چالش اصلی صندوقهای بازنشستگی و تامیناجتماعی در حال حاضر، پیشی گرفتن مصارف بر منابع آنهاست. متاسفانه در شرایط کنونی، شاهد ناپایداری صندوقها هستیم بهطوریکه در اجرای تعهداتشان با مشکلات فراوانی روبهرو هستند.
تامین ۲۴/ چالش اصلی صندوقهای بازنشستگی و تامیناجتماعی در حال حاضر، پیشی گرفتن مصارف بر منابع آنهاست. متاسفانه در شرایط کنونی، شاهد ناپایداری صندوقها هستیم بهطوریکه در اجرای تعهداتشان با مشکلات فراوانی روبهرو هستند.
چالشهای اساسی صندوق تامیناجتماعی از مواردی است که در برنامه ششم توسعه مورد توجه دولت است و البته حل این چالشها که ریشه در برخی تصمیمات بیرون از سازمان دارد، از مسئولیت و توان مدیران سازمان خارج است و عزم و توان ملی را میطلبد.
لازم است منابع مهم و پایداری به صندوقهای تامیناجتماعی تزریق و انضباط مالی بیشتری ایجاد شود و هیچ تعهدی بدون در نظر گرفتن توان صندوق بر دوش سازمان گذاشته نشود.
حوزه درمان تامیناجتماعی هم در سالهای اخیر بهشدت تحت تاثیر طرح تحول نظام سلامت قرار گرفته است و چالش تامین منابع طرح تحول، به چالشهای قبلی و همیشگی حوزه درمان تامیناجتماعی اضافه شده است.
علت اینکه طرح تحول نظام سلامت در دستور کار دولت قرار گرفت، این بود که شاخصهای سلامت در کشور ما بهشدت افت کرده بود و حتی در بین کشورهای منطقه نیز وضع مطلوبی نداشتیم. لذا طرح تحول سلامت بهدرستی در دستور کار دولت قرار گرفت؛ اما مشکل پیشآمده آن است که برای این طرح، منابع مالی پایدار پیشبینی نشده و از سوی دیگر بر مصارف درمانی در حوزه سلامت نیز نظارت کافی صورت نگرفته است. این دو مسئله بهنوبه خود موجب پیشی گرفتن مصارف بر منابع بخش درمان و درنتیجه فشار بر صندوق تامیناجتماعی است.
مسلم است که طرح تحول سلامت با وضعیتی که تا به حال داشته قابل ادامه نیست و در این طرح میبایست بازنگری شود. باید توجه داشت که تزریق منابع مستقیم به حوزه وزارت بهداشت کار صحیحی نیست، و این تزریق مالی باید از طریق سازوکارهای بیمهای انجام شود. همچنین بسیار ضروری است که بر مصارف درمانی در مراکز بهداشتی- درمانی و بیمارستانها نظارت قویتر و موثرتری صورت گیرد.
منبع: هفته نامه آتیه نو - شماره ٨٤
دکتر امین فخرسازمان تامین اجتماعیمدیردرمان تامین اجتماعی استان کرمان