تامین ۲۴/ علی ربیعی در مراسم آغاز بهره برداری از واگن های مسافری جدید ناوگان ریلی که در ایستگاه راه آهن تهران برگزار شد، شرکت رجا را متعلق به خانواده کارگران و بازنشستگان دانست و گفت: رجا شرکتی از زیر مجموعه هلدینگ گردشگری سازمان تامین اجتماعی است و در حقیقت مفتخر به خدمتگذاری کارگران، بازنشستگان و مستمری بگیران است. ما امیدواریم بتوانیم در میان مدت ظرفیت سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی در این بخش فراهم شود.
به گزارش تامین ٢٤، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اهمیت سیستم حمل و نقل ریلی در توسعه ارتباطات کشور و امنیت ملی تصریح کرد: ارتباطات زیر بنای توسعه است و کشوری که در آن ارتباطات شکل نگیرد، توسعه آن با چالش های جدی روبرو می شود و تاثیر توسعه حمل و نقل بر امنیت ملی مساله ای قابل تامل است،
ربیعی افزود: همه صنایع در مقاطع مختلف و سال های اخیر با مشکلات متعدد و فراوانی مواجه شدند و احیا و برگشت به چرخه تولید نیازمند تلاش های خستگی ناپذیر بوده است. البته حمل و نقل ریلی نیز گرچه از این آسیب ها و رکود در امان نبوده است، اما با اقدامات و پیگیرهای متعهدانه اتفاقات خوبی در آن رخ داده است .
ربیعی ادامه داد: امروز به دو دلیل در این مراسم حضور یافتم. دلیل اول این که رجا متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و دلیل اصلی و مهم دیگر این است که به تمام کارگران راه آهن سلام کنم و خسته نباشید بگویم .
وی با اشاره به این که پدرش کارگر انبار راه آهن بوده است،گفت: افتخارم این است که خاطرات سال های مدیدی از عمرم را با بوی ریل و راه آهن و قطار و بوی عرق کوپه تن پدرم گره خورده است و امروز به پاس زحمات پدرم و تمام کارگران راه آهن در این جمع حضور یافتم که همانا به قول هم مدرسه ای شاعرم آقای عمران صلاحی «صدای بوق قطار بانک خروس ماست».
وزیر راه و شهرسازی: به گسترش حمل و نقل ریلی و رفاه بیشتر مردم امیدواریم
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز در مراسم بهرهبرداری از ۱۱۳ سالن مسافری در آستانه سفرهای نوروزی با تبریک سال نو به مردم شریف ایران اظهار کرد: باید به گسترش حمل و نقل ریلی و رفاه بیشتر مردم امید داشته باشیم.
وی با اشاره به اظهارات عجولانه مدیرعامل رجاء، تصریح کرد: مدیرعامل رجاء با دیدن دو وزیر در مراسم امروز حتما با خود گفته که بهترین زمان برای گرفتن کمک از دولت است. در حالی که جیب ما خالی است و بهتر بود ایشان از منظر کارشناسی صحبت میکرد.
وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل ریلی طی ۳ سال گذشته اتفاقات خوبی رخ داده است، گفت: مدیرعامل رجاء بهتر از هر کسی می داند که در سالهای اخیر حدود ۲ هزار میلیاردتومان در حوزه حمل و نقل ریلی سرمایهگذاری شده است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این حجم از سرمایه گذاری در دولت یازدهم در حالی رخ داده که طی سالهای پرپولی این کشور، حجم سرمایه گذاری در حمل و نقل ریلی شاید به سالی هزار میلیارد تومان هم نمیرسید و این حجم سرمایهگذاری دولت در حوزه حمل و نقل ریلی بیانگر رشد ۳ برابری سرمایه گذاری حمل و نقل ریلی طی یک سال است.
آخوندی ادامه داد: حدود ۲ هزار کیلومتر حجم پروژههای دو خطه و چند خطه کردن خطوط ریلی است و طبق برنامه ریزی دولت در نظر داریم ۵ استان کشور به شبکه ریلی متصل شوند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گزارش مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در خصوص میزان پیشرفت طرح اتصال ۵ استان کشور به شبکه ریلی، گفت: طبق این گزارش به طور متوسط روزانه ۳.۵ کیلومتر ریل گذاری انجام می شود.
این عضو کابینه دولت یازدهم گفت: اوضاع راه آهن در آینده ای نه چندان دور بسیار بهتر از این شرایط فعلی خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی خطاب به حاضران در جلسه اظهار کرد: نرخ حق دسترسی بار از ۵۶ به ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل حومهای افزود: حمل و نقل حومهای راهکار توسعه شهری و کمک جدی به کاهش آلودگی هوا محسوب می شود. از طرفی ما با تاکید بر شهرسازی ریلپایه استفاده از ایستگاههای راهآهن را به عنوان مراکز توسعه شهر قرار دادهایم.
آخوندی در ادامه به برنامه نوسازی ناوگان حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت: طی ۳ سال اخیر قطارهای بالای ۴۵ سال از ناوگان حمل و نقل ریلی کنار گذاشته شده است. در حالی که قطارهایی با عمر ۶۴ سال در ناوگان مورد استفاده قرار می گرفتند ما ۲۰ سال از عمر ناوگان را کنار گذاشتیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حمل و نقل ریلی در برنامه ششم توسعه گفت: برای ۶ هزار واگن باری و همچنین برای واگنهای مسافری در برنامه ششم توسعه برنامهریزی شده تا به سمت دستیابی به جایگاه حمل و نقل ریلی در بخش بار و مسافر حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه در وزارت راه و شهرسازی حمل و نقل ریلی در اولویت و بالاتر از حوزه دریایی و جادهای قرار دارد از برنامهریزی روشن این وزارتخانه برای سرمایهگذاری ۲۸ هزار میلیاردی در حوزه حمل و نقل ریلی خبر داد.
آخوندی سرمایه گذاری و تامین ۱۱۳ واگن مسافری از سوی بخش غیردولتی را بیانگر امیدواری این بخش به آینده حمل و نقل ریلی دانست .
مدیرعامل حمل و نقل ریلی رجا:حال صنعت ریلی خوب نیست
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل ریلی در گفت و گوی اختصاصی با تامین 24 در حاشیه اغز بهره برداری از واگن های رجا گفت: واگن های درجه یک پارسی ساخت کارخانه واگن پارس اراک است و تاکنون 4 دستگاه از آن تحویل شده است
وی در خصوص معرفی وضعیت این واگن ها گفت: هر واگن دارای 10 کوپه 4 نفره با ظرفیت 40 نفر است و مجهز به سیستم تهویه مطبوع ، صوتی و تصویری و بدنه کوپه دو لایه با شیهشه های دوجداره است که موجب عایق بندی سالن و کوپه ها در برابر حرارت و سو صدا است.
محمد رجبی در خصو.ص واگن های درجه یک پلور سبز این شرکت که به ناوگان حمل و نقل ریلی وارد شده است افزود: این واگن ها توسط شرکت پلور سبز در زرند کرمان تولید می شود، هر واگن دارای 10 کوپه 4 نفره و در مجموع ظرفیت 40 نفر می باشد و هر واگن دارای سوریس بهداشتی فرنگی و ایرانی و یک کوپه مخصوص مهماندار است . واگن ها مجهز به سیستم های تهویه مطبوع ، صوتی و تصویری ، بدنه کوپه دو لایه و شیشه های دوجداره است
وی یادآور شد: گرمایش این واگن ها از طریق سیستم الکتریکی و ب رق مصرفی توسط مولد 660 ولت تامین می شود . حداکثر سرعت سیر این واگن ها 160 کیلومتر در ساعت است و اخیرا تعداد 8 دستگاه از این واگن ها وارد شبکه گردیده است.
مدیرعامل حمل و نقل ریلی رجا در خصوص واگن های تبدیلی البرز این شرکت گفت: این واگن ها در کشور دانمارک ساخته شدو در سال 1377 توسط رجا خریداری و وارد کشور شدند ، این واگن ها پس از بازسازی مجهز به 9 کوپه 4 تخته شده و دارای سیستم تهویه مطبوع ، دو دستگاه سرویس و یک کوپه سرویس مخصوص مهماندار است و در ماه های اخیر تعداد 16 دستگاه از این نوع واگن تحویل شده است.
رجبی ادامه داد: واگن های بازسازی شده زاگرس رجا دارای 10 کوپه 6 تخته است و گرمایش آنها توسط سیستم مولد بار تامین و دارای پنجره های کشویی است و هر واگن دارای دو سرویس بهداشتی و یک کوپه سرویس مخصوص مهمانهدار است ودو دستگاه بازسازی شده امروز وارد سیستم حمل و نقل ریلی شد.
وی با تاکید بر اینکه امروزشاهد توسعه ناوگان ریلی و افتتاح واگنهای نو و بازسازی شده هستیم که توسط بخش خصوصی وارد ناوگان شده است،تصریح کرد: حال صنعت ریلی کشور با توجه به فرسودگی آن خوب نیست؛ اگر یارانه قطارهای تکلیفی و حومهای از سوی دولت پرداخت نشود ناگزیر به متوقف کردن هستیم.
رجبی با اظهار تاسف از اینکه بیش از آنچه که باید به ریل توجه شود به جاده توجه شده است ، گفت: بخش خصوصی، حاکمیت و متقاضیان از وضعیت ریلی رضایت ندارند؛ جایگاه خود را در این صنعت کسب نکردهایم و از سال های گذشته نتوانستهایم بهرهوری لازم را داشته باشیم.
مدیرعامل رجا ادامه داد: با ناوگان فرسودههای مواجه هستیم و نوسازی ناوگان ریلی حرکت کندی دارد و جایگاه نهاد تنظیم مقررات در صنعت ریلی بلاتکلیف است.
رجبی گفت: سال 88 که رجا از راهآهن جدا شد نطفه تشکیل شرکتهای خصوصی منعقد شد اما ساختار راهآهن متناسب با این تغییرات و خصوصیسازی تغییر نکرد و به روز نشد.
وی افزود: سرعت بازرگانی در سیستم ریلی پایین است که باید از 50 کیلومتر در ساعت به 80 تا 100 کیلومتر در ساعت برسد.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل ریلی ادامه داد: بنگاهها با نگاه سودآوری وارد عرصه کار میشوند رجا هم با وجود سهم 60 درصدی در بازار سودده نیست.
رجبی بیان کرد: اگر درباره قطارهای تکلیفی و حومهای یارانه نگیریم ناگزیریم که آنها را متوقف کنیم.
وی گفت: هر روز شاهد افت مسافران حملونقل ریلی هستیم در حالی که استقبال از جادهها افزایش مییابد، بزرگراهها و آزادراههای جدید درست میشود و به نظر میرسد تمایل به حرکت از ریل به سمت جاده است در حالی که مقام معظم رهبری در بازدید قبلی خود از مپنا فرمودند که تلاش کنید بار را از جادهها به سمت راهآهن بیاورید.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل ریلی افزود: رفع گلوگاهها شبکه حملونقل ریلی باید با دو خطه سازی خطوط توسعه یابد. ضمن آنکه استفاده از سیستمهای جدید علائم ضروری است.
رجبی تاکید کرد: ساختار اقتصادی کشورها در صنعت ریلی باید مورد توجه باشد ما 24 شرکت باری و 12 شرکت ریلی مسافری داریم که برای ارتقای بهرهوری آنها باید تجمیع مناسبی داشته باشیم.
مراسم آغاز بهره برداری از ١١٣ واگن مسابری جدید به ناوگان ریلی کشور با حضور وزیران کار و مسکن و شهرسازی و رییس راه آهن جمهوری اسلامی ایران ٢۳ اسفند ماه برگزار شد.