داد.
معاون تدارکات و انبار اداره کل پشتیبانی درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: این مجموعه با تلاش های بی دریغ کارشناسان حوزه های مختلف (داروسازی، مهندسی تجهیزات پزشکی، علوم آزمایشگاهی، پرستاری ، مامایی و اتاق عمل) شاغل در واحدهای ستادی معاونت درمان و مراکز درمانی تابعه به ثمر نشست.
دکتر شجاعی خاطرنشان کرد: تنظیم مطالب این مجموعه در ١٤ فصل انجام شده و بخشهای مختلف آن شامل تعاریف، دسته بندی اقلام، تصاویر و شرح مختصر تجهیزات پر مصرف بخش های عمومی، بلوک زایمان، چشم، ارولوژی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب، قلب و عروق، گوش و حلق و بینی، دندانپزشکی، آزمایشگاه، رادیولوژی، متعلقات پر مصرف دستگاه های پزشکی و ابزار ست های جراحی است و اساس تقسیم بندی انجام شده، بر اساس نحوه کاربرد تجهیزات و ملزومات است.
گفتنی است این مجموعه در حال چاپ است و به زودی در اختیار مراکز تابعه قرار خواهد گرفت.