رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور گفت: هرساله بحث حقوق و دستمزد طبق ماده ۴۱ قانون کار و تبصره های ۱ و ۲ آن پیگیری می شود. در حال حاضر نیز کارگروه دستمزد برای اعلام دستمزد سال۹۶ تشکیل شده و در حال برگزاری جلسات مزدی است .
تامین۲۴/ فتح الله بیات افزود: سبد معیشت کارگران مهم ترین موضوع مطرح در برنامه جامعه کارگری در ارتباط با تعیین دستمزد سال96 است و امیدواریم برگزاری نشست های تخصصی در کارگروه مزدی، به ویژه نشست های جامعه کارگری و کارفرمایی منجر به کاهش فاصله حداقل شود .
وی در خصوص موضوع های مطرح درباره منطقه ای شدن دستمزد نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی از مناطق کشور هزینه های بیشتری برای زندگی می پردازند و برخی دیگر هزینه کمتر و درآمد بیشتری دارند، برآورد و لحاظ این هزینه ها در دستمزد سال آینده را به عنوان منطقه ای شدن دستمزد مطرح می کنند .
بیات در گفتگو با تامین24 تصریح کرد: در مبحث منطقه ای شدن دستمزد باید این نکته در نظر گرفته شود که در شهرستان های کوچک، تولید و رونق اقتصادی مانند کلانشهرها وجود ندارد و با توجه به موضوع های مذکور بهتر است که این کار مهم با کارشناسی های لازم ، پیش رفته و در نهایت منجر به تصمیم گیری شود تا از تضییع حقوق کارگران جلوگیری به عمل آید .
این فعال کارگری ادامه داد: در بحث منطقه ای شدن دستمزد امکان چندگانگی پرداخت و تبعیض در حقوق و دستمزد وجود دارد و نیاز به انجام کار کارشناسی و تخصصی بیشتر در این زمینه احساس می شود .
فتح الله بیات اضافه کرد: بحث منطقه ای کردن دستمزد موضوع تازه ای نیست و در سال های گذشته نیز مطرح شده و به نتیجه خاصی منتج نشده است. از این رو، در جلسات کارگروه مزدی به لحاظ جلوگیری از تبعیض، به ماده 41 قانون کار استناد شده و سبد معیشت خانواده کارگری که در بند 2 ماده مذکور اشاره شده است مورد توجه قرار می گیرد .
وی گفت : ماده 41 قانون کار به نرخ تورم منتشر شده از مرکز آمار یا بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار که تامین کننده معیشت خانواده 3.5 یا 4 نفره است استناد می کند .
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور گفت: امیدواری جامعه کارگری این است که با برگزاری نشست های مورد نظر، دولت و کارفرما مساعدت بیشتری نسبت به تعیین دستمزد سال آینده داشته باشند تا کارگران به حداقل های تامین معیشت و زندگی خانواده خود دست پیدا کنند .
بیات افزود: با توجه به اینکه جامعه کارگری بیش از 40 میلیون نفر را در کشور شامل می شود، اگر دارای توان و قدرت خرید بالاتری نسبت به شرایط امروز باشند می توانند در تولید و درآمدهای ملی و داخلی تاثیرگذار باشند .
کاهش فاصله حداقل دستمزد و خط فقر با محاسبه پلکانی
فتح الله بیات اظهار کرد: با عنایت به این موضوع که پرکردن فاصله ایجاد شده مابین حداقل دستمزد و خط فقر در یک دوره یکساله امکان پذیر نیست و با در نظر گرفتن خط معیشت که 812 هزار تومان تا حدود 3 میلیون تومان است ، اگر محاسبه حقوق و دستمزد به شکل پلکانی انجام شود، این فاصله به کمترین حالت ممکن ظرف 3 یا 4 سال آینده خواهد رسید .
وی ادامه داد: جامعه کارگری انتظار دارد که کارگروه مزدی، شورای عالی کار و دست اندکاران و تصمیم گیرندگان امر، موضوع های مربوطه را در نظر گیرند تا قدرت خرید جامعه کارگری افزایش پیداکند و در رونق اقتصادی و تولید ملی تاثیرگذار باشد .
تاثیر زمان اعلام دستمزد بر مباحث تورمی و افزایش نرخ اقلام
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور گفت: با توجه به اینکه موضوع های روانی اعلام دستمزد سال آینده ممکن است که در مباحث تورمی و افزایش نرخ اقلام تاثیرگذار باشد، معمولاً پس از برگزاری جلسات کارگروه مزدی، حداقل دستمرد در روزهای پایانی سال اطلاع رسانی می شود .
بیات افزود: همواره از لحاظ حقوق و دستمزد یکسال عقب هستیم و زمانی که حقوق و دستمزد سال آینده اعلام می شود با در نظر گرفتن تورم اعلامی سال جاری است و در واقع تورم سال آینده در حقوق و دستمزد اعلامی اعمال خواهد شد و این موضوع نیز زیان مضاعفی از لحاظ حقوقی برای جامعه کارگری است .
اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشورتامین ۲۴سبد معیشت کارگرانفتح الله بیاتکاهش فاصله حداقل دستمزد و خط فقرمحاسبه پلکانی دستمزدمنطقه ای شدن دستمزد