تامین ۲۴/حبیب الله مسعودی فرید گفت: 10 هزار کودک در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند که همه آنان قابلیت واگذاری سرپرستی ندارند چراکه 85 تا 87 درصد کودکان در این مراکز ، دارای پدر و مادر مشخص هستند اما والدین آنان دارای مشکلاتی همچون زندانی شدن یا اعتیاد هستند.
وی در گفت و گو با ایسنا با بیان آنکه اجازه نداریم سرپرستی اینگونه کودکان را واگذار کنیم و قوه قضائیه نیز این اجازه را به ما نمی دهد تصریح کرد: علت این امر آنست که ممکن است والدین معتاد، اعتیاد خود را ترک کنند یا بعد از یک سال از زندان آزاد شوند و فرزندانشان بتوانند نزد آنان برگردند.
وی افزود: برای اینکه سرپرستی کودکی از خانوادهاش سلب شود ؛ پس از مشاهده موارد کودک آزاری و جرم و درصورت اصلاح نشدن خانواده ، سرپرسرستی کودک از آنان سلب میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین گفت: تلاش می شود تا کودکان به خانوادههای خود بازگردانده شوند ؛به طورمثال با حمایت موسسه های خیریه و مددکاران ، مادران معتاد بهبود یابند یا اینکه کودکان به خویشاوندان مورد صلاحیت سپرده شوند.
مسعودی فرید افزود: هرچند کودک زندگی زوج های بدون فرزند را بهتر می کند اما برای واگذاری سرپرستی کودک ، مصلحت کودک در اولویت است و واگذاری کودک بعد از بررسی های لازم انجام می شود.
وی اظهار کرد: در همه جای دنیا، نظارتهای ویژهای بر روند فرزندخواندگی انجام می شود و قوانین مشخصی برای آن وجود دارد ؛ هدف از فرزندخواندگی ایجاد زندگی بهتر برای کودک و پس از آن زندگی بهتر زوج های بدون فرزند است به این ترتیب نباید تصور شود که قرار است نوزاد بی سرپرست به خانواده ای داده شود که هنوز معیارهای لازم را ندارد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه گفت: اغلب خانواده های متقاضی فرزندخوانده، فقط کودک زیر یک سال می خواهند این در حالیست که تعداد اینگونه کودکان فوق العاده کم است؛ به عبارت دیگر تعداد کودکان رها شده یا دارای پدر و مادر نامشخص در مراکز نگهداری بهزیستی کم است.
وی افزود: اگر زوج های متقاضی فرزندخوانده ، سرپرستی کودکان 6 تا هفت سال را برعهده بگیرند، زمان انتظار آنان برای داشتن فرزندخوانده کمتر می شود.
فرید تصریح کرد: اغلب افرادی که به خرید کودک اقدام می کنند، طبق معیارهای قانون و بهزیستی، صلاحیت نگهداری کودک را ندارند و چون صلاحیت ندارند از راه غیرقانونی برای داشتن کودک، اقدام می کنند.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.