کارگران در جهان سرمایهداری همواره شرایط مطلوبی نداشتهاند. آنها با گذشت نزدیک به یک قرن و نیم همچنان در تلاش برای دستیابی به حقوق عادلانه تلاش میکنند. نهتنها در قرن گذشته، بلکه در دهههای اخیر نیز با ناملایمات زیادی در سراسر جهان مواجه بودهاند که نتیجه آن اعتراضهای گسترده و اعتصاب بوده است.
تامین ۲۴/یکی از معروفترین اعتراضهای کارگری در سالهای اخیر اعتصاب کارگران جنرال موتورز است. در سال 2007 میلادی از 24 تا 26 سپتامبر حدود 73 هزار نفر از کارمندان شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و امکان از دست دادن شغل پس از تعطیل شدن سه کارخانه جنرال موتورز در کانادا دست از کار کشیدند و پس از مدتی مذاکره و محقق شدن خواستههایشان به کار ادامه دادند.
از تابستان 2009 تا بهار 2010 نیز میلیونها مرسوله پستی در انگلستان به دلیل اعتصاب کارگران بخش پست در این کشور جابهجا نشد. علت این اعتصاب به نتیجه نرسیدن اتحادیه کارگران با مسئولان اداره پست انگلستان بر سر بحث تاثیر برنامه مدرنسازی بر امنیت شغلی کارگران بود. برای نمونه مشخص نبود که ماشینهای اتوماتیک جدید باعث بیکاری چند درصد از کارگران خواهد شد. درنهایت با افزایش حقوق کارگران و حفظ 75 درصد نیروها در وضعیت کار تماموقت، اعتصاب به پایان رسید.
این در حالی است که صنعت معدن آفریقای جنوبی نیز اعتراضهای وسیع کارگری را تجربه کرده است. در 4 دسامبر سال 2007 همه کارگران صنعت معدن آفریقای جنوبی در اعتراض به شرایط ناامن کاری دست به اعتصاب یکروزه زدند. البته کار در معدن و خطرات آن مسئله ناشناختهای نیست اما به علت افزایش تلفات در بین سالهای 2006 تا 2007 این اعتصاب برپا شد تا دولت برای کاهش تلفات اقداماتی را به اجرا بگذارد.
فروشگاه زنجیرهای والمارت آمریکا، با تجربهای که در پرداخت غرامت به کارگران دارد، تا سالها از تلاش برای انکار حقوق کارگرانش واهمه خواهد داشت. در سال 2006 میلادی 200 نفر از کارمندان یکی از شعب فروشگاههای زنجیرهای والمارت در اعتراض به شرایط نامناسب کاری و درخواست کاهش ساعت کاری دست به اعتصاب زدند.
مجموعه والمارت سالهاست مجموعهای ظاهرا مناسب برای کارگران اما نامناسب در واقعیت امر شناخته شده است و به نظر کارگران، مشتریان والمارت اهمیتی به زحمات کارگران این مجموعه نمیدهند. بسیاری از کارگران اعتصابی به اشکال مختلف با کسری حقوق مواجه شدند اما درنهایت در سال 2008 والمارت ناگزیر به پرداخت حقوق پایمالشده کارگران شد.
اعتصاب کارکنان حملونقل عمومی نیویورک در دسامبر 2005 میلادی نیز سیستم حملونقل عمومی شهر نیویورک را به طور کامل مختل کرد. علت این اعتصاب شکست مذاکرات بین اتحادیه کارگران و روسای شرکتهای حملونقل بر سر افزایش دستمزد، حقوق بازنشستگی و کاهش سن بازنشستگی بود. کارگران موفق شدند به خواستههای خود برسند و صبح روز 22 دسامبر تمام فعالیتها روند عادی خود را از سر گرفت.
از آنجایی که تاریخچه اعتراضهای کارگری به آمریکا بازمیگردد، این کشور در طول سالهای متمادی نمونههای متعددی از اعتصابها را تجربه کرده است. در فاصله نوامبر 2007 تا فوریه 2008، تلویزیونهای آمریکا دچار مشکل شدند، زیرا نویسندگان به دلیل نارضایتی از حقوق دریافتی از نوشتن متنها خودداری کردند. ضرر این نارضایتی برای تلویزیونهای آمریکا چندین میلیارد دلار برآورد میشود. با ادامه اعتصاب، بازیگران تلویزیون نیز که کار آنها به طور مستقیم به نویسندگان وابسته بود، به اعتصابها پیوستند و درنهایت این مدیران تلویزیون بودند که به خواستههای نویسندگان عمل کردند.