ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در حالی سازمان تامین اجتماعی را دولتی خوانده و خواستار واگذاری سهام بانک رفاه کارگران از سوی این سازمان شده است، که بانک یاد شده در سال ۱۳۳۸ از محل وجوه حق بیمه دریافتی بیمه شدگان تامین اجتماعی تاسیس شده است.
تامین ۲۴/ بانک رفاه در اجرای تبصره قانون سال 1338 و ماده 38 سازمان بیمه های اجتماعی به منظور سرمایه گذاری و بهره برداری از وجوه بیمه کارگران با هدف کمک به تامین رفاه و ایجاد تسهیلات لازم برای رفع نیازمندی های طبقه کارگر در تاریخ 27 مرداد 1334 تشکیل و به ثبت رسید و عملیات خود را از ششم فروردین 1340 با افتتاح شعبه مرکزی در تهران و شعبه اصفهان آغاز کرد.
اولین مجمع موسس بانک رفاه کارگران مرکـب از وزراء بازرگانی، کار و مدیرعامل سازمان بیمه با سرمایه اولیه چهارصد میلیون ریال از محل وجـوه های اجتماعی تشکیل و بانک به ثبت رسید و فعالیت بانک با افتتـاح شـعبه مرکـزی در تهـران و شعبه اصفهان از ششم فروردین ماه سال آغاز به کار کرد.
بانک رفاه کارگران در پی قانون ملی شدن بانک ها، مصوب خرداد ماه 1358 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران «ملی» اعلام شد و تمام سرمایه آن به دولت واگذار شد. اما حدود 14 سال بعد، در چهل و چهارمین اجلاس شورای عالی اداری به تاریخ 29 تیر 1372 مقرر شد: بانک رفاه کارگران با حفـظ شخصـیت حقـوقی و استقلال مالی و اداری به سازمان تامین اجتماعی بازگردد. همچنین بر اساس مصوبه 31 شهریور 1380 مجمع عمومی فوق العاده بانک، شخصیت حقوقی بانک به (سهام عمومی – غیردولتی) تغییر یافت و اساسنامه جدید بانک در 57 ماده و 25 تبصره مورد تصویب قرار گرفت.
این گزارش همچنین حاکی است، بر اساس دادنامه دیوان عدالت اداری به تاریخ 13 آبان 1386و اظهار نظر ریاست دیوان عدالت اداری میزان 93.8سهام بانک رفاه کارگران با احتساب افزایش سرمایه های تحقق یافته به سازمان تامین اجتماعی تعلق گرفت که با هدف اجرای ماده 5 قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، این سازمان در تاریخ 28 اسفند 1389میزان سهام خود را در این بانک به 10 درصد تقلیل داد. در تاریخ 28 خرداد 1390 اما با هدف اجرای مصوبه 26 اسفند 1388 هیات وزیران، سهام متعلق به دولت پس از کسر 5 درصد از آن (سهام ترجیحی) بابت دیون قطعی دولت به صندوق تامین اجتماعی واگذار شد.
حال با وجود تحولات گوناگون در رابطه با مالکیت سهام بانک رفاه، آن طور که «اقتصاد آنلاین» گزارش داده، ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی از الزام تامین اجتماعی و صندوق فرهنگیان به فروش سهام بانک رفاه و بانک سرمایه خبر داده است.
رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده است: سازمان تامین اجتماعی و صندوق ذخیره فرهنگیان دو نهاد دولتی هستند. من سهامداری آنها را تایید نمی کنم و باید سهامشان را واگذار کنند. در حال پیگیری هستیم و با سختگیری این موضوع را دنبال می کنیم.
در این حال، باید از رییس بانک مرکزی فلسفه این واگذاری را جویا شد و پرسید که چرا سازمان تامین اجتماعی که نهادی متعلق به کارگران و کارفرمایان – و نه دولت – است، هر از گاه باید در معرض چنین نوسان هایی قرار گیرد؟
بانک رفاه با بیش از چهار دهه تجربه در ارائه خدمات بانکی، در سراسر کشور 1073 شعبه فعال دارد.
بانک رفاههلیدنگ صبا تامینواگذاری سهام بانک رفاهولی الله سیف