
پیامدهای منفی ۴ میلیون اشتغال پنهان
یک فعال کارگری در گفت و گو با تامین ۲۴ پیامدهای منفی ۴ میلیون اشتغال پنهان برای کارگران، تامین اجتماعی و صنعت و اقتصاد کشور را تشریح کرد.
یک فعال کارگری در گفت و گو با تامین ۲۴ پیامدهای منفی ۴ میلیون اشتغال پنهان برای کارگران، تامین اجتماعی و صنعت و اقتصاد کشور را تشریح کرد.
تامین۲۴/ غلامرضا عباسی گفت: در کشور ما تعداد کارگران پنهان حدوداً ۴ میلیون تخمین زده شده است که وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در همین ارتباط این عدد را به صورت تقریبی ۷ میلیون نفر دانسته اند .
عباسی افزود: این نکته نیز حائز اهمیت است که این کارگران تقریبا 40 درصد جامعه کارگری را شامل می شود .
وی با اشاره به اینکه کارگری پنهان در اقتصاد غیر رسمی معنی پیدا می کند، اضافه کرد: این موضوع صرفاً در کشور ما مطرح نیست و حتی در کشورهای پیشرفته هم کارگری پنهان در قالب اقتصاد غیر رسمی فعال است .
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اظهار کرد: در همه کشورها کارگرانی هستند که به صورت غیر رسمی کار می کنند و هدف از بکارگیری آنها فرارهای مالیاتی و عدم پرداخت حق و حقوق قانونی کارگران است که در این حوزه طبق هیچ گونه استانداردی کار صورت نمی گیرد .
غلامرضا عباسی در گفتگو با تامین24 گفت: اولین آسیب وارده به کارگران پنهان این است که حق و حقوق قانونی آنان در این مدل کار، به صورت کامل پرداخت نمی شود و تحت حمایت تامین اجتماعی هم قرار نمی گیرند و این قضیه ارتباطی به سازمان تامین اجتماعی ندارد، بلکه علت این مساله، فرار کارفرمایان این قشر از بیمه کردن آنها است .
وی ادامه داد: کارگران پنهان در محیط هایی فعال هستند که در معرض دید بازرسان تامین اجتماعی، وزارت کار و بازرسان دولتی قرار نمی گیرند و این آسیبی است جدی از لحاظ منابع درآمدی به سازمان تامین اجتماعی؛ چنانچه این کارگران تحت حمایت تامین اجتماعی قرار گیرند، جدای از حمایت های قانونی از طرف این سازمان، منابع درآمدی جدیدی برای تامین اجتماعی نیز ایجاد خواهد کرد.
این فعال کارگری گفت: نمونه دیگر مشکلات این قشر کارگری این است که در زمان ایجاد مشکلات کاری به علت اینکه نام و نشانی از آنان در سازمان های حمایتی کارگری به ثبت نرسیده است، طبیعتاً حمایتی از این کارگران و خانواده های آنان صورت نخواهد گرفت .
عباسی اضافه کرد: کارگاه هایی که کارگران پنهان در آنها مشغول فعالیت هستند، اغلب کارگاه های کوچک بشمار می آیند که به صورت غیررسمی فعالیت دارند و پس از شناسایی به راحتی نقل مکان می کنند .
وی تصریح کرد: مسئله دیگر در خصوص این نوع کارگاه ها، این است که با توجه به فرار آنها از هرنوع قانون و استانداردهای موجود، تولیدات و خدمات آنان نیز دارای کیفیت و استاندارد لازم نیست و این موضوع به تولیدات و خدمات تحت حمایت قانون و استاندارد آسیب وارد می کند و توزیع اینگونه محصولات در سطح کشور و استفاده مردم از آنان باعث ایجاد نارضایتی عمومی می شود.
غلام رضا عباسی افزود: کانون عالی انجمن صنفی کارگران و دیگر نهادهای کارگری به دنبال شناسایی و شناسنامه دار کردن تمامی کارگران سطح کشور از جمله کارگران پنهان است تا اینکه آنان تحت حمایت سازمان های حمایتی کشور از جمله سازمان تامین اجتماعی و قانون کار قرار گیرند .
وی با بیان اینکه از کارگران پنهان با نام زیر پله ای نیز یاد می شود، گفت: دولت، کانون های کارفرمایی و تشکل های کارگری باید همت کنند تا به کمک هم مشکلات این دسته از کارگران حل و فصل شود .