
اعزام نیروی کار به پرکششترین اقتصاد اروپا
ایران میخواهد به ایرلند نیروی کار بفرستد. هرچند عدهای انتقاد میکنند که چرا باید نیروی کار ما به خارج از کشور گسیل شود.
ایران میخواهد به ایرلند نیروی کار بفرستد. هرچند عدهای انتقاد میکنند که چرا باید نیروی کار ما به خارج از کشور گسیل شود.
تامین ۲۴/ میگویند این افراد سرمایههای انسانی کشور هستند و در صورت خروج از کشور، تمام پولهایی که صرف تحصیل و پرورش آنها شده،ممکن است به باد رود. اما نکته اینجاست که در تمام 10 سال گذشته، دانشگاههای کشور نیروی تحصیلکرده به بازار کار پمپاژ کردهاند و دولت هرچقدر هم اشتغالزایی داشته باشد، با این حجم از نیروی کار، راه به جایی نمیبرد. علاوه بر این، کشور در رکود به سر میبرد و نمیتوان برای افزایش ناگهانی نرخ اشتغال در اقتصاد ایران راهحلی معجزهآسا پیشنهاد و اجرا کرد. بنابراین یکی از راهکارهای اقتصادی که برخی کشورها در پی میگیرند، گسیل نیروی کار به خارج از کشور است. از یک سو، سرریز نیروی کار اقتصاد ایران کاهش مییابد، از سوی دیگر کشوری مثل ایرلند که جویای نیروی کار است، اشباع میشود. به این ترتیب مزیتی دوسویه میان دو اقتصاد آسیایی و اروپایی ایجاد میشود. در گزارش پیش رو، علاوه بر اشاره به چندوچون قرارداد جدید ایران و ایرلند در جهت تزریق نیروی کار به این کشور اروپایی، وضعیت اقتصادی ایرلند با نگاهی به آمارهای دو پایگاه تحلیلگر اقتصادی بررسی میشود.
نیروی کار ایرانی در استخدام گردشگری ایرلند
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی کاریابیهای بینالمللی ایران شرایط متقاضیان اعزام به کشور ایرلند را اعلام کرده است. حسن کرباسی با تشریح مفاد سند همکاری میان ایران و ایرلند، که در دوم مهرماه سال جاری بین بخش خصوصی دو کشور در محل سفارت کشورمان در دوبلین ایرلند امضا شد، میگوید: «افراد واجد شرایط و متقاضی اعزام پس از ورود به ایرلند و گذراندن دورههای آموزش زبان و فراگرفتن حرفههای آشپزی و هتلداری و زیرمجموعه این رشتهها در بازار کار ایرلند مشغول به کار خواهند شد.» رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی کاریابیهای بینالمللی ایران (اصکابا) ادامه میدهد: «نیروهای اعزامی پس از پایان مرحله اول، در صورت رضایت کارفرما، میتوانند ضمن تمدید قرارداد خود در بازار کار این کشور مشغول به کار باشند.» کرباسی صنعت گردشگری و اقتصاد قوی کشور ایرلند را مهمترین شاخصههای آن دانست که نیروهای خارجی شاغل در آن میتوانند پس از مراجعت به کشور خود و با توجه به دورههای آموزش فراگرفته و اشتغال در ایرلند ضمن انتقال تجربه خود بهراحتی جذب بازار کار داخلی شوند.
چرا ایرلند؟
سوال اینجاست که چرا بین این همه کشور در پنج قاره، مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کشور ایرلند را انتخاب کردهاند. کمی به آمارهای بینالمللی نگاه کنیم و ببینیم اوضاعواحوال ایرلند در شاخصهای اقتصادی چگونه است. شاید باورتان نشود، اما رشد اقتصادی کشور ایرلند فقط در سال 2015 معادل 26 درصد بوده است. آمار واقعا خیرهکنندهای است. این آمار بانک جهانی است، اما خود این بانک آمار دیگری هم برای رشد اقتصادی ایرلند دارد و آن رشد 10 درصدی است. به هر حال هر کدام از این اعداد درست باشند، نشاندهنده رشد بالای اقتصاد ایرلند است. این در حالی است که جمعیت این کشور اروپای غربی تنها 6/4 میلیون نفر است. به این ترتیب سرانه تولید ناخالص داخلی ایرلند معادل 61 هزار دلار در سال است؛ رقمی معادل 237 میلیون تومان در سال یا 19 میلیون و 825 هزار تومان در ماه. اقتصاد ایرلند هماکنون پویاترین اقتصاد اروپاست؛ دقیقا خلاف آنچه در مورد یونان شاهد هستید. ملاک دیگر ارزیابی نرخ اشتغال است. بر اساس آمارهای بانک جهانی در سال 2015، نرخ اشتغال افراد بالای 15 سال ایرلند 53 درصد است. بر اساس آمار پایگاه تحلیلی اقتصادی Trading Enonomics، نرخ بیکاری کل جمعیت این کشور در سال 2016 تنها 2/7 درصد بوده است. فکر میکنید آمارها درباره ایران چه میگویند؟ بر اساس آمارهای بانک جهانی، در سال 2015 تنها 6/39 درصد افراد بالای 15 سال ایرانی سر کار رفتهاند. بر اساس آمارهای Trading Economics، نرخ بیکاری ایران در سال 2016 معادل 2/12 درصد گزارش شده است. آمار بیکاری سال 2016 ایرلند را بگذارید کنار بیکاری 10 درصدی در فرانسه، 3/10 درصدی در اتریش، 1/8 درصدی فنلاند، 1/23 درصدی یونان، 6/11 درصدی ایتالیا، 5/10 درصدی پرتغال، 19 درصدی اسپانیا و 3/11 درصدی ترکیه، نتیجه میگیرید که واقعا اقتصاد ایرلند با نرخ پایین بیکاری و نرخ رشد بالا، به نیروی کار جدید نیاز دارد. بر این اساس ظرفیتهای اقتصاد ایرلند موجب شده مدیران حوزه کار کشور به فکر ارسال نیروی کار مازاد اقتصاد ایران به ایرلند بیفتند.
منبع: هفته نامه آتیه نو