تجربه حضور در نمایشگاه صندوقهای بازنشستگی پیشران توسعه ملی، فرصتی بود تا به همگان نشان دهیم که صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر که در کمتر از یازده سال پیش همانند نهالی نوپا به این عرصه پا گذاشته بود، اکنون بالنده و شکوفا شده است.
مدیرکل روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر
تامین ۲۴/ در هفتهای که گذشت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر برای اولین بار در عمر کوتاه خود در نمایشگاه صندوقهای بازنشستگی، پیشران توسعه ملی حضور یافت. اما چرا ما باید در این نمایشگاه حضور مییافتیم؟ آیا چنین اقدامی میتوانست زمینهساز رشد بیشتر صندوق را فراهم آورد؟ برای پاسخگویی به چنین سئوالاتی باید ابتدا کمی به عقبتر برگشته و کارنامه خود و دیگر صندوقهای بازنشستگی را مرور کنیم تا مشخص شود، نقاط چالشبرانگیز در ارتباط با افکارعمومی بیمهشدگان و صاحبان واقعی صندوق چه بوده است.
بخواهیم یا نخواهیم همیشه مالکان اصلی صندوقهای بازنشستگی، یعنی کسانی که هر ماه با پرداخت حق بیمه تلاش دارند برای خود و سایر بازماندگانشان، آیندهای راحت و ایمن فراهم کنند، نگران هستند که این منابع به امانت سپرده شده به مدیران و کارکنان صندوقها به بهترین شکل ممکن مدیریت و سرمایهگذاری شوند تا در آینده صندوقهای بازنشستگی بتوانند به راحتی تعهدات قانونی خود را انجام داده و مستمریبگیران به سختی و گرفتاری دچار نشوند.
یکی از مهمترین مشکلات صندوقهای بازنشستگی در سالهای نه چندان دور، عدم شفافیت مالی و ارائه گزارش به مخاطبان و ذینفعان خود بوده است. در این میان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بدلیل روبرو بودن با مخاطبانی پراکنده و فاقد تشکلهای سازمان یافته همانند اتحادیهها و تشکلهای صنفی کارگری، بیش از دیگران وظیفه دارد که هرچه بیشتر به شفافسازی رویهها و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی خود اقدام کند. زیرا از یک سو حق بیمه دریافتی در این صندوق متعلق به زحمتکش ترین و محرومترین اقشار جامعه ایران است و از سوی دیگر جوان بودن صندوق ایجاب میکند که عادت ها و قواعد را از همین ابتدای کار در بدنه خود مستقر سازد.
حضور در نمایشگاه صندوقهای بازنشستگی پیشران توسعه ملی، به همراه مجموعه شرکتهای وابسته صندوق این امکان را فراهم ساخت تا کارنامه مالی و اقتصادی صندوق در برابر دیدگان و قضاوت کارشناسان و صاحب نظران قرار گیرد و از این طریق با جمعآوری دیدگاههای مختلف بتوانیم ضمن بررسی نقاط قوت و ضعف خود در راهی که پشت سر گذاشتهایم، به درک مناسبتری از چشمانداز پیشرو برسیم. برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و صاحبنظران، دیدار و گفتگوی رودررو با مدیران و سرمایهگذاران شرکتهای مختلف در ایام نمایشگاه فرصتی بود که در زمانهای دیگر کمتر میتوان به آن دست یافت.
از سویی دیگر، حضور در این نمایشگاه ضمن اینکه فرصتی گرانبها برای تقویت اعتبار سازمانی برای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بهعنوان دومین صندوق بازنشستگی کشور در بدنه بزرگ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بشمار میرفت، توانست فرصتی را فراهم سازد تا با شناسایی توانمندی دیگر شرکتهای مشابه در ارکان وزاتخانه، برنامههایی برای همافزایی و بهرهمندی از فرصتهای موجود در این مجموعه بهوجود آید. فرصتی که براساس آن، ضمن استفاده از توانمندی شرکتهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مانع از هدررفت سرمایههای ولی نعمتان خود شویم و با تبادل و همکاری اقتصادی فیمابین صندوق و دیگر بدنههای این وزارتخانه منابع تجمیع شده بیمهشدگان صندوقهای بازنشستگی در راستای اهداف کلان این وزارت خانه مصرف شود.
در نهایت تجربه حضور در نمایشگاه صندوقهای بازنشستگی پیشران توسعه ملی، فرصتی بود تا به همگان نشان دهیم که صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر که در کمتر از یازده سال پیش همانند نهالی نوپا به این عرصه پا گذاشته بود، اکنون بالنده و شکوفا شده است و با استفاده درست از فرصتها و سرمایهگذاری های انجام شده، قادر است نقش مثبت خود را در اقتصاد کشور بهوسیله بازوهای اجرایی و اقتصادی خود ایفا کند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایرمهرداد خلیلینمایشگاه صندوق های بازنشستگی پیشران توسعه ملی