اثر منفی دستمزدهای غیر واقعی بر درمان و سرمایه گذاری «تامین اجتماعی»
اثر منفی دستمزدهای غیر واقعی بر درمان و سرمایه گذاری «تامین اجتماعی»
به گفته فرشید یزدانی، پرداخت مزد غیرواقعی بر حوزه های درمان و سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی اثرات منفی خواهد داشت و طبیعتا با دستمزد پایین منابع لازم برای حوزه سرمایه گذاری فراهم نمی شود .
تامین۲۴/ دبیر شورای برنامه ریزی راهبردی تامین اجتماعی افزود: مهمترین اثر غیر واقعی بودن دستمزدها در حوزه تامین اجتماعی، بر رفاهی است که این سازمان در آینده برای نیروی کار فراهم خواهد کرد و بیشترین آسیب در این حوزه متوجه نیروی کار می شود .
وی تصریح کرد: وقتی دستمزدها از نظر ریالی کمتر است و در واقع غیرواقعی پرداخت می شود و شاهد فرار بیمه ای نیز هستیم ، سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات دچار اخلال می شود .
وی اظهار کرد: دستمزدها به طور واقعی پرداخت نشود، سهم درمان نیز کمتر پرداخت می شود ولی تامین اجتماعی مکلف به ارائه درمان به صورت کامل است .
این کارشناس حوزه تامین اجتماعی موضوع دستمزد غیرواقعی بر مستمری ها اثرگذار است، اضافه کرد: این مساله منجر به نارضایتی بازنشستگان خواهد شد .
یزدانی اظهار کرد: با توجه به اینکه خط فقر در حال حاضر تقریبا 2.5 برابر حداقل دستمزد است، اگر دستمزدها به سوی واقعی شدن پیش برود و حداقل های زندگی برای نیروی کار فراهم شود، منفعت همه جانبه دیده خواهد شد .
واقعی شدن دستمزد بر حوزه کارفرمایی اثرگذار نیست
مشاور هیات مدیره تامین اجتماعی همچنین گفت:دستمزد نیروی کار در یک فرایند تاریخی کوتاه مدت، نسبت به تورم بسیار کم شده است و به عنوان مثال باید به تورم شدید (حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد) سالهای 90 و 91 در عوامل تولید اشاره کرد که در همان سالها شاهد افزایش 15 تا 20 درصدی افزایش دستمزد بودیم .
وی با طرح این موضوع که افزایش دستمزدها در ارقام واقعی امکان سرویس دهی و خدمت دهی بهتر سازمان تامین اجتماعی را فراهم می کند، ادامه داد: با افزایش منطقی دستمزد رضایت نیروی کار و بازنشستگان تامین اجتماعی را شاهد خواهیم بود .
یزدانی اظهار کرد: اینکه افزایش حداقل دستمزد منجر به آسیب رساندن به حوزه تولید می شود واقعیت ندارد. در این خصوص سهم نیروی کار باید در ارزش افزوده و عوامل تولید مورد بررسی قرار گیرد که این سهم در سالهای قبل از 1390چیزی در حدود 20 تا 22 درصد بوده و رقم امروزین آن بین 12 تا 14 درصد است .
وی افزود: حد اقل دستمزد در واقع حداقل های معیشتی است که برای بازتولید نیروی کار پرداخت می شود و اگر سهم نیروی کار از ارزش افزوده و عوامل تولید کم باشد در یک فرایند بلند مدت به توسعه کشور آسیب می زند و باعث عدم تربیت نیروی کار خوب و دیگر آسیب های این حوزه خواهد شد .
این کارشناس حوزه کار افزود: باید به اینکه نکته توجه داشت که عدم افزایش مزد نیروی کار به اندازه کافی و کاهش سهم آن از تولید منجر به آسیب زدن به تولید و توسعه کشور شده و می تواند حتی بحران زا باشد .
فرشید یزدانی گفت: با توجه به موضوعات مطروحه اگر کارفرمایان افزایش دستمزد واقعی را در دستور کار قرار دهند ، آسیب جدی به تولید را شاهد نخواهیم بود و در نهایت در یک فرایند میان مدت و حتی بلند مدت این افزایش قطعا به سود تولید خواهد بود .
اگر دولت نگاه بلند مدت تری نسبت به توسعه داشته باشد که در زمره وظایف ذاتی دولت ها است، طبیعتا بر افزایش واقعی دستمزد پافشاری خواهد کرد .
دبیر شورای برنامه ریزی راهبردی تامین اجتماعی اضافه کرد: بخش ها و نهادهای مختلفی در کشور هستند که حجم دارایی آنها چندین برابر سازمان تامین اجتماعی است و هیچ تعهدی را در قبال مسائل احساس نمی کنند .
این کارشناس تامین اجتماعی به تامین24 گفت: نقش سازمان تامین اجتماعی در حوزه اجتماعی بسیار با اهمیت و پررنگ است، به گونه ای که تعادل بخشی به فضای کسب و کار و کاهش تنش های اجتماعی از جمله کارکردهای این سازمان بیمه گر اجتماعی است.
افزایش مزد واقعیتاثیر مزد غیر واقعیتامین ۲۴حداقل دستمزد و خط فقرفرشید یزدانی