ربیعی: چشم انداز روابط کار ایران و ساحل عاج را روشن می بینم
ربیعی: چشم انداز روابط کار ایران و ساحل عاج را روشن می بینم
عبدالله آلبرت تواکوس مایری، وزیرامورخارجه ساحل عاج امروز با دکترعلی ربیعی وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دوکشور دیدار و راه های گسترش همکاری میان دو کشور را بررسی کردند.
تامین ۲۴/به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی این نشست در محل وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و با حضور هیاتی از ساحل عاج و قائم مقام وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در امور بین الملل، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، مدیرعامل سازمان بازنشستگی کشوری، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و ...برگزار شد .
دکتر ربیعی در این نشست ضمن تشریح فعالیت سازمان ها، شرکت ها و بانک های زیرمجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی این گردهمایی را حائز اهمیت دانست و نسبت به آغاز دورجدیدی از مذاکرات میان دو کشور در تهران اظهارامیدواری کرد و گفت: چشم انداز روابط ایران و ساحل عاج را روشن می بینم .
وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ایران در منطقه کشوری با ثبات است و گسترش روابط جنوب جنوب به منظور پشت سرهم ایستادن در این دنیای پرتلاطم همواره برایم آرمانی بزرگ بوده و هست .
برگزاری کمیسیون مشترک با ساحل عاج
دکتر ربیعی پیشنهاد تشکیل کمیسیون مشترک با ساحل عاج را به منظور پیشبرد برنامه ها مطرح کرد و این امر با استقبال وزیر امور خارجه ساحل عاج روبرو و قرار بر این شد که این کمیسیون در اوایل سال 2017 و با محورهای انتقال دانش فنی از ایران به ساحل عاج در زمینه های تامین اجتماعی، صندوق های بازنشستگی کشوری، دارو، مسکن،گاز، انرژی، سیمان و ...تشکیل شود .
وی برخی از موارد مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه ساحل عاج را نیازمند مذاکرات طرفین در دستگاه های مرتبط و کارشناسان دانست و اضافه کرد: درفرصت باقی مانده برای تشکیل کمیسیون مشترک در سال 2017 ساز و کار موارد مختلف بررسی و در خصوص آن ها مذاکرات انجام خواهد شد .
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به درخواست وزیر امور خارجه ساحل عاج مبنی بر تبادل دانش در زمینه تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی و ...پیشنهاد اعزام گروهی به ساحل عاج و یا برعکس را مطرح و "تواکوس مایری" موافقت خود را دراین زمینه اعلام و اظهار کرد که طرفین جزئیات را در آینده ای نزدیک به اطلاع یکدیگرمی رسانند.
مشارکت بخش خصوصی
دکتر ربیعی گفت : بخشی از نیازهای شما را به واسطه هلدینگ ها و شرکت های زیرپوشش وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و دستگاه های مربوطه می توان انجام داد و بخش دیگری از آن ها را می توان با سرمایه گذاری در بخش خصوصی به سرانجام رساند . این پیشنهاد مورد توجه "تواکوس مایری" قرارگرفت .
دکتر ربیعی به رشداقتصادی بدون اشتغال در کشورمان اشاره واضافه کرد : تقویت اشتغال در دستورکار ما قرار دارد و ما به نظریه توانمند کردن انسان ها اعتقاد داریم وبه این منظور آموزش های مهارتی را سرلوحه کار خود قرارداده ایم و در این زمینه نیز آماده همکاری با شما هستیم .
در این نشست وزیرامور خارجه ساحل عاج سازمان دهی کاکائو را بسیار مهم دانست و گفت : اکنون مقر این سازمان درلندن است و درصورت عضویت کشورهایی مانند ایران، هندوستان و ترکیه والحاق آنان به سازمان کاکائو می تواند به" آبیجان" پایتخت پیشین کشور ساحل عاج منتقل شود و دکترربیعی از پیشنهاد اولیه پیوستن ایران به این سازمان استقبال کرد و افزود : دراین مورد می توانیم با تولید کنندگان کاکائو در ایران نیز وارد مذاکره شویم .
"تواکوس مایری" افزود : پیش از این به عنوان وزیربهداشت و وزیرحمل و نقل به ایران آمده ام وبرای تحکیم وتقویت روابط میان ساحل عاج و کشور شما همواره آماده ایم وتمام توان خود را دراین زمینه به کار می بریم .
وی کشور خود را از لحاظ وسعت یک ششم و از نظر جمعیت یک سوم ایران بیان کرد و گفت : ساحل عاج اکنون 40درصد کاکائوی دنیا را تولید می کند و دومین تولید کننده نارگیل در جهان به شمارمی رود و اولین مولد قهوه در دنیاست و درتمام زمینه های یاد شده به اضافه بادام زمینی می توان در آن سرمایه گذاری کرد .
وزیرامورخارجه ساحل عاج همچنین نسبت به همکاری با ایران در زمینه مواد اولیه ، انرژی ، ساخت مسکن ،کشاورزی، تولید کاکائو، حمل و نقل، اتوبوس و مینی بوس ...و نهادهای تحقیقاتی در زمینه های نام برده شده اظهار امیدواری کرد و گفت : ما خواستار کمک های شما در زمینه های نفتی و گازی هستیم .
"تواکوس مایری" ادامه داد : در زمینه تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی کشوری هم مایل هستیم از تجربیات شما در این زمینه ها بهره مند شویم وبانک های زیرمجموعه وزارتخانه شما می توانند به عنوان خط اعتباری جهت پیشبرد برنامه هایمان موثر باشند .
بر اساس این گزارش،تقویت صنایع دستی و توریسم از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود که موافقت شد در این زمینه نیز تصمیمات لازم گرفته شود . همچنین قرار بر این شد که دکتر ربیعی پس از جمع بندی مطالب با دکترمحمدجواد ظریف وزیرامور خارجه کشورمان مسائل مطرح شده در این نشست را ساماندهی کند .