
عدالت جنسیتی پیش شرط مقابله با فقر
به گزارش موسسه آکسفام، دستیابی به عدالت جنسیتی و رفع نابرابری زنان، برای مقابله با فقر در جوامع ضرورت دارد.
به گزارش موسسه آکسفام، دستیابی به عدالت جنسیتی و رفع نابرابری زنان، برای مقابله با فقر در جوامع ضرورت دارد.
ترجمه از آزاده شعبانی
منبع: آکسفام
تامین ۲۴/ به گزارش موسسه آکسفام، تبعیض نظام مند علیه زنان هم دلیل و هم نتیجه نابرابری است که این نابرابری خود از فقر نشات می گیرد. علاوه بر این، تبعیض و نابرابری علیه زنان، می تواند به وسیله عوامل دیگری چون طبقه، قومیت، سوگیری های جنسیتی و سنی و نیز اشکال دیگر بنیاد گرایی ها و تعصبات مذهبی، تشدید شود.
علی رغم اینکه شناخت گسترده ای نسبت به حقوق زنان، برای دستیابی به عدالت اجتماعی و پیشرفت در تامین این حقوق، به طور گسترده ای، طیِ دهه های اخیر به رسمیت شناخته شده است، اما کماکان زنان با نقض حقوقشان روبه رو هستند. به همین دلیل هم وجود نابرابری شدید در سراسر جهان، تاثیر بسیار زیادی روی زندگی آنان داشته است.
فقر در زندگی زنان، تاثیرات مشخص و شدیدی داشته است. موقعیت نابرابر زنان در جامعه به این معناست که آنها دارای قدرت، ثروت و مالکیت کمتری هستند و نیز از مصونیت در برابر خشونت، دسترسی به آموزش، بهداشت و درمان و فضاهای سیاسی نیز بی بهره اند.
آخرین اطلاعات به دست آمده در گزارشِ نهاد زنان سازمان ملل متحد(UN WOMEN) به شرح زیر است:
موسسه آکسفام بر عدالت جنسیتی، به مثابه دستیابی به برابریِ کامل و نیز تساوی در حقوق میان زنان و مردان در تمامی حوزه های زندگی تاکید دارد که منجر به تساوی و برابری میان زنان و مردان می شود که سیاستگذاری ها، ساختارها و تصمیم گیری ها را بازتعریف کرده و آنها را تعین می بخشد که چنین اتفاقی بر کل جامعه به مثابه یک کل تاثیر می گذارد.
این بدین معناست که برابری جنسیتی نه تنها برای بهبود قانونگذاری و سیاست گذاری ها، ضروری است بلکه همچنین جوامع را از طریق ایجاد یک سری تغییرات گسترده در نگرش ها و باورهای موجود درباره روابط قدرتی که میان دو جنس وجود دارد، تغییر داده و دگرگون می کند.
آکسفام در پی یک جهان امن و عادلانه است که در آن در تمامی ابعاد زندگی شان دارای قدرت باشند و یک زندگی عاری از خشونت داشته باشند. موسسه آکسفام بر این باور است که فقر و فقدان قدرت زنان، اجتناب پذیر است و می تواند به وسیله شهروندان فعال و موسسات مسئول و پاسخگو، محدود شود. هنگامی که زنان قادر به گزینش و عمل به انتخاب های خود باشند و یک کنش جمعی را سامان دهند و همچنین نهادهای مختلف، نیازها و منافع زنان را در دستور کار قرار دهند، عدالت جنسیتی تحقق خواهد یافت.
به همین دلیل هم این مساله حائز اهمیت است که زنان در زمینه پرورش نوع نگاه و راهبردهایشان برای تغییر و ایجاد سازمان ها و جنبش هایی مورد حمایت قرار گیرند که برای تصدیق و تصریح این مساله مورد نیاز هستند که دستیابی به حقوق زنان، یک بنیان اساسی برای تحصلِ تمامی اهداف توسعه است.
طرح راهبردی ما (طی سال های 2013 تا 2019) بر این مبناست که تا سال 2019، زنان فقیرتر و به حاشیه رانده، خواهند توانست: