هفتاد و هشتمین شماره هفته نامه آتیه نو، تنها نشریه تخصصی بیمه های اجتماعی در ایران با مطالبی خواندنی در خصوص معیشت و رفاه اهالی قلم، درمان بیمه شدگان، چالش های امنیت تبادل اطلاعات در تامین اجتماعی و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه های رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ منتشر شد.
تامین۲۴/ در این شماره از «آتیه نو» در داستان جلد به مبحث نگاه صنفی به وضعیت معیشت، رفاه و خوشی ها و ناخوشی های اهالی قلم پرداخته شده است.
درمان بیمه شدگان تعهدی اخلاقی و الزامی ، دوپینگ در دوران بیکاری ، چگونگی توانمندسازی زنان روستایی و روایت حضور تیم پزشکی بین المللی در بیمارستان شهید لواسانی جهت درمان کودکان بیمار نیازمند از دیگر موضوعاتی است که در جلد به آن اشاره شده است.
روز و روزگار روزنامه نگاران
در این شماره از هفته نامه « آتیه نو» نگاه های صنفی به وضعیت معیشت ، رفاه و خوشی ها و ناخوشی های اهالی قلم مورد اشاره قرار گرفته است.
در این مطلب می خوانیم: دغدغههای مربوط به بیمه اشتغال کلافهمان میکند و کار به جایی رسیده که بسیاری از ما عطای بیمه را به لقایش بخشیدهایم و حتی تلاشی برای آن نمیکنیم. به همین خاطر است که دیدن روزنامهنگاری با 20 سال سابقه کار و 5 سال بیمه تامیناجتماعی برای ما عجیب نیست.
در حقیقت جمعههایی که همه در خانه هستند و به ناهار مفصل ظهر جمعه لبخند میزنند، گروهی پیدا میشوند که باید از کنار سفره پرشادی بگذرند و خود را به محل کار برسانند.
در جای دیگری از نوشته آمده است: برای خودمان که عجیب نیست اما به نظر میرسد به هر کسی میگوییم پولهای معوقهمان زندگیمان را تغییر میدهد، بهسختی آن را باور میکند. برایش عجیب است که چطور میتوان از کنار امنیت شغلی و زندگی آرام و تغییرهای ناگهانی گذشت و همچنان به این شغل ادامه داد.
دغدغه های درمانی مردم با ادغام بیمه ها حل نمی شود
دکتر محمدعلی همتی، معاون درمان سازمان تامیناجتماعی، تاکید دارد که ادغام حوزه درمان این سازمان با سایر بخشها، مشکلی از مردم را برطرف نمیکند و نباید تجربه ناموفق گذشته را در این رابطه تکرار کنیم.
بر اساس ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه و تبصره 2 آن، مراکز ملکی سازمان تامیناجتماعی بهصراحت از تجمیع بیمهها مستثنا شدهاند. به گفته همتی، «این تبصره براساس دلایلی در نظر گرفته شده و حاصل ارائه دیدگاههای کارشناسی است که در جای خود قابلبحث است. بر اساس تبصره 4 این ماده نیز سازمان تامیناجتماعی به طور کامل از ادغام با سایر بیمهها مستثنا شده و عملا سازمان تامیناجتماعی با این دو تبصره از ادغام مستثنا شده است.» نظر سازمان تامیناجتماعی در رابطه با پیشنهاد ادغام بیمهها، بازگشت به لایحه دولت است، زیرا دولت در لایحه برنامه ششم توسعه، چنین موضوعی را مطرح نکرده است.
در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، تفکیک وظایف مورد توجه قرار گرفته است. تولیت بر عهده وزارت بهداشت است، اما تفکیک وظایف ارائهدهنده و خریدار هم مورد توجه است. در حالی که هماکنون وزارت بهداشت هم فروشنده است، هم خریدار و هم تولیت این حوزه را بر عهده دارد.»
همچنین غلامرضا عباسی، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، از زاویه دیگری به موضوع نگاه میکند و به آتیهنو میگوید: «در شرایطی که کارگران بخشی از حقوق ماهیانه خود را برای بهرهمندی از خدمات درمانی تحت عنوان حقبیمه پرداخت میکنند، سوال اینجاست که چرا باید صندوقهای دیگر، که بیمهشدههایش حقبیمه کمتری برای درمان پرداخت میکنند، در منابع صندوق درمان کارگران شریک باشند.
اینجا قلب بچه ها بهتر می تپد
این روایت حضور تیمی از پزشکان بینالمللی است که در بیمارستان شهید لواسانی به کمک کودکان بیمار شتافتند.
در این مطلب آتیه نو آمده است:
پیام این بود: «10 تا 21 آبانماه، یک تیم جراحی قلب اطفال بینالمللی در بیمارستان شهید لواسانی به طور رایگان کودکانی را که نیاز به عمل قلب دارند جراحی میکنند. لطفا اگر کودک بیماری را میشناسید معرفی کنید.» این پیام دستبهدست در تلگرام و شبکههای اجتماعی چرخید تا به دست خانوادههایی برسد که توان پرداخت هزینه عمل کودکشان را نداشتند.
در مطلب به این نکات اشاره شده است: معلم ورزش نفهمید پسرم بیماری قلبی دارد ، اولویت با بچههایی است که نیاز فوری به عمل دارند ، شادی مادر بعد از عمل فرزند ، پاییز سرخهحصار و قلبهایی که منتظر شفا ماندهاند .
گفتنی است بیمارستان شهید لواسانی از بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی و متعلق به بیمه شدگان این سازمان است .
دوپینگ در دوران بیکاری
در این مطلب آتیه نو بدین گونه مبحث بیمه بیکاری اشاره شده است:
این یک واقعیت است؛ چه خوشمان بیاید چه نیاید. نرخ بیکاری در کشورمان هنوز 3/11 درصد است و هنوز نتونسته ایم میان تقاضا کار و فرصت های اشتغال، تعادل ایجاد کنیم. علاوه بر این، بخشی از فارغالتحصیلانی که در 10 سال گذشته از دانشگاهها روانه بازار کار شدهاند، مدتهاست در صف اشتغال منتظر ماندهاند. از آن سو وضعیت اقتصاد کلان در چند سال گذشته و اوضاع و احوال نهچندان مساعد صنایع و کارگاههای کوچک و بزرگ، باعث بیکاری برخی از شاغلان شده است و بسیاری از این جمعیت بیکار، یک مفهوم حقوقی و حسابداری را شنیده و متقاضی دریافت «بیمه بیکاری» هستند.
9 میلیون نفر تحت پوشش بیمه اجباری تامین اجتماعی، بیمه بیکاری به چه افرادی تعلق می گیرد؟ تعریف افراد بیکار در قانون و مبلغ مقرری بیمه بیکاری از دیگر مباحثی است که در این مطلب به آن اشاره شده است .
درمان بیمه شدگان ؛ تعهدی اخلاقی و الزامی
آتیه نو در ارتباط با جزئیات و حواشی طرح تجمیع بیمه ها و بررسی ارتباط سلامت و توسعه با تبیین نقش و رسالت بیمه های اجتماعی در ارتباط با این مفاهیم میزگردی را با حضور رضا امیدی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، میکائیل عظیمی از کارشناسان حوزه رفاه و تامین اجتماعی و امیرعباس فضایلی کارشناس بین المللی درمان ترتیب داده است که برخی از مطالب این میزگرد را در ذیل می آوریم:
اظهارنظرها و موضعگیریها بر سر طرح تجمیع بیمهها هرروز ابعاد تازهای به خود میگیرد. طرحی که روایت غالب آن یکپارچه شدن مدیریت منابع مالی سازمانهای بیمهگر و انتقال آن به وزارت بهداشت است و روایت عینیتر اما نگرانکنندهتر آن جدایی بخش درمان سازمان تامیناجتماعی است.
برخی اظهارنظرهای عجیب و بعضا غیرمنطبق با واقعیت است که سایه سنگین خود را بر ارکان و تاروپود نظام سلامت و نظام بیمههای اجتماعی کشور انداخته است. غیرکارشناسی بودن طرح، عدم همخوانی با قوانین و اسناد بالادستی و تضییع حقوق ذینفعان ازجمله دلایلی است که مسئولان و فعالان حوزه تامیناجتماعی از آنها برای بیان مخالفت خود با طرح تجمیع استفاده میکنند.
میکائیل عظیمی: در ایران بیمههای اجتماعی در دهه 30 و 40 از زاویه درمان شروع میشود. در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز به لحاظ تاریخی پیوند بین درمان و بیمههای اجتماعی بسیار پررنگ بوده است .
رضا امیدی: وزارت بهداشت وزارتخانهای اجتماعی است که حداکثری از ذینفعان باید در آن نقش داشته باشند. در حالی که وزارت بهداشت و درمان در کشور ما بیشتر پزشکمحور است تا بیمارمحور .
امیرعباس فضایلی: هدف غایی نظام سلامت مشارکت عادلانه مالی افراد است که نیازمند اتخاذ استراتژیهای مناسب است.استراتژی دستیابی به هدف غایی نظام سلامت، توسعه بیمههای اجتماعی و درمانی است .
مطالب دیگر این شماره آتیه نو
مهاجرت پرستاران کمتر می شود اگر ...
راه اندازی سامانه اعلام درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور
تب و تاب استان ها برای رونق اقتصادی
چرا چین هنوز شریک تجاری مهم ایران است ؟
نزول و صعود ایران در شاخص فضای کسب و کار
جسارت ، کلید کار دانش بنیان
مهم ترین عامل موفقیت کسب و کار های جدید
اعتراض سازمان تامین اجتماعی به حکم سعید مرتضوی
تجمیع بیمه ها یا پای برهنه در سرزمین پرخار
پوشش ناهمگون بیمه دندانپزکی در جان
جای خالی منصورخان
بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات
و . . .
تامین ۲۴درمان تامین اجتماعیشماره ۷۸ آتیه نوطرح تجمیع بیمه هامعیشت و رفاه اهالی قلمنمایشگاه مطبوعات