افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی
احمد میدری در نشستی خبری جزئیات افزایش مستمری افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد و نیز پیش بینی افزایش حقوق بازنشستگان را تشریح کرد.
احمد میدری در نشستی خبری جزئیات افزایش مستمری افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد و نیز پیش بینی افزایش حقوق بازنشستگان را تشریح کرد.
تامین ۲۴/ معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری گفت: افزایش مستمری مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد که در قانون برنامه ششم توسعه کشور آمده و دولت هم از ابتدای سال 96 وفق قانون آن را اجرا می کند یکی از پیشنهادهای وزارت رفاه بود که بیش از دو سال قبل به کمیسیون اجتماعی دولت ارائه شد و بعد از آن بحث و بررسی، تدوین ساختار نظام چند لایه تامین اجتماعی در کشور مطرح شد.
وی افزود: بر اساس این نظام، جامعه به لایه های مختلف تقسیم و نیازهای اساسی هر لایه و اولویت های سیاستگذاری مشخص می شود.
به گزارش تامین ۲۴، دکتر احمد میدری ادامه داد: لایه اول در ساختار نظام چند لایه تامین اجتماعی، «لایه مساعدت اجتماعی» گفته می شود و در آن دولت باید تقریبا 100 درصد هزینه ها را تامین کند و حضور پررنگ دولت در این لایه ضروری است.
وی افزود: لایه مساعدت اجتماعی خود به دو لایه تقسیم می شود: لایه یا گروهی که توانمند نیستند و به هیچ وجه نمی توانند توانمند شوند و لایه دومی که در حال حاضر نیازمندند ولی از طریق مساعدتها و آموزشهای فنی و حرفه ای و تسهیلات مالی و سایر اقدامات توانمندی سازی اقشار کم درآمد، می توانیم آنها را به لایه بعد بفرستیم.
دکتر میدری با بیان این که لایه اول عموما شامل سالمندان و افراد شدیدا معلولی است که توان کار ندارند، افزود: مثلا افرادی که قطع نخاع شده اند و کسب درآمد برای آنها امکان پذیر نیست باید مستمری دریافت کنند که در طول زمان کفاف نیازهای زندگی آنها را بدهد.
وی افزود: افزایش مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد پیشنهاد وزارت رفاه بود که بیش از 40 جلسه در کمیسیون اجتماعی دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون وزیر رفاه تاکید کرد: سیاست کلی وزارت رفاه این است که قدرت خرید احاد مردم و به ویژه اقشار کم درآمد افزایش یابد و یا حداقل آن را ثابت نگه داریم و اجازه ندهیم تا تورم به مردم آسیب بزند.
وی با بیان این که سازمان بهزیستی و کمیته امداد دو مرکزی هستند که ماهانه مبالغی را به افراد تحت پوشش خود کمک می کنند، گفت: در سال 95 به طور متوسط مبلغ 73 هزار تومان پرداخت می شود و البته طبیعی است که معلولان و سالمندان نمی توانند با این مبالغ حداقل هزینه های زندگی شان را تامین کنند.
میدری افزود: در اردیبهشت ماه سال قبل تحلیلی از فقر در جامعه و افزایش آن توسط وزارت رفاه به هیات دولت ارائه شد که بر اساس آن پیشنهاد افزایش مستمری برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز تهیه و ارائه شد.
وی ادامه داد: طرح مذکور در کمیسیون اجتماعی دولت 40 جلسه مورد بررسی قرار گرفت و بعد به کمیسیون اجتماعی وزرا ارجاع شد و همه مراحل یک مصوبه را گذراند و وزرای عضو کمیسیون اجتماعی دولت به آن رای مثبت دادند و نهایتا طرح به هیات دولت رفت.
معاون وزیر رفاه افزود: سپس معاون اول رئیس جمهور طرح را به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داد که در برنامه ششم دیده شد و قرار شد از ابتدای سال 96 اجرایی شود.
وی ادامه داد: در سالهای 93 و 94 به علت تنگناهای مالی امکان افزایش مستمری مددجویان وجود نداشت و هر چند جز خواسته های کمیته امداد، سازمان بهزیستی و معاونت رفاه بود ولی متاسفانه امکان پذیر نبود.
جزئیات افزایش مستمری مددجویان
در ادامه نشست خبری، دکتر میدری به بیان جزئیات افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی پرداخت. به گفته وی میزان دریافتی این مددجویان و نحوه افزایش مستمری آنان به شکل زیر خواهد بود:
یک خانواده یک نفره در حال حاضر 53 هزار تومان از طرف نهاد حمایتی دریافت می کند و بر اساس مصوبه جدید به این مبلغ، 95 هزار تومان اضافه می شود و البته فرد مذکور یارانه نقدی خود را هم دریافت می کند.
خانوار دو نفره قبل از مصوبه جدید 61 هزار تومان دریافت می کرد و از این به بعد 189 هزار تومان هم به آن مبلغ اضافه خواهد شد، به اضافه یارانه دو نفر که از قبل دریافت می کرده اند.
به گفته معاون وزیر رفاه، حداکثر مبالغ برای خانوار 5 نفره است که 100 هزار تومان از قبل دریافت می کنند و 365 هزار تومان هم بر اساس مصوبه جدید به آن مبلغ اضافه می شود و البته این خانوار یارانه نقدی 5 نفره را هم دارند.
میدری اضافه کرد: با توجه به افزایشی که در مستمری صورت گرفته به طور مسلم خیلی از اقشار خواهان این هستند که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در بیایند. در حال حاضر حدود 2 میلیون و 150 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و از این میان حدود 528 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و مابقی تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
افزایش سرانه نگهداری معلولان
در ادامه نشست خبری، معاون وزیر رفاه با اشاره به این که نگهداری از معلولان حوزه ای است که عامه مردم خیلی آن را دنبال نمی کنند، گفت: یارانه نگهداری معلولان به معنای آن است که وقتی معلولی توسط مرکزی نگهداری می شود سازمان بهزیستی ماهانه مبالغی به آن مرکز می پردازد.
وی افزود: در سال 88 این مبلغ 108 هزار تومان بود، در سال 92 این مبلغ به 280 هزار تومان رسید و در سال 96 مصوب شده که 670 هزار تومان پرداخت شود؛ یعنی یارانه نگهداری معلولان را بسیار بالاتر از نرخ تورم افزایش دادیم.
میدری تاکید کرد: این افزایش به معنای خوب شدن وضعیت معلولان نیست، چون نگهداری معلولان نیاز به نیروهایی در سه شیفت کاری و اقدامات ویژه است ولی تدابیر تدریجی دولت برای بهبودی وضعیت اقشار کم درآمد است.
افزایش حقوق بازنشستگان کشور
معاون وزیر رفاه با بیان این که در دولت یازدهم همواره افزایش حقوق بازنشستگان بالاتر از نرخ تورم بوده است، گفت: هرچند با دست یابی به آن چه جامعه نیاز دارد و مطابق با نیازهای روز است فاصله داریم ولی تلاشهایی توسط دولت صورت گرفت تا قدرت خرید بازنشستگان را حفظ کند.
وی با اشاره به مبلغ 290 هزار تومانی متوسط حقوق بازنشستگان کشوری در سال 88 گفت: در سال 89 این رقم به 310 هزار تومان افزایش پیدا کرد، یعنی شش درصد افزایش یافت، اما تورم 4/12 درصد بود که به معنی این است که شش درصد قدرت خرید مردم کاهش یافته بود.
میدری افزود: در سال 90 متوسط حقوق بازنشستگان به 341 افزایش یافت، یعنی 10 درصد بیشتر شد اما تورم 5/21 درصد بود که به معنی این است که 5/11 درصد از قدرت خرید مردم بیشتر بود.
وی ادامه داد: در سال 91 این مبلغ به 392 هزار تومان رسید، یعنی 15 درصد افزایش یافت ولی تورم 5/30 بود و در سال 92 نیز، متوسط حقوق بازنشستگان با 25 درصد افزایش به 490 هزار تومان رسید اما تورم 7/34 درصد بود.
معاون وزیر رفاه افزود: در 93 با 20 درصد افزایش، متوسط حقوق بازنشستگان به 600 هزار تومان رسید و چون تورم به 6/15 درصد کاهش یافته بود، قدرت خرید مردم حدود 5 درصد بیشتر از تورم بود.
وی ادامه داد: متوسط حقوق بازنشستگان در سال 94 به 750 هزار تومان رسید که 14 درصد رشد داشت و تورم نیز 3/11 درصد بود، یعنی قدرت خرید مردم 7/2 درصد بیشتر از تورم بود.
به گفته میدری در 95 مستمری ها پلکانی افزایش یافت، به این معنا که گروه های که کمتر حقوق دریافت می کردند افزایش حقوق بیشتری داشتند. با این حال متوسط حقوق بازنشستگان به طور متوسط 12 درصد افزایش یافت و به 900 هزار تومان رسید و تورم هم تک رقمی و زیر 10 درصد بود.
وی با بیان این که در سال 96 تورم هنوز قابل محاسبه نیست گفت: قطعا به طور متوسط بیشترین افزایش حقوق بازنشستگان را خواهیم داشت و به خاطر اجرایی شدن قانون همسان سازی حداقل بیشتر از 20 درصد افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر رفاه افزود: وقتی قدرت خرید مردم را به طور واقعی و با احتساب تورم محاسبه کنیم می بینیم در دولت یازدهم بیش از 23 درصد به طور واقعی حقوق بازنشستگان افزایش یافت در حالی که در دولت دهم به طور واقعی قدرت خرید مردم در حدود 24 درصد کاهش یافته بود.
افزایش سرانه بیمه روستاییان
دکتر میدری با اشاره آماری در خصوص جامعه روستاییان کشور گفت: در ابتدای سال 92 سرانه بیمه روستاییان در هر ماه شش هزار تومان بود اما امسال این مبلغ به بیش از 31 هزار تومان، یعنی بیش از 5 برابر افزایش یافته است.