
ویژه نامه آتیه نو برای استان گلستان منتشر شد
ضمیمه استانی هفته نامه آتیه نو، ویژه استان گلستان، توسط موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه در ۱۶ صفحه منتشر شد.
ضمیمه استانی هفته نامه آتیه نو، ویژه استان گلستان، توسط موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه در ۱۶ صفحه منتشر شد.
تامین ۲۴/ استان گلستان با وسعتی معادل 204 هزار و 38 کیلومتر مربع، نزدیک به 3/1 درصد از وسعت کشور را فراگرفته و از نظر وسعت، نوزدهمین رتبه را در بین استانهای کشور به خود اختصاص داده است. به گفته مدیرکل تامین اجتماعی استان گلستان، این استان از چهار فرصت مهم در تقویت پیوندهای اقتصادی برخوردار است که عبارتند از عرصه فعالیتهای کشاورزی، عرصه خدمات گردشگری، عرصه مبادلات بازرگانی و عرصه انتقال فرآورده های نفت وگاز. علی اصغر نیک نیا، مدیرکل تامین اجتماعی استان می گوید: «استان گلستان در عرصه های عمده تولیدی - خدماتی در دو حوزه عمده فعالیت کشاورزی و گردشگری از پتانسیل درونی بالایی برخوردار است و در صورت تقویت زیرساختهای موردنیاز، دارای توان کافی برای ایفای نقش ملی، فراملی و منطقه ای است. این فعالیتها تقریبا تمام گستره استان را در برمی گیرند و از این نظر جریان مناسبی در تولید کالا و خدمات ایجاد می کنند.» وی در عین حال می افزاید: «البته برخی ویژگی های طبیعی و اجتماعی و نیز محدودیت های زیربنایی، آثار محدودکننده ای بر رشد و توسعه بلندمدت این استان دارند. مهمترین عامل در این میان، نرخ نسبتا بالای روستانشینی و غلبه کشاورزی سنتی با مقیاس کوچک است.» مشروح سخنان مدیرکل تامین اجتماعی استان گلستان را با تیتر «رشد 24 درصدی هزینه خدمات به بیمه شدگان گلستان» در ویژه نامه استانی آتیه نو بخوانید.
کارآمدی نظام تامین اجتماعی کلید توسعه پایدار است
تامین و تعمیق امنیت اجتماعی از وظایف مهم و کلیدی دولتها و زیربنای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همه کشورهاست و نقش تامین اجتماعی و بیمه های اجتماعی در تحقق امنیت اجتماعی، نقشی تاثیرگذار در جهان امروز است. محمود ربیعی، معاون توسعه منابع انسانی استانداری گلستان، با بیان این مطلب از تامین اجتماعی به عنوان کلید توسعه یاد می کند و می گوید: «تامین اجتماعی در همه ابعاد آن، نقش مهمی در امنیت اجتماعی دارد به نحوی که کارکردهای آن را می توان به حضور و مشارکت مردم در عرصه های مختلف سیاسی - اجتماعی از جمله راهپیمایی ها، انتخابات و دلبستگی های اجتماعی هم پیوند داد. به لطف خدا سازمان تامین اجتماعی در دولت تدبیر و امید توانسته است با رویکردی منطقی از نیروی کار صیانت کند که می توان این کارکرد را به وضوح در حمایت از جانباختگان معدن یورت آزادشهر و ارائه خدمات بیمه ای به موقع این سازمان به خانواده های آنان دید».
درمان بیمه شدگان گلستان، زیر ذره بین
دکتر احمد نصرتی طرح تحول نظام سامت را طرحی ارزشمند از سوی دولت یازدهم با هدف کاهش سهم پرداخت از جیب مردم در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی دانست و با تاکید بر این نکته که با کاهش سهم پرداخت از جیب مردم، در واقع سهم بیمه های درمان در پرداخت هزینه های سلامت مردم به شکلی تصاعدی افزایش یافته، تامین منابع پایدار برای استمرار اجرای موفق این طرح را پاشته آشیل آن می داند.
پیشتازی تامین اجتماعی در اجرای طرح تحول نظام سلامت
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی استان گلستان که همزمان رئیس بیمارستان تامین اجتماعی حکیم جرجانی گرگان نیز هست، همراهی و همکاری سازمان تامین اجتماعی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در اجرای طرح تحول نظام سلامت، ارزشمند ارزیابی می کند و معتقد است سازمان تامین اجتماعی در اجرای بندهایی از طرح تحول، حتی جلوتر از وزارت بهداشت و درمان حرکت کرده است. دکتر سید امیرحسین موسوی می گوید: «طرح تحول نظام سلامت که از دستاوردهای خوب دولت یازدهم است، باعث شد درد و رنج بیماران کمتر شده و دسترسی مردم به خدمات سلامت بهبود یابد. اجرای این طرح، پرداخت از جیب مردم را کم و نقش دولت و سازمان های بیمه گر در تامین هزینه خدمات درمانی را افزایش داد، درحالی که تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت، اغلب هزینه های درمانی را مردم از جیب خود می پرداختند». وی در عین حال تاکید می کند: «در تعامل با طرح تحول نظام سلامت، سازمان تامین اجتماعی هزینه های بسیار زیادی در بخش درمان غیرمستقیم خود متحمل شد اما همواره همراه و همگام با وزارت بهداشت حرکت و به اجرای این طرح کمک کرده است و انتظار می رود با توجه به مشکلات مالی سازمان تامین اجتماعی، در ادامه اجرای این طرح، فکری موثر برای تامین منابع پایدار برای اجرا آن شود.
بیمه های اجتماعی؛ پشتوانه نیروی کار
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان در خصوص وضعیت نیروهای فعال در سطح استان و اقدامات این اداره کل برای ایجاد اشتغال گفت: نکته ای که مهمتر از ایجاد اشتغال است و شاید کمتر به چشم بیاید، سیاستگذاری ها و اقدامات حمایتی از کارگران و کارفرمایان برای حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و اقتصادی به جامعه کارگری است. دکتر سعید مازندرانی افزود: اداره کل و مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان با همراهی و همدلی و درک بسیار خوب شرایط اقتصادی، نقش به سزایی در حفظ و صیانت از نیروی کار استان داشته اند.
بیمارستان گنبدکاووس قطب درمان بیماریهای گوارشی
بیمارستان تامین اجتماعی خاتم الانبیاء (ص) گنبدکاووس از تیپ بیمارستان های 256 تختخوابی سازمان تامین اجتماعی است که نمونه آن در شهرهای بوشهر و رشت احداث شده و در حال خدمت رسانی است. ساخت این بیمارستان از اوایل دهه هفتاد آغاز و در سال 75 به پایان رسید و بیمارستان در همان سال افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت. دکتر عبدالرحیم صاحب جمعی، رئیس بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) گنبدکاووس در گفت و گو با ویژه نامه استانی آتیه نو گفت: سازمان تامین اجتماعی با توجه به شیوع سرطان معدی و مری در استان گلستان، در این زمینه با دانشگاه علوم پزشکی همکاری می کند و درمان این بیماران در کلینیک اترک بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) گنبدکاووس انجام می شود.
حس خوب خدمت به مردم
در ویژه نامه استانی آتیه نو گزارشی از خدمات بیمارستان تامین اجتماعی خاتم الانبیاء گنبدکاووس درج شده که در آن بیماران و کارکنان بیمارستان گنبدکاووس از خدمات درمانی تامین اجتماعی می گویند. این بیمارستان در زمینی به مساحت ١٤ هکتار و با زیربنای ٣٣ هزار مترمربع در قسمت جنوبی شهرستان گنبدکاووس واقع شده است. این بیمارستان در بهمن ماه ١٣٧٥ با ٥٠ تخت ثابت توسط رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد و هم اکنون با داشتن ١٥٠ تخت ثابت، در زمینه ارائه خدمات درمانی به مردم و بیمه شدگان منطقه فعالیت می کند.
کاش بیمه اجتماعی همگانی شود
اداره کل تامین اجتماعی استان گلستان با دارا بودن 13 شعبه اصلی، 8 شعبه اقماری و 3 کارگزاری، به 244 هزار بیمه شده اصلی و بیش از 483 هزار نفر بیمه شده تبعی ارائه خدمت می کند. خبرنگار ویژه نامه استانی آتیه نو در سفر به این استان، به برخی از این شعب سر زده و با تعدادی از مراجعه کنندگان به این شعب گفت و گو کرده است که گزیده ای از دیدگاه های بیمه شدگان استان، درباره خدمات تامین اجتماعی را می توانید در این ویژه نامه بخوانید.
برنامه ریزی برای نوسازی بخشهای اورژانس
بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در استان گلستان، خدمات مورد نیاز بیمه شدگان و مستمری بگیران استان را در بخش درمان مستقیم، از طریق 9 مرکز درمانی ملکی شامل 2 بیمارستان، یک پلی کلینک،2 درمانگاه تخصصی، 3 درمانگاه عمومی و یک کلینک مستقل دندانپزشکی و در بخش درمان غیرمستقیم، توسط شمار زیادی از مراکز ارائه دهنده خدمات درمانی طرف قرارداد ارائه می دهد. در ویژه نامه استانی آتیه نو، با معاون مدیریت درمان استان نیز گفت و گویی انجام دادیم که در آن دکتر محمدرضا حسین پور زوایای بیشتری از خدمات درمانی ارائه شده در این استان را روشن می کند.
گفتگو با روسای شعب
در ویژه نامه استان گلستان با روسای چهار شعبه تامین اجتماعی در چهار شهر مختلف گفتگو شده است:
رئیس شعبه بندر ترکمن: دو برابر درآمد حق بیمه، هزینه می کنیم
رئیس شعبه بندرگز تشریح کرد: زمین های کشاورزی فاقد سند و مشکل پذیرش آنها به عنوان کارگاه
سرپرست شعبه تامین اجتماعی فاضل آباد اعلام کرد: یک شعبه کوچک و کارآمد برای بیمه شدگان فاضل آباد
رئیس شعبه یک گنبد کاووس: توسعه فعالیت های فرهنگی برای آشنایی با تامین اجتماعی ضرورری است
همسان سازی مستمریها مهمترین خواسته بازنشستگان است
محمدکوهستانی، رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمر یبگیران استان گلستان گفت: درخواست بازنشستگان این است که در
طی سالهای اجرای برنامه ششم، طرح همسان سازی حقوق مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نیز مانند بازنشستگان کشوری و لشکری اجرا شود. وی با اشاره به افزایش 5/14 درصدی مستمری حداقل بگیران و 5/12 درصدی مستمری سایر افراد گفت: ما الان بازنشسته هایی داریم که به علت کوتاهی و قصور خود یا کارفرمایشان در پرداختن حق بیمه، با 10 سال سابقه
بیمه پردازی بازنشسته شده و 280 تا 320 هزار تومان حقوق بازنشستگی می گیرند! رییس هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان گلستان با تاکید بر این که چنین بازنشسته ای با این مقدار حقوق، با بیشتر از 60 سال سن و با مسکن استجاری، یک فقیر واقعی است، گفت: خواستار این هستیم که مدیران محترم سازمان تامین اجتماعی به این افراد به نحوی کمک کنند تا بتوانند زندگی کنند.
بررسی 5/6 میلیون نسخه در یک سال کاری بزرگ است
با توجه به شمار افراد تحت پوشش خدمات درمانی تامین اجتماعی و ناتوانی مراکز درمانی ملکی این سازمان برای پاسخگویی به همه نیازهای درمانی بیمه شدگان و مستمری بگیران، این سازمان بخشی عمده از خدمات درمانی مورد نیاز بالغ بر 42.5 میلیون نفر افراد برخوردار از حمایتهای درمانی این سازمان را از طریق خرید خدمات درمانی از مراکز دولتی و خصوصی فعال و خوش سابقه تامین و به آنان ارائه می کند. در این بخش که اصطلاحا بخش درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی خوانده می شود، بیمه شده در مراجعه به پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد تامین اجتماعی، تنها بخشی از هزینه های درمان را تحت عنوان فرانشیز می پردازد. بیمه شدگان تامین اجتماعی همچنین در مراجعه به مراکز بستری غیرطرف قرارداد این سازمان، در ابتدا کل هزینه های درمانی را خود پرداخت می کنند اما می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد پزشکی تامین اجتماعی و طبق تعرفه های مصوب هیأت وزیران درخصوص خدمات پزشکی، بخشی از هزینه های درمانی پرداخت شده را تحت عنوان هزینه خسارات متفرقه دریافت کنند. در خصوص عملکرد دفتر اسناد پزشکی استان گلستان با دکتر رمضان زینلی، رئیس این دفتر گفت و گو کرده است.
مطالب دیگر ویژه نامه استان گلستان
در این شماره از ویژه نامه آتیه نو، علاقه مندان میتوانند مطالب متنوع دیگری را هم مطالعه کنند. عنوان برخی دیگر از مطالب ویژه نامه استان گلستان به این شرح است:
آمادگی خیرین برای تامین زمین درمانگاه تامین اجتماعی
همراهی دوشادوش تامین اجتماعی با آسیب دیدگان معدن یورت
مخالفت کارگران با جداسازی امکانات درمانی تامین اجتماعی
فعالیت 400 تشکل کارگری و کارفرمایی در استان گلستان
تعیین تعرفه های پزشکی باید نظام مند باشد
و ...