
چشم انداز روشن از ورود تامین اجتماعی به بورس با پرتفوی بهینه
معاون توسعه موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی بر نقش کلیدی پرتفوی بهینه در خروج سازمان تامین اجتماعی از بنگاه داری تاکید کرد.
معاون توسعه موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی بر نقش کلیدی پرتفوی بهینه در خروج سازمان تامین اجتماعی از بنگاه داری تاکید کرد.
گفت و گو : مهین داوری
تامین ۲۴/معاون توسعه موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری اقتصادی این سازمان گفت: اگر سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سیستم اجتماعی مدنظر قرار گیرد، با توجه به پیچیدگی یک سیستم اجتماعی برای بررسی آن می طلبد که هدف و ساز و کاری که بر آن سیستم حاکم است را شناسایی کرد.
نعمت اله علیپور در گفت و گو با تامین 24 هدف اصلی سازمان تامین اجتماعی را ارایه خدمات بیمه های اجتماعی، بازنشستگی و درمان عنوان کرد و ادامه داد: رسالت اجتماعی تامین اجتماعی به هدفش معطوف است و اقتصادی بودن سازمان، ساز و کارها را مدنظر دارد.
وی سرمایه گذاری را یکی از ساز و کارهای تامین مالی و اقتصادی تامین اجتماعی خواند و افزود: تامین اجتماعی بر اساس میزان مخاطبان خود باید سیاست های خاصی در حوزه سرمایه گذاری اتخاذ کند و اگرچه ورود سازمان به بنگاه داری از سر ناگزیری بوده است، اما ادامه فعالیت در این بخش نباید به هدف اصلی سازمان تبدیل شود که اگر دغدغه اصلی شود سازمان به خطا رفته است.
علیپور «حکمرانی شرکتی» را از اصول مهم بنگاه داری خواند و گفت: در حکمرانی شرکتی رعایت حقوق ذی نفعان مختلف از اولویت های اصلی است که این مهم در صورت نادیده گرفته شدن لطمه جدی وارد می کند.
علیپور با اشاره به شرایط موجود در شرکت های سرمایه گذاری تامین اجتماعی گفت: با نگاهی اجمالی به این شرکت ها می توان دریافت عدم شفافیت و محاسبه پذیری، بنگاه داری را به عرصه ای برای حفظ ملاحظات برخی از ذی نفوذانی که حتی گاه صاحب سهم هم نیستند، تبدیل کرده است و ادامه این روند معیوب و ناکارآمد بنگاه داری نه تنها سازمان تامین اجتماعی را از ایفای نقش اصلی باز می دارد، بلکه متاسفانه در نهایت به از دست رفتن حقوق ذی نفعان خواهد انجامید.
وی تصریح کرد: شاید ضرورت کاهش فسادهای ساختاری در شرکت ها یکی از دلایل تصمیم هیات مدیره شستا در خصوص خروج سازمان تامین اجتماعی از بنگاه داری بوده است که البته تحقق این مهم نیازمند بررسی های لازم و کار کارشناسی است .
وی ورود به بازار سهام را در نقدپذیری سرمایه موثر دانست و ادامه داد: حال که بناست سازمان از بنگاه داری فاصله بگیرد باید با محاسبه و برآورد دقیق شرایط حاکم بر بازار موجود و ارزیابی میزان سرمایه خویش، مناسب ترین و بهترین روش را برای ورود به عرصه سهام اتخاذ کند که البته گاهی حتی با بررسی های موجود به دلیل نوسانات در بازار و اقتصاد کشور، سازمان با چالش های غیر مترقبه مواجه خواهد شد که باید برای این موارد پیش بینی نشده نیز سیاست و رویکرد درست مدنظر داشته باشد.
علیپور تاکید کرد: در صورت تدوین پرتفوی بهینه، می توان چشم انداز امیدبخش و روشنی از ورود سازمان به بازار سهام متصور شد.
بر اساس تصمیم اعضای هیات مدیره شستا در ماه گذشته، محدودیت در بنگاهداری و ورود به بازار سرمایه، هدف نهایی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی اعلام شده است و قرار است این شرکت از بنگاهداری خارج شود.