نتایج نظرسنجیهای به عمل آمده طی سالهای ٩١ تا ٩٥، حاکی از سیر صعودی میزان رضایتمندی مراجعان به مراکز درمانی ملکی است که از میانگین ٦٢/٨٠ به میزان ٢٠/٨٥ درصد رسیده و نشانگر هدفگذاریهای صحیح، برنامهریزیهای مناسب و اجرای مطلوب برنامهها است.
تامین ۲۴/ یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر الیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال
برخیز که می رود زمستان
بگشای در سرای بستان
برخیز که باد صبح نوروز
در باغچه می کند گل افشان
فرا رسیدن بهار و خوشحالی جوانه زدن شاخههای پرنقش و نگار، فاختهها و کبک دری را به نغمه سرایی میطلبد و پروانهها را به پذیرایی عطر شکوفهها دعوت میکند. هوای شاداب بهاری به عشرتگاه باغ لالهزارها راه میگشاید و گلهای سرخ و زرد و نیلوفری را در سبزهزارها نوازش میدهد. عالم و آدم ، خندان و شتابان به استقبال بهار میروند و با وجد و نشاط نوروز و جشن شکوفهها را برگزار میکنند. دستان پرنوازش بهار طبیعت خفته را از خواب بیدار میسازد و درختان رازهای رنگارنگ و عطرآگین خویش را نثار نگاه ما میکنند.
با مشیت الهی نوید میلاد سال نو بر دوش نسیم بهاری گذاشته شده تا این امانت سبز را همراه با خرمی طبیعت به مردمان هدیه کند. اینجانب مفتخرم در طلیعه وزیدن این نسیم فرحبخش مراتب تبریک و شادباش خود را به محضرتمامی همکاران عزیزم در سراسر کشور تقدیم کنم و عید فرخنده نوروز پیامآور دوستی ، محبت ، عشق و تحول به مراحل نیکوتر و برتر است.اصلاح مستمر امور و حرکت به سمت کمال هدفی الهی و مقدس است. امام علی(ع) فردی را که دو روزش یکسان باشد، به عنوان شخص مغبون یاد کرده است. از سوی دیگر خدمت بیمنت و با کیفیت به مردم مورد تأیید شرع مقدس بوده و به عنوان اصلی مهم در نظام مدیریت نیز مورد پذیرش قرار گرفته است.
بر این اساس معاونت درمان سازمان خود را متعهد به بهبود مداوم و ارتقای مستمر کیفیت خدمات دانسته و در راستای عمل به این تعهد برنامهریزیهای متنوعی را انجام داده است. در طول دوره مدیریت جدید سازمان اقدامات زیربنایی متنوعی در دستور کار قرار گرفته و دستاوردهای قایل ملاحظهای در این زمینه حاصل شده است.
میتوان سال ١٣٩٥ را سال بهرهبرداری از این برنامهها قلمداد کرد. طی این ٤ سال اخیر دسترسی بیمه شدگان عزیز تامین اجتماعی به خدمات تشخیصی و درمانی در بخش درمان به میزان چشمگیری بهبود یافته است. در این مدت ٢٨ مرکز درمانی جدید ( بیمارستان، پلیکلینیک، و درمانگاه) مورد بهرهبرداری قرار گرفته و حدود ٦٠٠ تخت بیمارستانی به مجموعه تختهای فعال درمان مستقیم سازمان اضافه شده است.
تجهیز مراکز درمانی به امکانات تشخیصی و درمانی پیشرفته( سیتیاسکن، MRI، آنژیوگرافی، سنگ شکن و شتابدهنده خطی) به تعداد ٤٥٠ دستگاه و همچنین نوسازی ناوگان آمبولانس با ورود بیش از ٢٠٠ دستگاه آمبولانس به این مراکز نمونه دیگری از اقدامات در راستای بهبود دسترسی و ارتقای کیفیت خدمات محسوب میشود.
در جریان نهضت فنآوری اطلاعات در سازمان بخش درمان سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است . سیستم جدید اطلاعات بیمارستانی (HIS) در تمامی مراکز درمانی مستقر شده است. اجرای برنامه حذف دفترچه و نسخه الکترونیک به عنوان مقدمهای از طرح بزرگ سلامت الکترونیک و کارت هوشمند سللامت در مراکز درمانی ملکی آغاز شده و تا پایان سال عملیات اجرایی آن در تمام کشور به پایان میرسد.
این طرح در بخش درمان غیرمستقیم نیز مراحل پایلوت خود را در استان یزد آغاز کرده است. توسعه سیستمهای مختلف از جمله سیستم یکپارچه اسناد پزشکی، سنجش اصالت دارو، مکانیزاسیون فرایند رسیدگی به اسناد بستری، سامانه بایگانی و انتشار تصاویر پزشکی(PACS) ، سیستم مدیریت و نگهداشت تجهیزات پزشکی (CMMS) ،پرونده الکترونیک بیماران مزمن و نظام ارجاع داخلی در مراکز ملکی، سیستم یکپارچه کمیسیونهای پزشکی، سیستم نوبتدهی متمرکز، توسعه وبسایتهای بیمارستانی و توسعه داشبوردهای مدیریتی از جمله سایر برنامههای معاونت درمان در حوزه فناوری اطّلاعات است که در حال انجام هستند.در کنار موفقیتهای پیشگفت، باید به مساعی وافر، منسجم و یکپارچه سازمان در مراحل تدوین برنامه ششم توسعه کشور نیز اشاره کرد. همدلی حاکم بر حوزههای مختلف سازمانی و پیگیریهای مستمر مبتنی بر استنادات علمی، منطقی و قانونی باعث شد موضوع انفکاک بخش درمان و منابع آن از متن مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم توسعه حذف و یکپارچگی سازمان تأمین اجتماعی حفظ شود.
معاونت درمان سازمان برای حل مسائل مهم و پاسخ به سوالات اساسی مبتلا به، همکاری تنگانگی را با موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی آغاز کرده و به نتایج خوبی دست یافته است. در حال حاضر ٣٠ عنوان پژوهشی مرتبط با بخش درمان و نظام سلامت در موسسه مذکور در حال اجرا است. در این راستا، تاکنون نزدیک به ٢٠ پروتکل، دستورالعمل و راهنمای بالینی تدوین شده که تأثیر قابل ملاحظهای در مدیریت و کاهش مصارف بخش درمان غیرمستقیم داشته است. تألیف و انتشار ٧ جلد کتاب در حوزه های مختلف سیاستگذاری، نمونه دیگری از فعالیتهای کیفی معاونت درمان به شمار می رود.
تلاشهای خالصانه و شبانهروزی همکاران بخش درمان سازمان برای بهبود کیفیت خدمات در حال ارائه، در شاخص های مختلفی متبلور است.
در آخرین ارزشیابی انجام شده براساس استانداردهای اعتبار بخشی، ٩٣درصد بیمارستانهای سازمان موفق به کسب درجه یک و یک عالی شدند. هم اکنون ٤٩ بیمارستان سازمان دارای لوح دوستدار کودک، ٨ بیمارستان دارای لوح دوستدار مادر و ٦ بیمارستان دارای لوح دوستدار ایمنی هستند. هتلینگ بیمارستانی در سال ٩٤ در ٢٢ مرکز ارتقا یافته و تا پایان سال ٩٥ تمامی بیمارستانهای سازمان نسبت به ارتقای کیفیت هتلینگ اقدام خواهند کرد. بالغ بر ١٦٠ دستگاه رادیولوژی از آنالوگ به دیجیتال ارتقا یافتهاند و ارتقای سایر دستگاهها نیز در دستور کار قرار دارد.
نتایج نظرسنجیهای به عمل آمده طی سالهای ٩١ تا ٩٥، حاکی از سیر صعودی میزان رضایتمندی مراجعان به مراکز درمانی ملکی است که از میانگین ٦٢/٨٠ به میزان ٢٠/٨٥ درصد رسیده و نشانگر هدفگذاریهای صحیح، برنامهریزیهای مناسب و اجرای مطلوب برنامهها است. بدیهی است این دستاورد بزرگ، نتیجه تشریک مساعی تمامی ارکان و سطوح در ستاد و صف سازمان بوده و افتخار آن به همه همکاران عزیز تعلق دارد. ضمن شکرگزاری به درگاه ایزد منان بابت این توفیق بزرگ، از تلاشهای متعهدانه و خالصانه یکایک همکاران گرامی تشکر و قدردانی کرده و سالی سرشار از سلامتی و بهروزی برای همه عزیزان آرزو میکنم.
خدمات درمانی تامین اجتماعیدکتر محمدعلی همتیسازمان تامین اجتماعی